Najskuplja plaža Grčke: Ležaljka i suncobran 300 do 500 evra za dan!
30/06/2018 Tekst ažuriran 10/11/2020 Iskustva 0

Zahvaljujući zahtevnoj klijenteli koja ne okleva da potroši između 5.000 i čak 100.000 evra za jedan dan na plaži kako bi iskusila luksuz Nammos-a, najpoznatijeg beach bara na plaži Psarou na ostrvu Mikonos, vlasnici bara su prošle godine u opremanje ovog prostora uložili neverovatnih 1.5 miliona evra.

Tako će predstavnici međunarodnog jet seta, bogati magnati i holivudske zvezde uživati pored mora na luksuznim ležaljkama čuvenog dizajnera Entoni Logothetisa plaćenim čak 5.000 evra za svaku u kompletu sa suncobranom.

Ležaljka, u potpunosti izrađena od kvalitetnog vrhunskog čelika i mahagonija, vlasnike je koštala 2.800 evra svaka, dušek italijanske kompanije Loro Piana je plaćen 1.000 evra, a set je takođe upotpunjen i suncobranima Tuuci vrednosti 1.200 evra svaki. 

Na plaži Nammos trenutno se nalazi 300 ležaljki, a u ove komplete nisu uračunati elegantni peškiri plaćeni po tričavoj ceni od 500 evra za komad kako bi luksuz za goste bio kompletan.

Poznati gosti ovog grčkog beach bara i restorana koji u njemu ostavljaju stotine hiljada evra su Mariah Carey sa svojim timom, Kendall Jenner, Kaylie Jenner, Lindzi Lohan, Flavio Briatore, Eros Ramazzoti itd...

Sve ovo je, naravno, skupo. Koliko?

Restoran bar na plaži Nammos, koji je već dugo atrakcija internacionalnog jet seta - Arapa, Amerikanaca i svih vrsta poznatih ličnosti - sada je transformisan u luksuzno "selo" sa sopstvenim tržnim centrom, glamuroznim butikom, masažom i Spa salonom, Shisha eksluzivnim barom, otvorenim restoranom i restoranom Beefbar direktno iz Monte Karla, pod vođstvom izvršnog šefa kuhinje Thierria Paludetta.

Usluga je najvišeg standarda - od plaže do restorana, plaža je kristalno bistra, a atmosfera je sofisticirana.

Obične smrtnike će zakup seta od dve ležaljke na najpoznatijoj plaži Mikonosa koštati 120 evra bez uključenog pića i dobiće na korišćenje jedan peškir. Međutim pripadnike jet seta koji žele da rezervišu prvi red pored mora ovo zadovoljstvo će koštati između 300 i 500 evra! A zadovoljstvo uključuje samo jednu ležaljku sa suncobranom, ne komplet od dve.

Na YouTube postoji zabeležen audio snimak telefonskog razgovora između klijenta koji želi da rezerviše prvi red do mora i zaposlene devojke u Nammos baru. Devojka u snimku prvo govori da se ne može izvršiti rezervacija za prvi red ležaljki pored mora, ali kada čuje da se radi o veoma poznatoj porodici, odgovara da će razgovarati sa vlasnikom da bi se informisala o tarifi. Nakon novog poziva zaposlena saopštava klijentu da je cena jedne ležaljke pored mora neverovatnih 300 do 500 evra!


Cene pića i hrane u Nammosu

Kafa se u baru Nammos kreće od 5 € za jednostavan espresso i dostiže 9 evra za irsku kafu. Freddo cappuccino ili Ice tea platićete 8 €, a isto toliko i flašicu obične vode! Sok košta 14 €, baš kao i smoothie od svežeg voća.

Nammos doručak uz kafu, sok od pomorandže, hleb, puter, domaći džem, med, jaja, kašu sa orasima, jogurt, voćne salate, razne sireve i kroasane košta 35 €, a sendvič sa piletinom ćete platiti 25 €.

Treba napomenuti da je u ovom baru prošle sezone, od maja do septembra, potrošeno 36.000 boca finog francuskog šampanjca, odnosno 300 boca prosečno dnevno!

Ukoliko vam sve ovo nije preterano skupo, probajte da posetite beach bar Scorpios na plaži Paraga, takođe na Mikonosu. Ovde ćete cabana krevet u privatnom delu pored plaže platiti tričavih 150 € za dan.

Rat sa poreskim insprektorima

Iako ovaj čuveni bar na Mikonosu neprekidno vodi rat sa poreskim inspektorima koji ga minimum jednom u sezoni zatvore na kratko zbog utaje poreza, podaci govore da je tokom dve godine Nammos platio grčkoj državi više od 8.450,000 evra poreza. Kompanija zapošljava više od 250 ljudi godišnje, plaćajući za njih 2.300.000 evra.

Organizovanje muzičkih događaja prilikom kojih na Nammosu gostuju najpoznatije grčke i svetske zvezde, promoviše Grčku u celom svetu i takođe donosi značajne prihode državnoj kasi. 

Ukupan prihod prošlogodišnjeg fenomenalnog koncerta Antonisa Remosa sa Erosom Ramacotijem dostigao je 1,6 miliona evra na koji je plaćen PDV od 385,000 eura.


Slike: Ereportaz.gr, Nammos.gr

Napiši komentar

Najčitaniji tekstovi na našem sajtu