Alexandroupolis utisci... by Andjeloo
15/08/2016 Tekst ažuriran 25/11/2016 Iskustva 4

Pre nego što sam uplatio letovanje bezuspešno sam pokušavao da pronađem na forumima nečije iskustvo vezano za ovo letovalište. Privučen samo i isključivo CENOM odlučio sam se da letujem u Aleksandropolisu.
 

Početkom godine koristeći one "frst minit" akcije uplatio sam letovanje za nas četvoro (dvoje odraslih + dvoje dece) u hotelu Astir Egnatia u Aleksandropolisu u sred sezone od 21.07. do 31.07. Usluga uključuje boravak i polupansion za nas četvoro (2 + deca besplatno) i to nas je sa tim popustima početkom godine koštalo ukupno 860 eura.

Da krenem prvo od Aleksandropolisa. Grad od 50-ak hiljada stanovnika na krajnjem istoku Grčke u blizini granice sa turskom, udaljen 300 km. od Soluna. Zbog blizine granice vidljivo je prisustvo vojske i vojnika u samom gradu, za razliku od svih drugih letovališta u Grčkoj. Meni je čudno delovala kasarna na samom šetalištu, vojna vozila u dvorištu i vojnik sa puškom ispred.

Gotovo sve se nalazi u glavnoj ulici, žili kucavici celog grada, Leof. Dimokratias, između ostalog i dve Lidl prodavnice (na ulazu i izlazu iz grada), dečija robna kuća Džambo, robne kuće Metro, ​​Praktiker, Kerfur ... U pomenutoj ulici u centru grada nalazi se šoping zona sa radnjama Zara, Beneton, Lakosta. ..


U gradu nema turista, izuzev u nekolicini hotela koji pokušavaju sa nižom cenom da nađu put do turista. U samom gradu teško da ćete videti automobil druge registracije osim Grčke. U celom gradu sam uspeo da vidim samo 2 (dve) palme. I sam hotel Astir Egnatia se nalazi u toj ulici. Na najlepšem mestu u gradu.

Između fudbalskog stadiona i glavnog gradskog parka, uvučen i udaljen od gradske buke i vreve. Gradski park je prelep sa teretanom na otvorenom i stazama za džoging. Odmah od hotela, uz samo more, počinje ulica koja se noću (od 20 do 01) zatvara sa saobraćaj i pretvara u šetalište koje je puno restorana i kafića. Šetalište vodi od hotela do svetionika koji je simbol samog grada. Pored svetionika, do samog mora, nalazi se ogroman Luna park za decu svih uzrasta a sa druge strane svetionika nalazi se najbolji sladoled u gradu.

Sam hotel je odličan i tu nemam zamerke. Nudi i više od onoga što smo uplatili. Roditelji sa decom treba da znaju da hotel za decu nudi pun pansion, znači hotel organizuje i besplatan ručak, ali samo za decu od 12 do 16 h. U hotelu postoje dve vrste soba, one koje imaju svoj privatni bazen i one koje nemaju i koji mogu koristiti tri zajednička velika bazena (2 otvorena i 1 zatvoren). Mi smo imali sobu bez svog privatnog bazena, a kako mi je rečeno na recepciji sobe sa bazenom su skuplje i manje (2 + 1).

Sobe se svaki dan čiste, svaki dan se menjaju peškiri, a na bazenu se dobijaju hotelski veliki peškiri za plažu ili bazen. Što se plaže i mora tiče, turisti navikli na blagodeti Halkidikija neće biti zadovoljni. Pokušali smo sa obilaskom plaža u okolnim mestima, ali smo shvatili da nam je ipak hotelska plaža najbolja.

Grci hvale svoje male plaže u selu Makri koje se nalazi 12 km. od hotela, bili videli i razočarali se. Osim tih kreveta sa baldahinima sve ostalo je isto ili slično kao hotelska plaža. U samoj blizini hotela, otprilike stotinjak metara od recepcije nalazi se Market koji radi non stop, od 0 do 24, ali ako biste za ručak giros ili nešto od Grčkih specijaliteta za to morate ići do centra grada a to baš pešice po najvećoj vrućini (vreme ručka) i nije prijatno pa smo koristili automobil.

U samom hotelu hrana je vrlo korektna. Švedski sto za doručak i ručak pa ko šta voli. Doručak je jednoličan, isti za svo vreme našeg boravka, dok meni za večeru menjaju svaki dan. Sveže voće i poslastice služe i za doručak i za večeru. U svakom slučaju izbor je takav da niko neće ostati gladan.

Na kraju kada podvučem crtu dođem do zaključka da za ove pare bolje sigurno nismo mogli proći. Ovakav hotel da je na boljem mestu, npr. Sitonija, koštao bi tri puta više.

U ovom delu godine samo iznajmljivanje boljeg apartmana košta koliko smo mi platili polupansion u hotelu sa pet zvezdica. Ako uporedimo odnos cene i onoga što smo dobili mi smo prezadovoljni.


Andjeloo

Napiši komentar
17 Darko Markovic   14/09/2016
Prelep opis za taj deo Grcke i Aleksandropolis. Lepo je probati nesto novo, mada sam razmisljao o Aleksandropolisu, nisam se usudio da odemo tamo. Ne cudi sto nema turista, to je verovatno zbog njegove udaljenosti od Solunske regije, a i nema ga nesto u ponudama agencija. Hvala na postu o Aleksandropolisu bas je lepo podeliti iskustvo. Pozdrav.
117 Radovan Ignjatovic   29/10/2016
samo sam prolazio pored grada, i tada mi se dopao, ali više volim keramoti, cena jeste pristupačna! kako ste rezervisali hotel? preko neke agencije ili..?
1160 Goran   02/08/2017
Sve tacno u potpunosti. Ove godine upravo letujemo u tom hotelu. Nemam sta da dodam.
1173 Dana   07/08/2017
Bila sam u hotelu Astir Egnatia. Osoblje ljubazno, fleksibilno. Plaza jako losa, kao i boja i cistoca mora. Postoji bazen sa slanom vodom. Sobe i hrana su korektni. Za one koji vole pre svega lepe plaze i more, ovo nije izbor.


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu