Jeftino letovanje u Grčkoj
09/01/2017 Tekst ažuriran 26/02/2024 Iskustva 1

Letovanje u Grčkoj je za turiste iz Srbije već godinama unazad najisplativiji način letovanja, jer Grčka osim što ima prirodne lepote, resurse, klimu, ambijent, ima i povoljne cene smeštaja koje odgovaraju našem budžetu.


Sigurno se nekad desilo da poželite da odete na more, a da Vam želju prekine briga o novcu ili nedostak istog, ili razmišljanje o tome kako otići na letovanje, a istovremeno se dobro provesti i ne uskratiti sebi ništa?


Neki od vas će ove godine imati prvi put priliku da posete Grčku, zato ćemo vam dati nekoliko saveta o tome kako da pronađete način da što jeftinije i povoljnije odete na zasluženi odmor.


Specijalne ponude i snižene cene


Ne postoji nijedna agencija koja vam može ponuditi povoljniju cenu smeštaja od vlasnika lično, ukoliko taj isti smeštaj izdaje i sam vlasnik.


Za veliki broj smeštaja na našem sajtu vlasnici odobravaju više vrsta specijalnih ponuda: snižene cene za rane rezervacije, popuste za 7 i više noćenja, besplatno jedno ili dva noćenja za boravak od na primer 10 dana, snižene cene u pred i post sezoni...


Spisak ovih smeštaja možete pogledati ovde.


Jeftina letovališta u Grčkoj


Mesta u kojima možete naći najjeftiniji smeštaj u Grčkoj ili smeštaj po mnogo povoljnijim cenama nego u nekim drugim letovalištima su godinama manje-više uvek ista. U ovim mestima najčešće važi i pravilo da je vanpansionski program takođe veoma pristupačan budžetu naših turista (cene namirnica, hrana u restoranima, najam automobila itd...).


Najveći broj naših turista ne bira bez razloga neke od letovališta u Olimpskoj regiji za svoj odmor: Paraliju, Leptokariju, Olimpik Beach, Nei Pori...


Mesta u Solunskoj regiji kao što su Asprovalta, Vrasna i Stavros, takođe su na veoma dobrom glasu kada su u pitanju niže cene smeštaja.


Na Halkidikiju, na prvom i drugom prstu Kasandri i Sitoniji, poslednjih par godina cene smeštaja su u blagom porastu, što opet ne znači da se ne može naleteti i na neke izuzetno povoljne ponude. Ali je zato treći prst Atos još uvek veoma pristupačan. 


Kada je Halkidiki u pitanju savetujemo vam takođe da pregledate i ponudu smeštaja u Nea Kalikratiji, Nea Moudanji, Nea Flogiti ili Dionisisu.


Od ostrva pristupačne cene i dalje drže Tasos i Lefkada, ali je Evia kao ostrvo sa turizmom u začetku za sada na najvišem prvom mestu kada su u pitanju najpovoljnija ostrva u Grčkoj.


Iskoristite First minute i Last minute ponude za Grčku


First minute punude - popusti za rani booking su niže cene smeštaja kada letovanje možete uplatiti po povoljnijim uslovima, pre nego što postane aktuelan. Ove ponude su najčešće uslovljene rezervacijom do određenog datuma, a ponekad i za određeni period boravka. 


Najčešće se mogu iskoristiti do kraja januara pa sve do kraja aprila, zavisno od objekta koji ih odobrava.


Rezervacija letovanja u ovim periodima nosi sa sobom nekoliko prednosti. Kod First minute ponuda skoro svi kapaciteti su slobodni, što Vam daje mogućnost da u određenoj vili odaberete apartman, sprat ili pogled koji želite. 


Last minute ponude za Grčku su osmišljene za one turiste koji već znaju šta žele i gde hoće da letuju, i žele da svoj apartman rezervišu na vreme. 


Kod Last minute ponuda nemate mogućnost mnogo da birate, već izbor vršite na osnovu onoga što je preostalo u ponudi i zato se prodaje po nižim cenama.


Letovanje u Grčkoj na rate


Veliki broj naših turističkih agencija odobrava odloženo plaćanje i plaćanje letovanja u nekoliko rata. Procedura je takva da je potrebno da prilikom rezervacije uplatite jedan deo aranžmana, a ostali iznos putem jednakih mesečnih rata.


Ukoliko želite da iskoristite ovu pogodnost, rezervaciju morate izvršiti na vreme (minimum 6 ili 7 meseci ranije), jer poslednja rata mora biti uplaćena pre vašeg odlaska na letovanje.


Neke od agencija odobravaju čak 9 ili 12 rata. Proverite ove uslove u agencijama i informišite se na vreme u kojoj od njih možete povoljno otići na odmor.


Letovanje u predsezoni i post sezoni


Tokom maja, u prvoj polovini juna i drugoj polovini septembra najam apartmana u Grčkoj je najjeftiniji.


Ukoliko imate mogućnost da letujete u ovim mesecima i nemate decu školskog uzrasta, vaše letovanje možete platiti po veoma konkurentnim cenama.


Ovde možete pogledati koje su mane i prednosti takvog letovanja.


Naša ponuda smeštaja u Grčkoj

Kompletna ponuda smeštaja u Grčkoj (na više od 180 destinacija)

Smeštaj sa sniženim cenama

Grčka smeštaj sa pogledom na more

Grčka smeštaj na plaži

Grčka smeštaj sa polupansionom

Pet-friendly smeštaj u Grčkoj

Grčka smeštaj sa doručkom

 

Smeštaj Kasandra

Smeštaj Sitonija

Smeštaj Atos

Smeštaj Lefkada

Smeštaj Kefalonija

Smeštaj Tasos

Smeštaj Vrahos - Loutsa

Smeštaj Parga

Olimpska i Solunska regija

 

Ukoliko nemate vremena da sami razgledate ponudu na sajtu i želite da vam u izboru smeštaja pomognemo savetom ili preporukom, slobodno nam pišite na mejl. Odgovorićemo Vam u najkraćem roku i ponuditi smeštaj u skladu sa vašim potrebama i željama. 


Pratite nas i na Viber-u i budite u toku sa najboljim ponudama iz Grčke https://bit.ly/36LJ6xO

 

Pridružite nam se i pratite važne i korisne info iz Grčke!
Grčka Info na Instagramu - uživajte u lepotama Grčke
Facebook grupa "Grčka Info" - pitajte druge turiste i diskutujte o Grčkoj
Viber grupa "Grčka Info" - budite informisani
Viber grupa "Grčka Info smeštaj" - pratite najbolje ponude smeštaja

 

Napiši komentar
5598 Mladenovic Ljiljana   07/03/2024
interesije me letovanje u Grckoj za petoclanu porodicu, 2 odrasle osobe I 3 deteta u periodu od 12.08.2024 do19.08.2024 interesuje nas pun pensioni i da bude blize plazi cekam vas ponude Hvala puno unapred Ljiljana


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu