Lihnos plaža nedaleko od Parge
20/03/2017 Tekst ažuriran 29/03/2017 Komentara 3

Plaža Lihnos se nalazi 4 km južno od Parge i jedna je od najlepših plaža u Epiru na kojoj dominira teget i svetlo plava boja vode uz predivnu refleksiju zelene boje brda u zaleđu. 

Lihnos plaža je veoma opuštajuća i mirna, peščana je sa kombinacijom sitnijeg, a u nekim delovima i malo krupnijeg šljunka. Deo plaže koji je bliži Pargi je peskovit, dok je drugi deo više šljunkovit.

Voda je duboka i veoma čista, a na njoj možete da isprobate i sportove na vodi kao što su ronjenje, džet ski, pedoline i surfovanje.Postoji nekoliko kafića i taverni koji nude ukusne obroke i rade po ceo dan. U okviru ovih kafića možete iznajmiti ležaljke i suncobrane, a za one koji nose svoju opremu obezbeđeno je dosta slobodnog prostora.

Prirodnog hlada ima na desnoj strani nedaleko od kampa.

Ovoj plaži se može pristupiti kolima asfaltnim putem ili brodom iz Parge. Brodići sa mola Parge saobraćaju ka Lihnosu više puta dnevno na svakih pola sata, a cena povratne karte iznosi 9 EUR po osobi.

Ako se nađete na Lihnosu posetite pećinu Afrodite koja se nalazi na 5 minuta udaljenosti i njoj se može pristupiti samo čamcem ili pedalinama. Prema legendi Afrodita - boginja ljubavi i lepote se kupala u toj pećini. 

Napiši komentar
932 Helena Tripkovic   09/04/2017
Zaista je lepa!
1273 Alexandra   18/10/2017
Lepa je plaža, zgodno je ko je smešten u Pargi, preko maslinjaka (jeste uzbrdo, ali nije strašno), nekih 35-40 min. lagane šetnje, dolazi se na ovu veliku, lepu plažu.
2277 Filio Mitic   09/06/2019
Postovani, Na preporuku prijatelja, pronasli smo istoimeni kamp za kucice I kampere, ali im veb stranica ne radi za on line booking, te smo s toga pisali na mail ali opet nema odgovora, da li mozda vi saradjujete sa tim kampom ili ga imate u ponudi ili mozda imate kakav drugi kontakt, Unapred hvala na odogovoru! S postovanjem , Porodica Mitic


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu