O namaPočetkom 90-ih godina "prošlog veka" Pefkohori je bio prvo mesto u kom su neki od članova našeg tima započeli svoje karijere u turizmu u Grčkoj, a grčka agencija u kojoj smo radili zauzimala je prvi sprat baš iznad sadašnjeg restorana Rialto. 

Turiste smo dovodili u obilaske u Atinu i Solun, a na letovanje u Pefkohori, Hanioti i Polihrono, dok je tih godina zapadna obala Kasandre bila zanimljiva uglavnom samo grčkim turistima. 

Agencija u kojoj smo radili i čiji su vlasnici bili grčka porodica, imala je sjajne smeštajne kapacitete na Kasandri. Zakupili su veliki deo smeštajnih objekata u Pefkohoriju, Haniotiju i Polihronu, a zatim krenuli da se šire i na Olimpsku kao i Atinsku regiju. Naš posao tokom leta u kancelariji u Pefkohoriju je bio da dočekujemo i ispraćamo grupe koje su dolazile autobusima iz Novog Sada i Beograda, da ih smestimo u apartmane, nađemo im se ukoliko im bude trebala bilo kakva pomoć, organizujemo izlete... Tokom zimskog perioda radili smo kao turistički vodiči i turiste iz Srbije smo vodili u Solun i Atinu.

 2005. godine tražeći na internetu važne informacije o Grčkoj, shvatili smo da to što tražimo nećemo uspeti da nađemo na srpskom web-u već samo na stranim sajtovima. Na srpskom internetu tada nije bilo, bar ne ozbiljnih i profesionalnih sajtova, koji će obuhvatiti sve informacije o Grčkoj i ponuditi ih turistima.

S obzirom na višegodišnje iskustvo života u Grčkoj, a takođe i sa iskustvom u gore pomenutom turizmu (rad u grčkoj turističkoj agenciji sa sedištem u Beogradu i predstavništvima u Novom Sadu, Solunu, Atini i na Halkidikiju), u januaru 2006. godine pokrenuli smo forum koji se zvao "Sve o Grčkoj" želeći da sa budućim članovima foruma podelimo naše iskustvo, damo neku preporuku, upozorenje ili neki dobar savet.

A onda smo poželeli nešto još više i bolje, nešto što forum nije mogao da pruži, a to je da napravimo prvi sveobuhvatni specijalizovan website o Grčkoj i svim njenim regijama, od najmanje važnih do najbitnijih informacija, uključujući i informacije o cenama, preporuku povoljnog smeštaja na grčkom moru, direktan kontakt turista i vlasnika smeštaja, apsolutno sve što je vezano za Grčku.


U februaru 2007. godine kupljen je domen za website "Grckainfo.com" koji je na našim prostorima postao prvi i jedini vodič za Grčku i letovanje u Grčkoj, kao i velika pomoć turistima oko izbora i organizacije letovanja.

Sajt je te godine urađen iz nekomercijalnih razloga. Isključivo smo se vodili željom da ljudima na sve načine olakšamo boravak u Grčkoj, prenesemo im naše iskustvo života u Grčkoj i upoznamo ih sa njenom kulturom, tradicijom, prirodnim lepotama i životom u njoj. Sajt je na svoje noge zaista postavljen prvenstveno iz ljubavi prema toj zemlji i da drugima pruži korisne informacije.

Sajt je postao komercijalan tek kad nas je Google nagradio Page Rank-om 3 i kad su vlasnici apartmana i vila sami došli do nas ili nakon preporuka koje su im davali naši turisti iz Srbije, i sami predlagali da njihove kuće objavimo na sajtu.


Iako je GrckaInfo vlasnik još 7 sajtova, tokom svih ovih godina u ovaj website je uloženo najviše rada, truda, novca, neprospavanih noći i ljubavi prvenstveno.

Posle 10 godina rada, GrckaInfo team broji 5 članova (turističkih radnika, administratora, SEO stručnjaka, programera), dok u timu za ostale sajtove imamo još dvoje zaposlenih koji rade na njima (prevodioci, turistički radnici itd). Neki od članova našeg malog tima su stacionirani u Grčkoj, gde je sajt i registrovan, a manji deo u Srbiji.
 U obavezi smo da i u Grčkoj i u Srbiji, svakodnevno pratimo vesti i događaje da bismo blagovremeno mogli da obavestimo naše posetioce o situaciji i aktuelnim dešavanjima.

Svoj posao zaista volimo, jer nam je doneo jako lepa iskustva i kontakt sa svima onima kojima je Grčka sa svim svojim lepotama, kao i nedostacima, prirasla srcu.

 

Tokom svih ovih 10 godina rada online i prethodnih 25 godina iskustva u radu u turizmu, ponosni smo što smo uspeli u ciljevima koje smo postavili sebi tada, a to je da budemo objektivni u pisanju i izveštavanju o Grčkoj i prvenstveno steknemo i zadržimo poverenje naših posetilaca. Nije nam cilj samo da odete srećni u Grčku - cilj nam je i da se iz nje vratite srećni.

Ponosni smo i na to što nas mnogi pratioci i posetioci smatraju za jedine koji Grčku ne prikazuju nerealno i kroz "ružičaste naočare" već upravo onakvom kakva ona i jeste - savršena u svojoj nesavršenosti (ili obrnuto).
 I za kraj da rezimiramo: Grčkainfo.com postoji od 2007. godine i i prvi je website na srpskom jeziku specijalizovan za Grčku.
Sedište sajta je u Grčkoj gde je i registrovan, i posluje po grčkim zakonima.

Mi nismo turistička agencija, ne prodajemo aranžmane za Grčku i postojimo isključivo da bismo vam približili Grčku kao turističku destinaciju, upoznali vas sa njenim lepotama i mnogim korisnim informacijama, predstavili vam smeštajne objekte u Grčkoj na srpskom jeziku i omogućili vam letovanje po zvaničnim cenama vlasnika objekata.

Naš cilj je da vam olakšamo boravak u Grčkoj i učinimo ga prijatnim.