Broj žrtava u poplavama u Grčkoj povećan na 19
18/11/2017 Komentara 0

Kako prenose grčki mediji, u moru kod mesta Elevsina, nedaleko od Mandre, pripadnici Obalne straže jutros su pronašli još dva muška tela. Prethodnog dana u Mandri je pronađeno telo još jednog muškarca čime je broj žrtava u ovim katastrofalnim poplavama povećan na 19.

Još uvek nije izvršena identifikacija pa nije sigurno da li je u pitanju neka od 6 nestalih osoba za kojima se traga ovih dana.

Traženje nestalih se odvija otežano, jer je na pojedinim mestima došlo do curenja gasa, što ne dozvoljava vatrogascima korišćenje specijalnih alata, dok su poslovni prostori puni blata i šuta.

Skoro 1.000 kuća bez vode i struje

Skoro 1.000 kuća u Mandri već četvrti dan nema struju i vodu što izaziva bes stanovnika, a u kućama gde vode ima ona nije za piće. U međuvremenu, kiša i dalje pada, što čini situaciju još težom za sve one koji su prisiljeni da prežive u ovim uslovima.

Prema procenama opštinske vlasti očekuje se da će vodovodna i električna mreža ponovo biti u funkciji.

Loše vreme se nastavlja širom Grčke

Loše vreme se nastavlja u čitavoj Grčkoj, a prema podacima Nacionalne meteorološke službe poboljšanje vremena se očekuje u nedelju.

Na udaru velikih pljuskova i poplavljenih ulica našla su se i pojedina mesta u oblasti Lefkada, Pieria, Halkidiki i Tesalija: Katerini, Paralija, Leptokarija, Platamon, Trikala, Hanioti i magistralni put od Pefkohorija do mesta Loutra. Srećom bez tragičnih posledica.

Napiši komentar

Najčitaniji tekstovi na našem sajtu