Došla na ostrvo i postavila šatore na plaži da ih iznajmljuje!
27/07/2019 Komentara 0

Jedna žena na Kritu nedavno je otkrila nov način da se priključi turističkoj industriji Grčke nudeći šatore na javnoj plaži na Gavdosu, najjužnijem grčkom ostrvu, i to putem Airbnb platforme!

"Žena iz Hanije je došla u aprilu na ostrvo i postavila sedam luksuznih šatora na prvoklasnim mestima na plaži sa hladovinom. Zatim ih je stavila na iznajmljivanje na Airbnb", izjavila je gradonačelnica Gavdosa Gely Kallinikou za grčki Kathimerini, i dodala da su lokalne vlasti obaveštene o ovom slučaju pre nekoliko dana od strane meštana i turista.

"Zamolili smo je da ugasi oglas na Airbnb platformi. Ona je to uradila, a zatim je oglas postavila na drugu platformu za iznajmljivanje.

Mi smo to videli i naložili smo joj da potpuno ukloni oglas i završi sa ovim slučajem“, nastavlja gradonačelnica Gavdosa.

Atraktivni šatori izrađeni od bež šatorskog platna postavljeni su na plaži Sarakiniko, u prostoru koji je inače slobodan za kampovanje.

Uz šatore ova gospođa turistima je nudila i dva dušeka za spavanje, dve lampe, peškire i mrežu protiv komaraca.

Cena iznajmljivanja iznosila je 40€ po šatoru dnevno. 

"Niko nema pravo da profitira tako što će zauzeti javni prostor kao što je plaža i nećemo dozvoliti takve stvari na našem ostrvu", izjavila je Gely Kallinikou.

"Svi imamo pravo na slobodan pristup šumama i plažama sve dok poštujemo neka osnovna pravila", završila je ona.
 

KLIKNITE NA SLIKU ISPOD I PRIDRUŽITE NAM SE U GRUPI "GRČKA INFO"! Ili zatražite prijem u grupi direktno klikom na link www.facebook.com/groups/grckainformacije/


                                                  

 

Grkinja na Kritu iznajmljuje turistima krevet u dvorištu!

Napiši komentar

Najčitaniji tekstovi na našem sajtu