Leptokarija 21/03/2016

Leptokarija je jedno od najprometnijih mesta na Olimpijskoj rivijeri, udaljena oko 95 km od Soluna i 25 km od Katerinija. Ima oko 4000 stalnh stanovnika i nalazi se ispod planine Olimp gde se susreću planinska i morska vazdušna struja.


U Leptokariji turisti mogu da pronađu sve potrebne sadržaje za odmor - hotele, restorane, kafiće, apoteke, barove i prodavnice, a našu preporuku za povoljan smeštaj u Leptokariji pogledajte ovde.

Na ovom području se nalaze neke arheološke iskopine i pećina gde se prema legendi rodio Orfej.

Plaža u Leptokariji je jako lepa i peščana je, sa ležaljkama i suncobranima od barova na plaži. Voda je plitka, bez kamenja i zato je ovo mesto idealno za roditelje sa malom decom i za porodično letovanje. Pojas Olimpijske Rivijere je neisprekidan te oni koji traže mir uvek mogu da pronađu mirno mesto na plaži.

Cene u Leptokariji nisu ništa veće u odnosu na ostala grčka letovališta, dosta namirnica je čak jeftinije nego u drugim delovima Grčke.

Za one koji vole igranje uz muziku celu noć, postoje dve diskoteke u mestu. Za one koji bi radije uživali u lokalnoj muzici, mogu da odaberu tradicionalniju grčku tavernu. Tu je i dosta vodenih sportova na raspolaganju, uključujući i skijanje na vodi i bicikl na vodi.


Ne propustite da pročitate iskustva naših turista sa letovanja u Leptokariji.

Napiši komentar
94 Предраг Наста Настић   29/10/2016
био сам три године за редом. прелепо место . топло препоручујем . све горе наведено је тачно и истинито .
95 Slavoljub Vidosavljević   29/10/2016
JEDNOM SAM BIO I OPET SE VRAĆAM LEPTOKARIJI, ZBOG MORA , SUNCA, LJUDI I OLIMPA KAO I PITKE VODE.


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu