Kolike su plate Grka u poznatim lancima supermarketa
21/03/2018 Iskustva 0

Grčki portal Bankingnews.gr je istražio visinu iznosa mesečnih plata u velikim lancima supermarketa kao što su Sklavenitis, AB Vasilopoulos i Lidl.

Kako navodi ovaj portal, maloprodaja hrane je jedini sektor u Grčkoj u kojem tokom dugogodišnje ekonomske krize nije došlo do otpuštanja radnika ni smanjivanja mesečnih plata.
 

Prema informacijama, osnovna plata zaposlenih Grka u supermarketima AB Vasilopoulos, sa punim radnim vremenom iznosi 750 evra mesečno.
 

Što se tiče radnika u Sklavenitisu osnovna plata (u prve dve godine rada) iznosi 800 eura, a nakon dve godine staža se povećava na 860 eura.

Osim osnovne plate, radnici Sklavenitis marketa koji su u braku dobijaju bonus od 60 evra mesečno, dok za roditelje sa troje ili više dece ovaj bonus iznosi dodatnih 50 evra.

Istovremeno, lanac supermarketa Sklavenitis odobrava svojim zaposlenima popust od 5% pri kupovini hrane, potrošačke elektronike i električnih uređaja do 6.000 € godišnje i popust od 10% pri kupovini opreme, odeće i obuće, knjiga i igračaka iz njihovog asortimana (bez limita).
 

U supermarketima LIDL minimalna plata za radnike na osnovu poslednjih ugovora iznosi 800-850 evra, a trenutno su obe strane (radnici i menadžment) u pregovorima za potpisivanje novih ugovora tako da je sasvim izvesno i povećanje plata.

Napiši komentar

Najčitaniji tekstovi na našem sajtu