Kavalikefta plaža - Lefkada
31/12/2016 Tekst ažuriran 05/01/2020 Iskustva 6

Ako vas impresioniraju neuobičajene plaže, drugačije, prirodno formirane, ako nemate fobiju od talasa, već naprotiv uživate u igri sa njima, ako vam ne smeta malo teži prilaz kolima ili ove predivne (kako ih neki nazivaju) "stenčuge" u vodi i na obali - onda je Kavalikefta plaža koja će vas sigurno oduševiti.

Predivna boja mora u kombinaciji sa belom morskom penom, udari talasa u stene, divlja lepota prirode i upravo te stene su ono što ovu plažu čini jedinstvenom i posebnom.

Kada se iz pravca mesta Agios Nikitas krene prema jugu i mestu Vasiliki, nailazi se na tri plaže, jedna do druge: Kavalikefta ili Kalamitsi, Megali Petra i Avali. Pogledajte ovde tačnu lokaciju na mapi.

Boravak na ovoj plaži je idealan za avanturiste, jer na njoj ne postoji ništa osim stena. Ali ćete, sasvim sigurno biti oduševljeni prizorom kada tamo stignete.



 

Na plaži postoji jedan ugostiteljski objekat koji služi samo piće kao i improvizovani tuš. Suncobrani i ležaljke se iznajmljuju po ceni od 6 evra za set.

Parking postoji, nalazi se neposredno uz plažu i tokom sezone se naplaćuje 3 evra. 

Put do Kavalikefte nije sjajan, postoje delovi koji su veoma uski i sa oštrim krivinama, mimoilaženje je komplikovano - zato vozite polako i oprezno. Tokom jula i avgusta preporučujemo da poranite, jer plaža nije velika i gužve na njoj su veoma moguće.

Napiši komentar
485 Tanja Bijelic   09/01/2017
najlepse kupanje na Lefkadi :-)
486 Bozidar Bole Simic   09/01/2017
Malo se teze stize, put je tesan i pun krivina. Molite boga da vam ne dogje auto u suprotnom smeru, tesko se mimoilazi. Ako niste vicni ili vam auto nije siguran nemojte ici. I da, ako se resite da posetite ovu prelepu plazicu, ponesite sve sa sobom, mislim na hranu i pice. A za hladovinu, mozete naci u maslinjacima malo iznad. Lep provod.
487 Ivan Ilic   09/01/2017
Do ovih plaza put treba da ostane kakav jeste... Da se sto teze dolazi do nje jer ce onda duze ostati ovakva kakva jeste: fantasticna!! Lefkada ipak nije za svakoga...
2056 Marija Damljanović   26/10/2018
Nezaboravna je u svakom smislu. Dok stigneš do nje triput umreš ;). U nekoliko navrata mi se činilo da ćemo se skembati pravo u more, ali kad smo stigli ( i našli parking i to jedva, a u stvari smo imali sreće, jer su neki ljudi upravo odlazili-a to znači da je suprug morao da vozi nekih stotinak metara unazad uzbrdo do prvog proširenja da bi se mimoišli) shvatili smo da je sav trud vredeo. More je nestvarno plavo, tirkizno, stene su kao rasute po njemu, kad krenu talasi,razbijaju se o stene i prskaju na sve strane, nastaje duga. Mi smo prepešačili preko nekog stenovitog brežuljka još levo i našli još skrovitiju a širu plažu i tu uživali u talasima i moru koje se peni dok udara o stene. Još da pomenem, plaža ima toalet i tuš, a parking je bio 4E.
2360 Vuk   29/06/2019
Avali, Megali Petra i Kavalikefta jesu odlicne plaze ali nisu ni prineti Kathismi, Agiofili, Milosu, Porto Kathsikiju i Egremni. Da se razumemo.....znaci prvo ovih 5 pa sve onda ostalo.
2586 Vlajko   06/08/2019
Vuče, ne možeš da porediš Katizmu i Porto Katziki koje su užasno komercijalizovane sa Kavalikeftom. Meni je na primer Katizma sasvim prosečna plaža i jedna od lošijih na zapadnoj strani ostrva, baš zbog njene "urbanizovanosti", dok Kavalikefta prestavlja samu srž Lefkade, divlja i prelepa. Kao što reče neko od prethodnih komentatora: "Nije Lefkada za svakoga".


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu