Lihnos plaža nedaleko od Parge
20/03/2017 Tekst ažuriran 26/06/2022 Iskustva 4

Plaža Lihnos se nalazi 4 km južno od Parge i jedna je od najlepših plaža u Epiru na kojoj dominira teget i svetlo plava boja vode uz predivnu refleksiju zelene boje brda u zaleđu. 


Lihnos plaža je veoma opuštajuća i mirna, peščana je sa kombinacijom sitnijeg, a u nekim delovima i malo krupnijeg šljunka. Deo plaže koji je bliži Pargi je peskovit, dok je drugi deo više šljunkovit.


Voda je duboka i veoma čista, a na njoj možete da isprobate i sportove na vodi kao što su ronjenje, džet ski, pedoline i surfovanje.



Postoji nekoliko kafića i taverni koji nude ukusne obroke i rade po ceo dan. U okviru ovih kafića možete iznajmiti ležaljke i suncobrane, a za one koji nose svoju opremu obezbeđeno je dosta slobodnog prostora.


Prirodnog hlada ima na desnoj strani nedaleko od kampa.


Ovoj plaži se može pristupiti kolima asfaltnim putem ili brodom iz Parge. Brodići sa mola Parge saobraćaju ka Lihnosu više puta dnevno na svakih pola sata, a cena povratne karte iznosi 12 EUR po osobi.


Ako se nađete na Lihnosu posetite pećinu Afrodite koja se nalazi na 5 minuta udaljenosti i njoj se može pristupiti samo čamcem ili pedalinama. Prema legendi Afrodita - boginja ljubavi i lepote se kupala u toj pećini. 

Napiši komentar
932 Helena Tripkovic   09/04/2017
Zaista je lepa!
1273 Alexandra   18/10/2017
Lepa je plaža, zgodno je ko je smešten u Pargi, preko maslinjaka (jeste uzbrdo, ali nije strašno), nekih 35-40 min. lagane šetnje, dolazi se na ovu veliku, lepu plažu.
2277 Filio Mitic   09/06/2019
Postovani, Na preporuku prijatelja, pronasli smo istoimeni kamp za kucice I kampere, ali im veb stranica ne radi za on line booking, te smo s toga pisali na mail ali opet nema odgovora, da li mozda vi saradjujete sa tim kampom ili ga imate u ponudi ili mozda imate kakav drugi kontakt, Unapred hvala na odogovoru! S postovanjem , Porodica Mitic
4466 Jarmila   26/06/2022
Povratna karta brodićem iz Parge je 12€. Postoji izlet do delte reke Aheron i Afroditine pećine 16€, gde Vas ostavljaju na plaži Lichnos a povratak ima u 14h i 17h. Cena ležaljki je 15€ i 7€ od restorana Coral pa nadalje.


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu