Agios Ioannis - Pelion
12/02/2017 Tekst ažuriran 21/06/2019 Iskustva 1

Mesto Agios Ioannis se nalazi na istočnoj strani planine Pelion u oblasti Magnesia. Mesto je udaljeno 45 km od prelepog grada Volosa i 20 km od aerodroma Nea Aghialos. Oblast istočnog Peliona, gde se nalazi mesto Agios Ioannis, kombinuje prirodne lepote planine i mora.

Ova oblast nudi različite aktivnosti koje obuhvataju kupanje na jednoj od tri organizovane plaže mesta Agios Ioannis (Agios Ioannis, Plaka, Papa Nero) ili plaže sa manje gužve kao što su Damouchari, Fakistra, Agioi Saranda...

Takođe mogu da se posete i druge plaže ove oblasti, a postoji i organizovan ribolov brodovima koji polaze iz luke. Za turiste koji vole planinarenje, postoji organizovana mreža staza, a mogu da se obiđu i druga tradicionalna mesta Peliona. Na raspolaganju su agencije za iznajmljivanje automobila, motora ili bicikla.

Mesto Agios Ioannis ima i nekoliko prodavnica, restorane sa grčkom kuhinjom, kafe-barove, mini pijace, mesare, prodavnice suvenira i prodavnice sa namirnicama za svakodnevnu potrebu.

Našu preporuku za smeštaj u prelepoj oblasti Pelion (Pilion) možete pogledati OVDE.


Napiši komentar
2303 Sandra Dragojlovic   21/06/2019
Dobro vece, zamolila bih za pomoc i info. Da li mozete da ponudite smestajne kapacitete za mesto Agios Ioannis za dve osobe, druga polovina avgusta. Unapred hvala, Dragojlovic Sandra, Zemun


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu