Danas je 19 Maj 2013, 10:09

Sva vremena su u UTC + 1 sat

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Autobus za Grcku
Novi postPoslato: 06 Feb 2009, 19:54 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2009, 04:20
Da li mozda znate koji je najpovoljniji prevoz autobusom za Grcku ili jos bolje da ide iz Beograda za Halkidiki,a da ne mora da se uplacuje aranzman nekoj agenciji?

Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  

Tema posta: Re: Autobus za Grcku
Novi postPoslato: 06 Feb 2009, 20:31 

Pridružio se: 03 Feb 2009, 14:46
Jedino znam za varijantu do Soluna, pa onda tamo hvatas autobus.
A mislim i da preko nekih agencija mozes da uplatis samo prevoz, ne moras kod njih i smestaj.

Vrh

Novi postPoslato: 06 Feb 2009, 20:34 

Pridružio se: 06 Feb 2009, 17:34
Nasi prijatelji prosle godine isli vozom do Soluna, pa busom do Halkidikija.

Vrh

Novi postPoslato: 07 Feb 2009, 02:21 

Pridružio se: 07 Feb 2009, 02:17
Ceca je napisao:

Od bga do soluna je karta oko 20e u jednom pravcuu

od jagodine je 17

a od v.hana je cak 12ee uz to ima popust na index za studentee

Vrh

Novi postPoslato: 07 Feb 2009, 18:53 
Glavni admin

Pridružio se: 30 Jan 2009, 13:27
Nikola je napisao:
Ceca je napisao:

Od bga do soluna je karta oko 20e u jednom pravcuu

od jagodine je 17

a od v.hana je cak 12ee uz to ima popust na index za studentee

koji to bus ima iz jagodine za 17evra?!

Vrh

Novi postPoslato: 08 Feb 2009, 17:31 

Pridružio se: 06 Feb 2009, 18:44
Ceca je napisao:

Елем ,ишао сам и ја једне година на Халкидики бусом.Напатио сам се као патика -пут је трајао 20 сати(само један правац) на граници МК/ГР смо стајали у месту 6 сати.Добио сам место поред човека тешког око 120 кг што и не био проблем да и ја немам 100 кг а седишта уска-комоција де лукс.У бусу кад ради клима -смрзавање,кад не ради -кување.Чим смо кренули из Н.Сада почеше да шушкају кесе,сендвичи,смокији...Аутобус луксузан има тоалет али чим смо кренули љубазни водич нас замоли да га не користимо.На већ поменутој граници али са грчке стране има тоалет који је био у таквом стању да сам помислио са смо стигли у Румунију или Киргистан -рекох себи боље да се унередим него ово(тада сам дефинитивно постао евроскептик)Кад некако стигосмо до Солуна возач нас је возао по некаквој напуштеној индустријској зони где видех запуштену фабрику,,асикс,,патика и сл.Касније кад сам колима ишао никад нисам пролазио туда -гарант се возач изгубио.Када напокон стигосмо рекох себи ,,Никад више бусом!,,
Отада само колима .

Vrh

Novi postPoslato: 13 Feb 2009, 20:09 

Pridružio se: 04 Feb 2009, 09:06
kad bih tacno znala gde idem, i imala opciju autobus ja bih izabrala neku nasu agenciju koja vozi do tamo i tako otisla.

Drugarica koja zivi u Solunu mi je rekla da zaboravim na voz jer se desavalo da putuje po 20-tak sati do Soluna i to je da provristis.
Nazalost avio karta do Soluna nije toliko skupa ako zanemarimo aerodromske takse :mrgreen:

Vrh

Novi postPoslato: 14 Feb 2009, 00:55 

Pridružio se: 13 Feb 2009, 23:49
dragi moji, da ne bi bilo neke zabune, s obzirom da na ovoj relaciji putujem najmanje 1 mesecno, nadam se da cete moje podatke uzeti kao tacne :D
Elem:

1. MOJE NAJOMILJENIJE SREDSTVO- VOZ
KADA -svaki dan/dva puta dnevno iz Soluna- 8.00h i 17.00h po lokalnom, iz Bg jednom,za sad u 22.00h
VREME-od 14-16 sati (prosek, desavalo se i 13, a i 17...ali 20 NIKAD!)
CENA - do skoro bila za mladje od 26 god-50 eura povratna, za starije nesto skuplja, od skoro, a ja se danas vratila-54
+ 2x20 eura za spavaca kola ( ja ih stalno koristim, i zato se duza voznja ne oseti). Znaci nesto vise od 100 eura
PREDNOSTI- udobnost, za starinu vagona -zadovoljavajuce cisto, uvek si sam u kupeu, i u kabini za troje.
osoblje-tj stjuarti uvek ljubazni, uvek se nadje i poneki saputnik za chit-chat, kad dosadi kljuc u bravu i spavanje, nocna voznja (sve ovo naravno za spavaca kola). Dovoljno mesta, pogodno i jeftino za
porodice.
MANE- u odnosu na bus, ipak dosta sati, za one koji ne putuju samo do Soluna i
za one koji ih ne iskoriste za spavanje. Za putovanje do Halkidikija
specijalno sa porodicom,malo komplikovano. Nocni voz stize oko 13.00h-15.00h po lokalnom vremenu, sa
sa solunske zeleznicke stanice je neophodno uhvatiti bus 31 do oblasti Voulgari, odatle br.36 do stanice
K.T.E.L Halkidikis ( istom kartom koja kosta 0.5 eura, a vazi 70 minuta), a odatle lokalnim busom do krajnjeg
odredista,putovanje najvise 2.-2.5 sata, cena do 12 eura. Autobusi u sezoni idu na oko sat vremena do
20.00h po lokalnom vremenu. Interesantno! :)

2. AUTOBUS

2a-AUTOBUS REDOVNE LINIJE
Generalno postoje tri auto prevoznika na liniji Bg-Solun, i nijedan Bg-Halkidiki. Cene od 70-80 eura za povratnu kartu,
br.sati so Soluna-prosek 10, udobnost=0, osoblje,tj.vozaci nekulturni,vicu,psuju,a time i uznemiravaju goste. Ako bas
morate,izbegnite Alamanis, izaberite ili Siamos ili Fp travel. Svi imaju predstavnistvo u Beogradu, U Solunu im je
stanica svima oko Suda (znaci opet blizu Zeleznicke stanice). Pogodnost- brze se stize, ali u ranim jutarnjim casovima, po mraku, sto bi neko rekao :lol: , i ako ste od onih turista koi vuku i suncobran na letovanje-zao mi je.... Prevoz do stanice K.T.E.L. Halkidikis (koja je u svakoj kombinaciji) opet isti, pod uslovom da izadjete do Z.stanice. Do najudaljenijeg mesta na Halkidikiju cete stici sve ukupno za najvise 4 sata, pod uslovom da ne cekate dugo lokalni bus Halkidikija.

2b- kao sto neko rece, do Halkidikija se moze stici i direktnim busom neke od agencija koja tamo vodi svoje turiste,
i to je po mom misljenju najbolja veza, jer nema presedanja, maltretiranja... Postoje i one koje Vas stavljaju i na grupnu vizu, a platite im samo obradu dokumenntacije i osiguranje, i time ustedite i novac na individualnim vizama koji za 1 porodicu moze biti znacajan. Takodje i cena je po mom saznanju lane bila 55 e za odrasle, i nesto manje za decu. Naravno,uvek ima mana- ograniceni ste njihovim aranzmanima u smislu broja dana 10/15, i treba utanaciti termine. Vreme putovanja , sve ukupno, max.14h sa sve neizbeznim zadrzavanjima na granicama.

3. AVION

KADA- letos je bilo 3 puta nedeljno- sreda , petak, nedelja.
VREME PUTOVANJA- IDEALNO :P 1H i 15'
CENA- oko 180 eura povratna sa sve taksama
PREDNOSTI- mnogobrojne
MANE- kod izvesnog broja ljudi strah :roll: ; osim ako ne zelite da izmenjate autobuse 78 do grada, pa opet nazad 31, ili neki drugi koji ide na potezu Centar-Voulgari, pa opet 36, pa K.T.E.L, uzmite taksi koji moze da ima interesantnu cenu, cak iako je stanica za Halkidiki jako blizu, takoreci prekoputa Cosmos trznog centra (za upucene)......

I SVE OSTALO CE VAM SE SMO KAS'TI!
Iz svega ovog gore napisanog, mozete uvideti da je najekonomicnije ici busom neke agencije, ali se kao najbolje resenje namece automobil....ako zelite u sopstvenoj reziji da idete...........
ALI U TOM SLUCAJU....NE ZABORAVITE! CENE SMESTAJA NA HALKIDIKIJU SU BEZOBRAZNO VISOKE AKO SI SLOBODAN STRELAC, I MOGU BITI PRAVO NEPRIJATNO IZNENADJENJE....TOLIKO DA SE ZA TAJ NOVAC MOZE OTICI NA VELIKI BROJ OSTRVA, A ONA TO U POREDJENJU SA HALKIDIKIJEM,UZ DUZNO POSTOVANJE -ZASLUZUJU! PROVERITE, BAR VAM JE U ERI INTERNETA NAJLAKSE! I PARADOKSALNO JE ALI ISTINITO DA SU AGENCIJE U TOM POGLEDU JEFTINIJE, JER IMAJU DRUGE SISTEME ZAKUPA.

POZDRAV!

Vrh

Novi postPoslato: 23 Maj 2009, 14:02 

Pridružio se: 23 Maj 2009, 11:08
Sto se tice autobuskog prevoza do Grcke, ja sam putovao i Alamanisom i Siamosom (za Fp travel nisam cuo). Cena karte u jednom pravcu je 50-55 eura i za te pare necete dobiti udobnost i ljubaznost :) a put traje nekih 15-16 h na relaciji Nis-Atina. Do Atine sam putovao Alamanisom, i dok smo mi cekali 10ak min da nam vozac nadje neko mesto gospodja sa njenom pudlicom se izlezavala na dva sedista :evil: (verovatno je pudlica dobila popust jer mi je izgledala veoma mlado :D ). Iz Atine sam se vratio Siamosom (mislio sam da cu bolje proci ;) ) medjutim seo sam na sediste koje je bilo polomljeno tako da svaki put kad sam se naslonio zadnji naslon se sam obarao. Dobro to i nije tako lose jer sam seo na predzadnje sediste a iza mene nije bilo nikoga tako da nisam nikom "polomio" kolena. Mali savet: ako idete ovom agencijom kupite povratnu kartu, jeftinija je a i izbeci cete zanimljiv dijalog sa grckim prodavcima (oni ne znaju Engleski ili Srpski a ja nisam znao Grcki :) ). Moja iskustva sa ovim agencijama i nisu nesto i ako vec moram da biram preporucio bi Alamanis, mada mislim da je bolje resenje kupiti kartu u nekoj turistickoj agenciji.
Inace i Alamanis i Siamos imaju predstavnistva u Beogradu, Novom Sadu i Nisu.

Vrh

Novi postPoslato: 24 Maj 2009, 04:49 
Glavni admin
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jan 2009, 13:56
Alamanis i njihov najpoznatiji vozač Jorgos koji viče, svađa se i "psuje ko grk" 8-). Ali definitivno su najbrži, sa njima nema čekanja na granicama, prolaze odmah.

Vrh

Novi postPoslato: 22 Nov 2009, 21:24 

Pridružio se: 22 Nov 2009, 21:19
Interesuje me informacija da li postoji autobuski prevoz od Soluna do Katherinija sa aerodroma u Solunu. Ko ima informaciju nek mi je hitno posalje!. Hvala

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat