web analytics
Info za turiste još tekstova...

Info o Grčkoj još tekstova...

Info o mestima još tekstova...Utisci sa letovanja još utisaka...
dodaj utisak


Objekti po regijama


Kliknite na mapu za prikaz regija   

Pansion Aggelos


23484 Ouranoupolis - Halkidiki
DA www.pensionangelos.com
Ouranoupolis (+30) 23770.71.153, (+30) 6972.957.767
Apartmani
Ouranoupoli 63075 Halkidiki - Greece

Opis

Pansion Aggelos Ouranoupolis HalkidikiNa granici sa Svetom Gorom nalazi se mesto Ouranoupolis sa kristalno čistim morem i lepim plažama. Pansion Aggelos nalazi se na ulazu u Ouranoupolis, na udaljenosti od 150 metara od mora i 500 metara od centra mesta. Bujna vegetacija i kristalno čisto more čine mesto Ouranoupolis jednim od najpopularnijih i najlepših mesta na Halkidikiju. Područje je pogodno za miran odmor daleko od buke grada.

Pansion Aggelos je renoviran i poznat po higijeni i obraćanju pažnje na detalje, a karakterišu ga elementi od kamena i drveta, veliki vrt sa zelenom travom i velike terase sa pogledom na more i pogledom na Svetu Goru i ostrva Ammouliani i Drenia.

Smeštaj

Smeštajne jedinice su u potpunosti opremljene potpuno opremljenom kuhinjom, klima uređajem, TV-om, frižiderom. U prelepoj bašti možete uživati u kafi posmatrajući zalazak sunca i vašu decu kako se igraju.

Sobe Pansiona Aggelos su lepo i ukusno dekorisane, prostrane, čiste i nude vam opuštanje i nezaboravan odmor. Pansion Aggelos ima: dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne sobe i apartmane.

Svi apartmani i sobe sadrže:

• Klima uređaj
• TV
• Potpuno opremljena kuhinja
• Frižider
• Kupatilo
• Fen za kosu
• Wi-Fi internet
• Aparat za kafu
• Bokal
• Pegla
• Veličanstven pogled

Pansion Aggelos otvoren je od aprila do oktobra i nudi toplo gostoprimstvo svim gostima. Za vreme vašeg boravka iz mestu Ouranoupolis možete ići na izlete brodom oko Svete Gore ili posetiti prelepo ostrvo Drenia.

Ouranoupolis

Ouranoupolis je glavno letovalište na Atosu koje je smešteno na ulazu u Svetu Goru (Agios Oros) i oko 130km od Soluna. Ime se prevodi kao „Grad Raja“ i mnogi smatraju da je rajski. Ouranoupolis je zaista veoma atraktivno odmaralište sa brdima u nizu u pozadini na divnom kraju Grčke. Relativno izolovan do skoro, Uranopolis je slabo pogođen masovnim turizmom. Bio je deo planine Atos do 1922. godine, kada je 50 porodica grčkih izbeglica naseljeno ovde. Nije bilo čak ni puta do sela sve do 1947. kada je lokalno stanovništvo proseklo jedan put.

Najznamenitija zgrada je vizantijski toranj Prosforio, koji se nalazi pored luke Uranopolis. Toranj je najveći i najbolje očuvan na celom Halkidikiju. Sagradio ga je manastir Vatopediou u 14.-om veku. Toranj je visoka kamena struktura sa uskim prozorskim prorezima. Na gornjim spratovima su drveni balkoni. Toranj je restuiran i sada je muzej hrišćanskih antikviteta.

Postoji nekoliko dobrih plaža u Uranopolisu. Glavna gradska plaža je prijatan dugi potez peska koji se pruža od luke. Iza je mali nasip, a iza kamenja je još jedan mali, ali peskovit, zaliv i bistro more. Šetalište na zapadnoj strani sela, pored luke, ima niz restorana i kafića. Luka služi kao polazna tačka monaha i hodočasnika ka planini Atos kao i luka za ribare i, naravno, dnevna stanica za izletnike brodom.

Mesto Uranopolis je prilično veliko i ima banke i urbane autobuse ka Solunu, kao i autobuse za Sitoniju i Kasandru. U mestu takođe postoje apoteke i turističke radnje, kafići i taverne, kao i uobičajeni minimarketi i pekare.

Postoje dnevne ture brodićima oko Atosa kao i izleti do Drenia ostrvaca. Najveće je poznato kao „Magareće ostrvo“ i tu ima dobrih peskovitih plaža i letnja taverna.


Pošaljite upit vlasniku objekta

Pročitaj pre slanja upita  Sačekajte, upiti se šalju!   Sačekajte, upit se šalje!


Vaši komentari