Divno letovanje u kampu na Kasandri... AnaSurNik
15/08/2016 Tekst ažuriran 26/03/2023 Iskustva 0

Volela bih da podelim svoje iskustvo sa predivnog letovanja u kampu "Ouzouni". Kamp se nalazi između Nea Moudania i Nea Potidea, na samom ulazu na prvi prst Halkidikija. Ulaz u kamp nalazi se na samo kilometar-dva od kanala.
 

Na letovanju sam bila sa roditeljima i sestrom, suprug nije dobio odmor, nažalost. Iako sam u šestom mesecu trudnoće, nisam se dvoumila oko odlaska u kamp ni jedne sekunde. Roditelji su kamperi već 30 godina i odlazak sa njima na ovakvo letovanje je pravo uživanje.
 

Iako godinama kampujemo na Tasosu, zbog mog stanja rešili smo da pronađemo kamp koji je bliži Nišu. Ono što smo videli na sajtu kampa nam se jako dopalo, vlasnica sa kojom smo kontaktirali je divna i sve nam je objasnila. Krenuli smo iz Niša oko 6 ujutru, a prvu veću pauzu napravili smo na Dojranu. Izabrali smo ovaj granični prelaz zbog manje gužve i zaista doneli odličnu odluku! Bili smo jedini automobil na granici.


Po dolasku u kamp zatekla nas je zanimljiva situacija. Sa leve strane jedna, sa desne druga recepcija. Izgledaju identično i apsolutno podsećaju na reklamu "levi i desni Twix". Otprilike je takva i priča. Dva brata su se nakon svađe odvojila i svaki ima svoj kamp (identični su).
 

Mi smo izabrali levi, kao što smo i dogovarali sa vlasnicom Nadiom. Vlasnica nas je provela kroz kamp, kako bismo odabrali mesto koje nam odgovara. Oduševilo je to što moj tata govori grčki i u startu smo dobili popust od 50 evra i teglu domaćih maslina. Račun za nas četvoro za 14 noći ispao je 415 evra (u cenu je uključena i struja, kao i parking za automobil).


Što se tiče mesta, svako je odvojeno i zasebno, ograničeno prelepim šimširima. U kampu se nalaze dragstor i restoran, a u cenu su uključene i dve ležaljke sa suncobranom na plaži. Toaleti su izuzetno čisti i uredni, ribaju ih više puta dnevno. Tuševi funkcionišu tako što se ubacuju žetoni i jedan žeton traje 6 minuta. Međutim, tople vode ima skoro uvek, neko ostavi pre vas, vi ostavite sledećem...


Plaža je predivna, čista i uredna. Ima mnogo dece, idealna je za porodična letovanja. Ukoliko volite kampovanje, toplo preporučujem "Ouzouni beach".


AnaSurNik

Spisak kampova na Halkidikiju

Napiši komentar

Najčitaniji tekstovi na našem sajtu