O namaPočetkom 90-ih godina "prošlog veka" Pefkohori je bio prvo mesto u kom su neki od članova našeg tima započeli svoje karijere u turizmu u Grčkoj, a grčka agencija u kojoj smo radili zauzimala je prvi sprat baš iznad sadašnjeg restorana Rialto. 

Turiste smo dovodili u obilaske u Atinu i Solun, a na letovanje u Pefkohori, Hanioti i Polihrono, dok je tih godina zapadna obala Kasandre bila zanimljiva uglavnom samo grčkim turistima. 

Agencija u kojoj smo radili i čiji su vlasnici bili grčka porodica, imala je sjajne smeštajne kapacitete na Kasandri. Zakupili su veliki deo smeštajnih objekata u Pefkohoriju, Haniotiju i Polihronu, a zatim krenuli da se šire i na Olimpsku kao i Atinsku regiju. Naš posao tokom leta u kancelariji u Pefkohoriju je bio da dočekujemo i ispraćamo grupe koje su dolazile autobusima iz Novog Sada i Beograda, da ih smestimo u apartmane, nađemo im se ukoliko im bude trebala bilo kakva pomoć, organizujemo izlete... Tokom zimskog perioda radili smo kao turistički vodiči i turiste iz Srbije smo vodili u Solun i Atinu.

 2005. godine tražeći na internetu važne informacije o Grčkoj, shvatili smo da to što tražimo nećemo uspeti da nađemo na srpskom web-u već samo na stranim sajtovima. Na srpskom internetu tada nije bilo, bar ne ozbiljnih i profesionalnih sajtova, koji će obuhvatiti sve informacije o Grčkoj i ponuditi ih turistima.

S obzirom na višegodišnje iskustvo života u Grčkoj, a takođe i sa iskustvom u gore pomenutom turizmu (rad u grčkoj turističkoj agenciji sa sedištem u Beogradu i predstavništvima u Novom Sadu, Solunu, Atini i na Halkidikiju), u januaru 2006. godine pokrenuli smo forum koji se zvao "Sve o Grčkoj" želeći da sa budućim članovima foruma podelimo naše iskustvo, damo neku preporuku, upozorenje ili neki dobar savet.

A onda smo poželeli nešto još više i bolje, nešto što forum nije mogao da pruži, a to je da napravimo prvi sveobuhvatni specijalizovan website o Grčkoj i svim njenim regijama, od najmanje važnih do najbitnijih informacija, uključujući i informacije o cenama, preporuku povoljnog smeštaja na grčkom moru, direktan kontakt turista i vlasnika smeštaja, apsolutno sve što je vezano za Grčku.


U februaru 2007. godine kupljen je domen za website "Grckainfo.com" koji je na našim prostorima postao prvi i jedini vodič za Grčku i letovanje u Grčkoj, kao i velika pomoć turistima oko izbora i organizacije letovanja.

Sajt je te godine urađen iz nekomercijalnih razloga. Isključivo smo se vodili željom da ljudima na sve načine olakšamo boravak u Grčkoj, prenesemo im naše iskustvo života u Grčkoj i upoznamo ih sa njenom kulturom, tradicijom, prirodnim lepotama i životom u njoj. Sajt je na svoje noge zaista postavljen prvenstveno iz ljubavi prema toj zemlji i da drugima pruži korisne informacije.

Sajt je postao komercijalan tek kad nas je Google nagradio Page Rank-om 3 i kad su vlasnici apartmana i vila sami došli do nas ili nakon preporuka koje su im davali naši turisti iz Srbije, i sami predlagali da njihove kuće objavimo na sajtu.


Posle 14 godina rada, GrckaInfo team broji 5 članova (turističkih radnika, administratora, prevodilaca, copy writer-a, SEO stručnjaka, programera). Ovaj broj se povećava i smanjuje tokom i van sezone. Članovi našeg malog tima su stacionirani u Grčkoj, Holandiji i Srbiji.

 U obavezi smo da i u Grčkoj i u Srbiji, svakodnevno pratimo vesti i događaje da bismo blagovremeno mogli da obavestimo naše posetioce o situaciji i aktuelnim dešavanjima, a neretko se dogodi da pomažemo i turistima koji nisu korisnici naših usluga, a susreli su se sa nekom vrstom problema tokom letovanja.

Svoj posao zaista volimo, jer nam je doneo jako lepa iskustva i kontakt sa svima onima kojima je Grčka sa svim svojim lepotama, kao i nedostacima, prirasla srcu.

 

Tokom svih ovih 12 godina rada online i prethodnih 27 godina iskustva u radu u turizmu, ponosni smo što smo uspeli u ciljevima koje smo postavili sebi tada, a to je da budemo objektivni u pisanju i izveštavanju o Grčkoj i prvenstveno steknemo i zadržimo poverenje naših posetilaca.

Ponosni smo i na to što nas mnogi pratioci i posetioci smatraju za jedine koji Grčku ne prikazuju nerealno i kroz "ružičaste naočare" već upravo onakvom kakva ona i jeste - savršena u svojoj nesavršenosti (ili obrnuto).
 Kako nam nikada cilj nije bio kvantitet već prvenstveno kvalitet apartmana koji se nalaze u ponudi našeg sajta, za svaki smeštaj pre unosa istražujemo recenzije turista kako na domaćim tako i na stranim forumima i sajtovima. Koliko god da objekat ima nisku cenu izdavanja, nikada ne prihvatamo saradnju sa onima za koje je veći broj turista imao žalbe na higijenu, neljubaznost vlasnika itd... 

Ponekad se desi i da mimo dobrih recenzija putnika odbijemo saradnju sa nekim od vlasnika, jer instiktivno osetimo da može doći do situacije u kojoj naši turisti neće biti ispoštovani na dogovoreni način. Ne želimo nezadovoljne turiste, želimo srećne turiste, jer smo svesni da se veliki broj njih odriče nekih drugih stvari da bi proveo 7 ili 10 dana na moru sa svojom porodicom.

Nakon više godina poslovanja zaista možemo reći da sarađujemo sa veoma pouzdanim i gostoprimivim vlasnicima kojima je zadovoljan gost prioritet, i uvek napominjemo da su korisnici našeg sajta zadovoljni nama upravo i pre svega zahvaljujući profesionalnošću i korektnošću vlasnika smeštaja u Grčkoj.
 


 

I za kraj da rezimiramo: Grčkainfo.com postoji od 2007. godine i i prvi je website na srpskom jeziku specijalizovan za Grčku.

Mi nismo turistička agencija, ne prodajemo aranžmane za Grčku i postojimo isključivo da bismo vam približili Grčku kao turističku destinaciju, upoznali vas sa njenim lepotama i mnogim korisnim informacijama, predstavili vam smeštajne objekte u Grčkoj na srpskom jeziku i omogućili vam letovanje po zvaničnim cenama vlasnika objekata.

Naš cilj nije samo da odete srećni u Grčku - cilj nam je da se i iz nje vratite srećni.