Mirtos - kraljica Kefalonije
17/04/2017 Tekst ažuriran 31/10/2023 Iskustva 0


Mirtos plaža je zaštitni znak i simbol ostrva Kefalonija. Osim što je jedna od najpoznatijih i najlepših plaža Kefalonije i cele Grčke, Mirtos važi za jednu od najlepših na svetu, a na toj listi zauzima izuzetno visoko mesto. 


Prekrivena je finim belim kamenčićima veće i manje granulacije, a voda je kristalno čista i neverovatne mlečno-tirkizno-plave boje koja bukvalno oduzima dah pri prvom susretu.


Ono po čemu je još poznata jeste i činjenica da se na njenom obodu nalazi i omanja pećina, koja je ujedno i njena atrakcija.


Ako je posećujete u jeku sezone, pobrinite se da stignete što ranije, jer je ograničen broj ležaljki na njoj, a često zna da bude gužva. Ležaljke i suncobrani se iznajmljuju u sklopu snek bara koji takođe ima i tuševe i toalet, a cena za set (dve ležaljke + jedan suncobran) je 7 EUR. 


Do plaže se može doći kolima (postoji parking pored), smeštena je u severnom delu ostrva, a udaljena je oko 30 kilometara od Argostolija, glavnog grada.

 

 

Na vrhu litice iznad Mirtosa postoji vidikovac sa prelepim pogledom na more na kom se stvaraju najlepše fotografije ovog dragulja Jonskog mora, a zalasci sunca iznad plaže su neverovatni.


Treba napomenuti da Mirtos plaža nije idealna za decu, jer je dubina nagla, a morske struje prilično jake. Neretko na plaži ima i većih talasa, ali iako nisu svakodnevni preporuka je da budete oprezni i da se ne udaljavate previše od obale.


Kada su talasi suviše veliki i postoji opasnost za bezbednost kupača, na osmatračkoj kuli se postavlja crvena zastavica koja obaveštava kupače da plivanje nije dozvoljeno.

 

Pridružite nam se i pratite važne i korisne info iz Grčke!

Grčka Info na Instagramu - uživajte u lepotama Grčke

Facebook grupa "Grčka Info" - pitajte druge turiste i diskutujte o Grčkoj

Viber grupa "Grčka Info" - budite informisani

Viber grupa "Grčka Info smeštaj" - pratite najbolje ponude smeštaja

 

Napiši komentar

Najčitaniji tekstovi na našem sajtu