Objekti po regijama

Paralija
Kliknite na mapu za prikaz regija   

Hoteli i apartmani Olimpik Bič, Provod u Olimpik Biču, Plaže Olimpik Bič, Izleti iz Olimpik Biča

Olimpik Bič

• Ponudu preporučenih hotela i apartmana u Olimpik Biču pogledajte OVDE.

Letovalište u podnožju Olimpa, na obali Egejskog mora, udaljeno svega dva kilometra od Paralije. Spaja ih velika peščana plaža sa toplim morem, a odlikuje ih prijatna klima. Olimpik Bič pripada opštini Katerini. Od grada Katerini je udaljen 8 km. Zbog pristupačnih cena Olimpik Bič je poznat kao letovalište Srba. Idealno je mesto za porodični, mirni odmor, pogotovo ako imate malu decu. Od Soluna je udaljen 70 km.

Zaljubljenike u kupovinu grčki trgovci će sigurno privući bogatom ponudom suvenira, nakita, krzna, odeće. Ulice su prepune taverni, kafeterija i raznih prodavnica i butika. Plaža je čista i prostrana, u junu i julu i bez trave koja je česta u ovom delu grčkih mora. Odlična klima zbog blizine Olimpa. Najmlađi putnici će se ovde sigurno najlepše provesti.

Info

• Olimpik Bič od Beograda je udaljen oko osam sati vožnje kolima.
• Rent a kar košta oko 30 evra, a mogu se iznajmiti i bicikli.

Provod u Olimpik Biču

Olimpik Bič je mesto porodičnog odmora, tokom kojeg možete uživati u duhu veselih Grka i njihovim specijalitetima u tavernama. Probajte giros, suvlaki, a nemojte propustiti da popijete uzo, tradicionalnu grčku rakiju. Pored grčke kuhinje možete uživati u svim jelima klasične mediteranske kuhinje. Konobari će vas uslužiti na srpskom jeziku. Jedan od poznatijih restorana je "Kimata" sa bogatom ponudom ribe i morskih plodova. Pored restorana mladi se mogu provesti u mnogobrojnim kafićima i barovima.

Olimpik Bič, Paralija i Katereini su pre svega porodična mesta kojima dominiraju taverne i restorani. Oni su uveče puni, a njihove bašte i terase na ulici stvaraju gužve. Međutim, to ne znači da Olimpik Bič nije pogodan i za mlađe turiste. Naprotiv, ovo mesto na interesantana način spaja sve ukuse i potrebe posetilaca. Mladima koji su željni zabave i noćnog provoda na raspolaganju su barovi i klubovi koji su zaista vrlo lepi i u kojima je društvo vrlo pristupačno. Ima dosta ljudi iz Istočne i Jugoistočne Evrope, što stvara osećaj bliskosti u nepoznatom društvu.

Na plaži i na šetalištu Olimpik Bič postoji nekoliko lepih kafea sa prijatnom muzikom u pozadini. Nekoliko muzičkih barova i pabova ima i mali podijum za ples. U obližnjoj Paraliji ima nekoliko dobrih diskoteka do kojih se može doći prijatnm šetnjom osvetljsnim šetalištem koje povezuje dva mesta.

Na samom putu između Olimpik Biča i Paralije postoji "Grčki kafe" koji ima divnu tradicionalnu grčku muziku uživo sve do u kasne sate. Ovde se pije, peva i igra nezavisno od toga da li se znaju reči i koraci.

Restorani su stvarno odlični, a služe grčka i internacionalna jela. Ljubitelji ribljih jela bi trebalo da posete restoran "Ladofanaro". Iako su cene u svim restoranima izuzetno niske, porcije su ogromne i savršeno ukusne. Onima koji ne vole da gube vreme po restoranima i oduzimaju ga od zabave, na raspolaganju su mnoge fast food radnje sa dobrim girosima, kobasicama i hot dogovima.

Na 2 km od kupališta u Olimpik Biču deca imaju na raspolaganju par ringišpila, a za njih i starije tu je karting staza. U samom gradu ima puno lokala sa zabavnim automatima i igricama. U nekim turističkim agencijama i radnjama postoje usluge interneta.

Plaže Olimpik Bič

Zlatne plaže: postoji desetak plaža na kojima je uvek prijatno zbog blizine planina. Pesak je zlatnožut, sitan i fin. Uz plaže su smeštene taverne i kafići, kao i prodavnice sa sportskom opremom i stvarima za plažu. Temperatura vazduha u julu je 32 stepena, a vode 25 stepeni.

U ovoj oblasti nalaze se tri čuvene plaže koje već godinama imaju plavu zastavicu. To znači da je voda izuzetno čista, da je plaža sigurna i obezbežana i da postoje sve turističke pogodnosti na njoj. U pitanju su plaže Paralija, Katerini i Olimpik Bič.

Plaža Olimpik Bič i plaža Paralija su spojene velike plaže sa zlatnim peskom. Pored plaže, dva mesta povezuju lepo, noću osvetljno šetalište i biciklistička staza. Olimpik Bič ima divni pesak i čistu plitku vodu.

Na plaži se nalazi deo za sopstvene suncobrane i peškire, a postoji i odvojeni deo sa udobnim ležaljkama i suncobranima. Pod njima se može uživati pod uslovom da se u obližnjem kafiću kupi bar jedno piće. Na plaži postoje tuševi.

Pored izležavanja na suncu, brčkanja u toplom plićaku ili plivanja daleko od obale, na Olimpik Biču su moguće mnoge druge interesantne zanimacije. Sportovi poput odbojke na plaži, surfovanja na vetru i iznajmljivanja kanua vrlo su popularni.

Izleti iz Olimpik Biča

Poseta Solunu je vrlo interesantna. U ovoj velikoj luci i dugom po veličini i značaju gradu u Grčkoj nalazi se pravo bogarstvo istorijskog nasleđa, kulturnih atrakcija i mesta za odličnu zabavu. Šoping je jedan od dobrih razloga zbog kojeg bi trebalo otići u Solun. U njemu se nalazi srpsko groblje Zejtinlik na kojem su sahranjeni borci iz Prvog svetskog rata.

Oni koji se odluče da krenu na ovu stranu ne bi smeli propustiti da odu u Waterland – najveći vodeni park u Istočnoj Evropi. On pokriva površinu od 150.000 m2. Waterland je zabavni park sa mnoštvom interesantnih aktivnosti poput tobogana, vodopada, fontana i različitih bazena. Park se nalazi u malom mestu Tagarades na izlazu iz Soluna prema Halkidikiju.

Trebalo bi posetiti i grad Katerini. On je vrlo mlad grad. Ima 56.576 stanovnika. Grad je vrlo lep, a položaj mu je još lepši. Naime, nalazi se 6 km od obale mora, a u blizini su bitna arheološka mesta poput antičkog grada Diona iz V v.pne. i Venecijanskog zamka u Platamonu.

Iz Katerinija polaze autobusi za planinu Olimp čije podnožje je udaljeno 20 km. Od centra Katerinija. Olimp je čuveno stanište bogova. Izdiže se 2.919 m iznad nivoa mora i najviša je planina u Grčkoj. Najviši vrh se zove Mikitas.

Jedan od najlepših izleta koji se mogu poduzeti iz Olimpik Biča je poseta planini i poluostrvu Atos. Ovo je tzv. Sveta planina, najveći kompleks pravoslavnih manastira i najsvetije mesto u Grčkoj. Atos ima poseban politički status – on je Autonomna manastirska država Svete planine. Priroda Atosa je divna.

Letovanje u Olimpik Biču je dobra prilika da se posete Meteori. To je posle manastira planine Atos najveći kompleks pravoslavnih manastira u Grčkoj. Manastiri koje su izgradili monasi veličanstveno stoje na vrhovima stena i litica. Ove stene se nalaze na severozapadnom obodu ravnice Tesalije, blizu reke Penejos i planine Pindus.

Nepoznato je kada su manastiru izgrađeni, ali se zna da su monasi u pećinama ovih stena živeli još u XI veku. Prvobitno je osnovano dvadeset manastira, ali danas ih ima samo šest. U četiri manastira žive monasi, a u jednom monahinje. Svaki od manastira ima najviše desetak stanovnika. Ovi manastiri su sada jedna od najinteresantnijih turističkih atrakcija u svetu i takođe imaju status muzeja.

Dobar izlet predstavlja i poseta ostrvu Skiatos. Ovo je najzapadnije ostrvo Sporada. Ima 70 plaža. Ostrvo je većinom šumovito i zeleno. Na severu ostrva postoji i aerodrom.

Naravno, poseta Atini je uvek topla preporuka. Ovaj prelepi grad danas je moderna metropola iz koje izviru svedoci prošlosti poput Akropolja i njegovih hramova, mnoštva arheoloških nalazište širom grada i starog centra moderne atine (Plaka).


U velikoj ponudi hotela, apartmana, studija i vila koje imamo na našem sajtu, nalaze se i objekti koje možete rezervisati bez slanja depozita u inostranstvo. Više o tome pročitajte ovde.Vaši komentari
plaza kasandra pefkohori auto kampovi skotina mapa leptokaria vasiliki aprtmens mediteraneancentar avtobuske linije kasandra hous kostas sarti vila vienna paralia ujumbo little pet shop atlantis studios %26 apartmans agencije za nekretnine grcka teodora limenaria vila constantin olimpic beach leskovac olympic beach kilometraza najlepse plaze sa bazenom nedelja guzva solun studio annio najnovije vesti u gr%c4%8dkoj hronika radno vreme mega autlet u solunu mapa objekata lidl prodavnica u gr%c4%8dkoj nea maudanija olympiakh akth soping centar cosmos agnanti rooms mediteran cosmos seoski turizam u grckoj najblizi aerodrom pefkohoriju seapaint studios polihrono
Svi tagovi