Korona virus u Grčkoj: Nove vesti
31/03/2020 Komentara 0

U Grčkoj ima ukupno 1.314 zaraženih od Korona virusa, dok je 49 osoba preminulo. 
85 pacijenata je na respiratorima, a njihova prosečna starost je 66 godina. 57% pacijenata na respiratorima ima neku od osnovnih bolesti.
Šest osoba je otpušteno na kućno lečenje.
Od 49 preminulih, 37 su muškarci. Prosečna starost preminulih je 72 godine.
U Grčkoj je do sada obavljeno ukupno 16.732 epidemiološka testiranja.

 

• Četiri monaha sa Svete Gore (Atos, Halkidiki) pozitivna su na virus Korona. Oni su 17. marta došli u Grčku iz Velike Britanije. Jedan od monaha nalazi se na bolničkom lečenju dok su preostala tri u karantinu.


• Zbog nepoštovanja mera o zabrani kretanja danas je za građane Soluna zatvoreno šetalište pored mora Nea Paralia. 

Sa 400 gvozdenih ograda šetalište je danas zatvoreno kako se ne bi ponovile gužve od pre par dana kada su mnogi Grci pohrlili napolje. Građani će o zabrani biti obavešteni danas, a onima koji pokušaju da prekrše meru biće izrečene novčane kazne.


• Prema državnoj radioteleviziji ERT, migrantkinja koja živi u smeštajnom kampu za izbeglice u regiji Atika, testirana je pozitivno na COVID-19. Žena je u drugom stanju i otišla je prošlog četvrtka u bolnicu u Atini na zakazani porođaj carskim rezom. Njeno dete je takođe testirano, a rezultati su u toku. 

Majka i beba su navodno u istoj sobi i izolovani, a test na COVID-19 na migrantkinji je obavljen nakon što je test oca deteta bio pozitivan.


• Interaktivnu online mapu potvrđenih slučajeva Korona virusa u Grčkoj možete pratiti OVDE

Mapa prikazuje po gradovima potvrđene slučajeve obolelih, pacijente koji su se oporavili i otpušteni su iz bolnica, kao i broj smrtnih slučajeva.


 

Obaveštavaćemo vas i dalje o najvažnijim vestima iz Grčke putem Push notifikacija za koje ste se prijavili kao i na našoj Facebook stranici.

• Instagram GrckaInfo
www.instagram.com/grckainfo/

• FB grupa "GrčkaInfo"
www.facebook.com/groups/grckainformacije/

• FB grupa "Grčka ostrva - Greek islands"
www.facebook.com/groups/grckaostrva/


Izvor: mediji Grčke
Foto: Parallaxi

 

Napiši komentar

Najčitaniji tekstovi na našem sajtu