Kako prenosi Zoran Vujčić, vlasnik sajta Sitonija na dlanu i istoimene FB grupe, na čuvenoj Dukinoj plaži na Sitoniji, koja je deo plaže Kavourotripes, upravo se nalaze bageri i kombi kantina.

Pretpostavlja se da će kantina prodavati jela i piće, a izvesno i naplaćivati setove za ležanje i sunčanje na ovoj plaži.

Dukina plaža je bila divlja i neorganizovana svih ovih godina i sastoji se od nekoliko predivnih uvala. U trećoj uvali već je postavljeno 15-ak suncobrana, trenutno bez ležaljki.

Srpski turisti ovu plažu zovu Dukina plaža, dok je Grci zovu Paradise. Tirkiz, pesak, pogled na Atos, borovi u zaleđu, a osećaj predivne prirode rečima neopisiv. Plaži se teže pristupa, ali je i pored toga vrlo popularna među lokalnim Grcima.

Iako je nedavno Karidi plaža izdata u najam zakupcima što je propraćeno incidentima, nigde nije bilo reči da je obavljen tender i za Dukinu plažu.

Da li je ova lepa plaža Sitonije uzurpirana nelegalno ili su zakupci dobili dozvolu za postavljanje suncobrana, za sada nije poznato.


Fotografije: Zoran Vujčić - Sitonija na dlanu

Napiši komentar
1645 vera   25/05/2018
Trenutno sam u Pefkohoriju..ima dosta gostiju,ali skoro cela plaza zauzeta suncobranima.....samo po koji slobodan metar za vas suncobran...nikad tako nije bilo...dolazimo ovde preko 10 godina...nesto danas cujem cenu od 3,5 evra za najam lezaljke...ovo nije dobro...s obzirom da smo na info sastanku obavesteni da moramo doplatiti jos 0,5 evra po apartmanu,po danu. Nisu to neke pare, ali evro tamo,pola onamo .....3,5 vamo 5 tamo!
1646 Saša   26/05/2018
Samo još Favu da nam uzmu, i onda su kompletirali.


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu