Najukusnija hrana na papiru u srcu Soluna
05/11/2016 Tekst ažuriran 18/05/2017 Iskustva 2

Jedno od mesta u Solunu koje već godinama unazad posećujemo je i restoran Vomvidia (Βομβίδια), mesto koje je gotovo zaštitni znak Soluna u kom se oseća onaj pravi ukus grada u kombinaciji sa tradicionalnim karakterom. 

Mesto staro preko 30 godina i veoma omiljeno kod Solunjana. A poznato je da lokalci uvek znaju gde se najbolje jede.

Nalazi se vrlo blizu trga Aristotelous, u ulici Vasileos Irakleiou 35, u sklopu stare Modiano pijace.

Ljudi različitih generacija i klase dolaze ovde svakog popodneva na pauzu za ručak. U njemu ćete moći da probate male "bombe ukusa" (Vomvidia znači male bombe) - neke od najboljih "soutzoukakia" u gradu (ćevapčiće sa orijentalnim začinima) koji se prave po posebnom receptu.

U ponudi postoji samo 5 jela: soutzoukakia - ćevapčići, suvlaki - ražnjići, vešalice i krmenadle, kobasice, pančeta. Od dodataka tu su uvek svež hleb, pečeni paradajz, luk i feta sir ili domaća ruska salata, a sve to možete zaliti pivom, odličnim vinom Retsina ili nekim od bezalkoholnih napitaka.

Mnogi Grci u njemu jedu stojeći ili na visokim stolovima, a ulični svirači koji često prođu ovom ulicom, upotpunjuju lepu i opuštenu atmosferu.

Pomfrit u ovom restoranu ne postoji u ponudi i uz ovakve ukuse nije ni potreban, muzike u restoranu nema, a ono što mestu daje originalnu crtu je to što se obroci ne služe na tanjirima već isključivo na masnom papiru?!


Ovo nije fensi restoran i ako ste ljubitelj takvih mesta, Vomvidia sigurno neće ispuniti vaša očekivanja. 

Ali ukoliko volite drugačije, tradicionalno, originalno i pre svega ukusno, posetite ga. Verujemo da će vam se dopasti.

Napiši komentar
2643 Dragan Dokic   25/08/2019
Ali ne radi nedeljom
3134 Srdjan   20/04/2020
Najbolja klopa u grka a plus u centru Soluna. Ima fenomenalna rebarca.


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu