web analytics
Info za turiste još tekstova...

Info o Grčkoj još tekstova...

Info o mestima još tekstova...Utisci sa letovanja još utisaka...
dodaj utisak


Objekti po regijama

Paralija
Kliknite na mapu za prikaz regija   

Hoteli i apartmani Olimpik Bič, Provod u Olimpik Biču, Plaže Olimpik Bič, Izleti iz Olimpik Biča

Olimpik Bič

• Ponudu preporučenih hotela i apartmana u Olimpik Biču pogledajte OVDE.

Letovalište u podnožju Olimpa, na obali Egejskog mora, udaljeno svega dva kilometra od Paralije. Spaja ih velika peščana plaža sa toplim morem, a odlikuje ih prijatna klima. Olimpik Bič pripada opštini Katerini. Od grada Katerini je udaljen 8 km. Zbog pristupačnih cena Olimpik Bič je poznat kao letovalište Srba. Idealno je mesto za porodični, mirni odmor, pogotovo ako imate malu decu. Od Soluna je udaljen 70 km.

olimpik bic plaza letovanje

Zaljubljenike u kupovinu grčki trgovci će sigurno privući bogatom ponudom suvenira, nakita, krzna, odeće. Ulice su prepune taverni, kafeterija i raznih prodavnica i butika. Plaža je čista i prostrana, u junu i julu i bez trave koja je česta u ovom delu grčkih mora. Odlična klima zbog blizine Olimpa. Najmlađi putnici će se ovde sigurno najlepše provesti.

Info

• Olimpik Bič od Beograda je udaljen oko osam sati vožnje kolima.
• Rent a kar košta oko 30 evra, a mogu se iznajmiti i bicikli.

Provod u Olimpik Biču

Olimpik Bič je mesto porodičnog odmora, tokom kojeg možete uživati u duhu veselih Grka i njihovim specijalitetima u tavernama. Probajte giros, suvlaki, a nemojte propustiti da popijete uzo, tradicionalnu grčku rakiju. Pored grčke kuhinje možete uživati u svim jelima klasične mediteranske kuhinje. Konobari će vas uslužiti na srpskom jeziku. Jedan od poznatijih restorana je "Kimata" sa bogatom ponudom ribe i morskih plodova. Pored restorana mladi se mogu provesti u mnogobrojnim kafićima i barovima.

olimpik bic plaza letovanje grcka

Olimpik Bič, Paralija i Katereini su pre svega porodična mesta kojima dominiraju taverne i restorani. Oni su uveče puni, a njihove bašte i terase na ulici stvaraju gužve. Međutim, to ne znači da Olimpik Bič nije pogodan i za mlađe turiste. Naprotiv, ovo mesto na interesantana način spaja sve ukuse i potrebe posetilaca. Mladima koji su željni zabave i noćnog provoda na raspolaganju su barovi i klubovi koji su zaista vrlo lepi i u kojima je društvo vrlo pristupačno. Ima dosta ljudi iz Istočne i Jugoistočne Evrope, što stvara osećaj bliskosti u nepoznatom društvu.

Na plaži i na šetalištu Olimpik Bič postoji nekoliko lepih kafea sa prijatnom muzikom u pozadini. Nekoliko muzičkih barova i pabova ima i mali podijum za ples. U obližnjoj Paraliji ima nekoliko dobrih diskoteka do kojih se može doći prijatnm šetnjom osvetljsnim šetalištem koje povezuje dva mesta.

olimpik plaza bic letovanje grcka

Na samom putu između Olimpik Biča i Paralije postoji "Grčki kafe" koji ima divnu tradicionalnu grčku muziku uživo sve do u kasne sate. Ovde se pije, peva i igra nezavisno od toga da li se znaju reči i koraci.

Restorani su stvarno odlični, a služe grčka i internacionalna jela. Ljubitelji ribljih jela bi trebalo da posete restoran "Ladofanaro". Iako su cene u svim restoranima izuzetno niske, porcije su ogromne i savršeno ukusne. Onima koji ne vole da gube vreme po restoranima i oduzimaju ga od zabave, na raspolaganju su mnoge fast food radnje sa dobrim girosima, kobasicama i hot dogovima.

Na 2 km od kupališta u Olimpik Biču deca imaju na raspolaganju par ringišpila, a za njih i starije tu je karting staza. U samom gradu ima puno lokala sa zabavnim automatima i igricama. U nekim turističkim agencijama i radnjama postoje usluge interneta.

Plaže Olimpik Bič

Zlatne plaže: postoji desetak plaža na kojima je uvek prijatno zbog blizine planina. Pesak je zlatnožut, sitan i fin. Uz plaže su smeštene taverne i kafići, kao i prodavnice sa sportskom opremom i stvarima za plažu. Temperatura vazduha u julu je 32 stepena, a vode 25 stepeni.

U ovoj oblasti nalaze se tri čuvene plaže koje već godinama imaju plavu zastavicu. To znači da je voda izuzetno čista, da je plaža sigurna i obezbežana i da postoje sve turističke pogodnosti na njoj. U pitanju su plaže Paralija, Katerini i Olimpik Bič.

Plaža Olimpik Bič i plaža Paralija su spojene velike plaže sa zlatnim peskom. Pored plaže, dva mesta povezuju lepo, noću osvetljno šetalište i biciklistička staza. Olimpik Bič ima divni pesak i čistu plitku vodu.

olimpik bic plaza more grcka letovanje

Na plaži se nalazi deo za sopstvene suncobrane i peškire, a postoji i odvojeni deo sa udobnim ležaljkama i suncobranima. Pod njima se može uživati pod uslovom da se u obližnjem kafiću kupi bar jedno piće. Na plaži postoje tuševi.

Pored izležavanja na suncu, brčkanja u toplom plićaku ili plivanja daleko od obale, na Olimpik Biču su moguće mnoge druge interesantne zanimacije. Sportovi poput odbojke na plaži, surfovanja na vetru i iznajmljivanja kanua vrlo su popularni.

Izleti iz Olimpik Biča

Poseta Solunu je vrlo interesantna. U ovoj velikoj luci i dugom po veličini i značaju gradu u Grčkoj nalazi se pravo bogarstvo istorijskog nasleđa, kulturnih atrakcija i mesta za odličnu zabavu. Šoping je jedan od dobrih razloga zbog kojeg bi trebalo otići u Solun. U njemu se nalazi srpsko groblje Zejtinlik na kojem su sahranjeni borci iz Prvog svetskog rata.

Oni koji se odluče da krenu na ovu stranu ne bi smeli propustiti da odu u Waterland – najveći vodeni park u Istočnoj Evropi. On pokriva površinu od 150.000 m2. Waterland je zabavni park sa mnoštvom interesantnih aktivnosti poput tobogana, vodopada, fontana i različitih bazena. Park se nalazi u malom mestu Tagarades na izlazu iz Soluna prema Halkidikiju.

Trebalo bi posetiti i grad Katerini. On je vrlo mlad grad. Ima 56.576 stanovnika. Grad je vrlo lep, a položaj mu je još lepši. Naime, nalazi se 6 km od obale mora, a u blizini su bitna arheološka mesta poput antičkog grada Diona iz V v.pne. i Venecijanskog zamka u Platamonu.

Iz Katerinija polaze autobusi za planinu Olimp čije podnožje je udaljeno 20 km. Od centra Katerinija. Olimp je čuveno stanište bogova. Izdiže se 2.919 m iznad nivoa mora i najviša je planina u Grčkoj. Najviši vrh se zove Mikitas.

olimp bogovi planina grcka

Jedan od najlepših izleta koji se mogu poduzeti iz Olimpik Biča je poseta planini i poluostrvu Atos. Ovo je tzv. Sveta planina, najveći kompleks pravoslavnih manastira i najsvetije mesto u Grčkoj. Atos ima poseban politički status – on je Autonomna manastirska država Svete planine. Priroda Atosa je divna.

Letovanje u Olimpik Biču je dobra prilika da se posete Meteori. To je posle manastira planine Atos najveći kompleks pravoslavnih manastira u Grčkoj. Manastiri koje su izgradili monasi veličanstveno stoje na vrhovima stena i litica. Ove stene se nalaze na severozapadnom obodu ravnice Tesalije, blizu reke Penejos i planine Pindus.

Nepoznato je kada su manastiru izgrađeni, ali se zna da su monasi u pećinama ovih stena živeli još u XI veku. Prvobitno je osnovano dvadeset manastira, ali danas ih ima samo šest. U četiri manastira žive monasi, a u jednom monahinje. Svaki od manastira ima najviše desetak stanovnika. Ovi manastiri su sada jedna od najinteresantnijih turističkih atrakcija u svetu i takođe imaju status muzeja.

Dobar izlet predstavlja i poseta ostrvu Skiatos. Ovo je najzapadnije ostrvo Sporada. Ima 70 plaža. Ostrvo je većinom šumovito i zeleno. Na severu ostrva postoji i aerodrom.

Naravno, poseta Atini je uvek topla preporuka. Ovaj prelepi grad danas je moderna metropola iz koje izviru svedoci prošlosti poput Akropolja i njegovih hramova, mnoštva arheoloških nalazište širom grada i starog centra moderne atine (Plaka).


U velikoj ponudi hotela, apartmana, studija i vila koje imamo na našem sajtu, nalaze se i objekti koje možete rezervisati bez slanja depozita u inostranstvo. Više o tome pročitajte ovde.Vaši komentari