Na Kefaloniji postavljen mozaički portret Mome Kapora
15/09/2019 Komentara 1

Mozaički portret velikog srpskog pisca i ljubitelja Kefalonije Mome Kapora postavljen je u mestu Vatsa gde je on provodio svoja leta, tražio inspiraciju i napisao poslednju knjigu.

Na inicijativu i predlog počasnog konzula Republike Srbije na Kefaloniji, gospodina Viktora Ruhotasa, a uz podršku Srpskog kulturnog centra "Grčka" iz Beograda i predsednika Darka Bozlaca, na portretu Mome Kapora, velikog srpskog pisca i ljubitelja Kefalonije i posebno oblasti Vatsa, oslikan je mozaik. 

Portret je nastao pod vođstvom umetnice Svetlane Milovanović i umetnice slikarstva i mozaika Nikolije Tubić i Ivane Jančić. Mozaik veličine 150x120 cm je postavljen u mestu Vatsa na poluostrvu Paliki, u ulici koja će nositi ime ovog čuvenog srpskog pisca, novinara i slikara. 

Takođe očekuje se da će Srpski kulturni centar "Milan Tucović" otvoriti svoju kancelariju u tradicionalnoj zgradi porodice počasnog konzula Viktora Ruhotasa u selu Vovikes., prenosi portal Inkefalonia.gr.

Počasni konzul u saradnji sa Kulturnim centrom „Milan Tucović“ planira da tokom cele godine ugosti umetničke grupe iz Srbije dok autorka knjige Svetlana Milovanović trenutno piše knjigu o istorijskom putu odnosa Kefalonije i Srbije. 

Napiši komentar
2692 Snezana Rankovic Djeric   18/09/2019
Cestitke i zahvalnost, Viktoru Ruhotasu.


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu