Svi turisti koji su imali priliku da se leti kolima tokom vikenda upute u pravcu Sitonije, bar jednom su osetili na svojoj koži šta znače gužve na glavnoj raskrsnici u Nikitiju i koliko znaju dodatno da iscrpe već umorne vozače koji su za volanom proveli celu prethodnu noć. 

Ukoliko je vaše odredište Nikiti, Neos Marmaras, Vourvourou, Sarti, Toroni, Kalamitsi, Sikia... ovu raskrsnicu morate svakako proći. 

Srećom ove gužve nisu stalne, ali su najčešće baš onim danima kada najviše naših i makedonskih turista, i grčkih vikendaša stiže na more ili odlazi kući - petkom, subotom i nedeljom.

Upoznata sa ovim problemom policija poslednjih par godina šalje svoje ljude da regulišu i ubrzaju saobraćaj, ali su i pored toga duža čekanja na prolaz ove raskrsnice neminovna.


Postoje dva načina da izbegnete čekanje i zaobiđete semafor kada dolazite iz pravca Soluna. 

Jedan je skretanjem desno odmah nakon štanda za prodaju meda i čuvene makete pčele (koji se nalazi sa leve strane puta). Put će vas voditi do marine u Nikitiju i vožnjom pored plaže izaći ćete kod super marketa Masoutis. Ova opcija nije moguća ako dolazite u Nikiti iz pravca Neos Marmarasa, jer je ulica pored mora jednosmerna.

Drugi način je skretanje na sporedan levi put odmah nakon prodavnice Scuba Diving (nalazi se sa desne strane puta), vožnjom kroz stari deo Nikitija i izlaskom kod super marketa Masoutis.

Bilo koji od ova dva puta da izaberete malo ćete obilaziti i kružiti, ali ćete sigurno brže stići.

Napiši komentar

Najčitaniji tekstovi na našem sajtu