Kako rezervisati smeštaj


Kako poslati zahtev za rezervaciju smeštaja sa našeg sajta - lako i veoma brzo


Nakon što izvršite pretragu smeštaja na našem sajtu i odlučite se za željeni objekat, kliknite na dugme "Pošalji zahtev za rezervaciju" ili "Pošalji upit za dostupnost"

1. Popunite obavezna polja u zahtevu.  

    - Ukoliko vaši datumi dolaska i odlaska nisu fiksni, obavezno to napomenite u zahtevu za rezervaciju da bi vlasnik objekta u slučaju popunjenosti mogao da vam ponudi druge slobodne termine. 
    - Proverite dobro da li je vaša email adresa popunjena tačno. Ukoliko unesete neispravan email, vlasnik objekta neće biti u mogućnosti da vam odgovori. 
    - Nemojte slati upite sa pitanjem "Koja je cena apartmana..." ili "Koliko košta 10 dana..." ukoliko na stranici tog objekta već postoji cenovnik. 
    - Ukoliko imate dodatno pitanje u vezi objekta, možete ga postaviti u polju "Napomene / dodatni zahtevi". 


2. Kliknite na dugme POTVRDITE ZAHTEV ZA REZERVACIJU ili POŠALJI UPIT ZA DOSTUPNOST.


Nakon slanja upita ili zahteva za rezervaciju

Molimo vas da budete strpljivi iako većina vlasnika objekata u Grčkoj vrlo brzo odgovara na sve upite koje dobiju. Međutim ponekad usled velikog obima njihovog posla odgovor na upit vam može stići na mail nakon 3-4 dana. Obavezno proverite Spam ili Junk folder Vašeg email programa, jer se neretko dogodi da email nekog od njih završi u Spamu. 

Ukoliko i nakon 3-4 dana još uvek niste dobili odgovor, molimo vas da zahtev pošaljete još jednom ili nas kontaktirate putem kontakt forme na našem sajtu da bismo stupili u kontakt sa vlasnikom i uputili ga na vas. 

Ukoliko vam je odgovor potreban hitno i želite odmah da stupite u kontakt sa vlasnikom, koristite brojeve telefona na prezentaciji objekta.


Uplata depozita vlasniku objekta

Uplata depozita koju uglavnom većina vlasnika smeštaja traži unapred i koja najčešće iznosi 20-50% od ukupne cene, je standardna procedura koja i vama, a i vlasnicima apartmana/vila/hotela pruža sigurnost rezervacije: vlasniku je depozit garancija da ćete doći određenog datuma i da im smeštajna jedinica neće ostati prazna, a vama garancija da će vas smeštajna jedinica čekati pod uslovima koje ste dogovorili sa vlasnikom.


Ukoliko ste sa vlasnikom smeštaja precizirali sve detalje vaše rezervacije, nema razloga za brigu. Naš savet je da pre uplate precizirate sledeće:

- broj noćenja
- datum dolaska i odlaska
- tip apartmana/sobe (dvokrevetni, trokrevetni itd)
- pogled (ukoliko ste zahtevali poseban)
- iznos depozita
- iznos ostatka za uplatu pri dolasku
- sve ostalo što smatrate da je bitno da znate pre uplate

 
Ukoliko niste uplatili depozit za smeštaj, vaša rezervacija nije sigurna i idete na sopstveni rizik. Naša preporuka: nemojte rizikovati zbog nekoliko evra bankarske provizije i insistirajte sami da uplatite bar minimalni iznos od 10% da biste izbegli probleme prvog dana letovanja, sa malom decom, tražeći novi smeštaj po znatno višim cenama.


Zašto rezervisati preko našeg sajta?

1. Rezervacija smeštaja putem našeg sajta je potpuno besplatna i u prednosti ste, jer letujete po zvaničnim - najpovoljnijim cenama vlasnika smeštaja
2. Sami birate svoje datume letovanja kao i broj noćenja. Niste uslovljeni smenama agencija
3. Smeštaj ne plaćate unapred. Unapred plaćate samo depozit za rezervaciju i on može da iznosi 10-40% od ukupne cene. Veći deo plaćate vlasniku na licu mesta tek kada se uverite da ste dobili ono što ste rezervisali.
4. U kontaktu smo sa svim vlasnicima objekata na našem sajtu i tu smo da vam pomognemo ili vas posavetujemo oko rezervacije.
5. Većina vlasnika objekata daje povoljnije cene za naše posetioce
6. Naši posetioci mogu na srpskom jeziku pročitati sve informacije vezane za određeni objekat (apartman, studio, hotel, vilu)
7. Preko našeg sajta je svih proteklih godina više hiljada gostiju (iz Srbije, Makedonije, Crne Gore, Bosne, Hrvatske, Bugarske, Rumunije, Češke...) našlo smeštaj u Grčkoj 
 


Rezervišite smeštaj uplatom depozita na dinarski račun


U velikoj ponudi hotela, apartmana, studija i vila koje imamo na našem sajtu, nalaze se i objekti koje možete rezervisati uplatom depozita u dinarima. U ovom slučaju bićete pošteđeni većih troškova (provizija banke) i nećete morati otvarati devizni račun.


Svi cenovnici na našem sajtu su zvanični cenovnici vlasnika objekata.


Prednost rezervacije objekta na ovaj način

1. Ova usluga je za vas potpuno besplatna, a cene koje su prikazane na našem sajtu su potpuno iste kao što bi vam bile ponuđene u ličnom kontaktu sa vlasnikom.

2. Depozit se uplaćuje u dinarima na žiro račun u domaćoj banci tako da ne morate dodatno da otvarate devizni račun (koji je obavezan prilikom slanja uplata u inostranstvo), kao ni da plaćate dodatnu proviziju banci za devizne uplate.

Depozit za rezervaciju, ukoliko vam tako više odgovara zato što na primer živite u inostranstvu ili iz nekog drugog razloga, možete uplatiti i u evrima na račun u banci u Grčkoj.

3. Za ove objekte takođe garantujemo najpovoljnije cene. Ukoliko vam za neki od objekata bude ponuđena niža cena, molimo vas da nas informišete o tome. Kontaktiraćemo vlasnika objekta i potruditi se da i preko nas dobijete isti popust, jer nam je veoma važno da kao posetiocu našeg sajta dobijete najnižu moguću cenu.


Procedura rezervacije

Za svaki objekat koji se nalazi u ponudi potrebno je poslati upit o dostupnosti i sačekati potvrdu vlasnika. Objekte koji su u ponudi našeg sajta vlasnici izdaju na više načina, kao i preko pojedinih turističkih agencija iz različitih država, slobodni termini se nekada vrlo brzo popunjavaju pa ono što je trenutno slobodno može biti popunjeno već u sledećih nekoliko sati.

Pronađite na našem sajtu smeštaj koji vam odgovara i pogledajte cene za željeni period letovanja. Ukoliko vam cene odgovaraju, pošaljite nam upit putem forme za upit koja postoji na stranici svakog smeštaja. Čim dobijemo potvrdu vlasnika objekta da je smeštaj koji želite dostupan, obavestićemo vas i potvrditi vam da možete da izvršite uplatu depozita.

Vlasnik će čuvati smeštaj za vas u sledećih 48h. Nakon potvrde o dostupnosti smeštaja u sledećih 48h je potrebno da izvršite uplatu depozita koju će vlasnik objekta dobiti istog dana. Nakon toga je vaša rezervacija izvršena i dobićete potvrdu o rezervaciji, koju ćete poneti sa vama na put (potvrda o rezervaciji se najčešće dobija u roku od sledećih 24h od trenutka kada vlasnik smeštaja dobije vašu uplatu).

Ostatak uplate obavljate pri dolasku takođe direktno vlasniku objekta.

Na ovaj način uz našu pomoć takođe vršite rezervaciju direktno kod vlasnika objekta, jer je vlasnik taj koji potvrđuje dostupnost objekta, vlasnik potvrđuje cenu po kojoj rezervišete vaše letovanje i vlasnik uzima depozit istog dana kada ste ga vi uplatili.

Spisak ovih objekata pogledajte OVDE.


Dodatna pitanja

Ukoliko imate dodatnih pitanja slobodno nas kontaktirajte na email.


Politika otkazivanja vlasnika smeštaja

Ukoliko pri zahtevu za rezervaciju kod objekta nije navedeno drugačije, važi sledeće:

- Ako je smeštaj otkazan do 21. dana pre datuma dolaska, uplaćena naknada za depozit će biti vraćena gostu (umanjena za 40 evra administrativnih troškova).
- Ako je smeštaj otkazan kasnije ili u slučaju nedolaska gosta, vlasnik objekta ostvaruje pravo da zadrži naknadu za depozit i ona neće biti vraćena gostu.

Hoteliers Cancellation Policy

- If cancelled up to 21 days before date of arrival, deposit fee will be return to guest (reduced for 30 EUR administrative costs). 
- If cancelled later or in case of no-show, the deposit fee will not be return to guest.