Nei Pori i Kokino Nero utisci... by Jojkić Zorica
22/03/2016 Tekst ažuriran 06/11/2017 Iskustva 2

Platamon, Nei Pori: nama dobro već poznata i proverena mesta za koje smo se i ove godine odlučili. Nei Pori je odlično mesto za porodice sa malom decom, jer je plaža predivna, peskovita.


Na samom izlazu iz Nei Porija prema Platamonu nalazi se i plaža hotela OH/BO gde nema toliko gužve, voda čista, piće je isto 3e i ceo dan slušate dobru muziku. Skoknuli smo i do Platamona da pozdravimo naše prijatelje Grke Dimitrija i Mariju (kojima niije bilo baš pravo što i ove godine nismo odseli kod njih, ali dobro...).

Hranu smo uzimali u marketu Carrefour. Hleb i mlečni proizvodi su im i dalje veoma skupi, ali naviknemo se na to tih 10 dana. Krofne na plaži se prodaju po 2e, a samo 50m dalje u pekari iste takve su 80centi. U pekari pored našeg apartmana od 21h svo pecivo je bilo po 1e.

Vreme smo imali super taj jedan dan, dok je u Nei Poriju padala kiša mi smo bili u obilasku Larise. Larisa grad udaljen je oko 40km od Nei Porija. Šetali smo i celo prepodne obilazili butike, tržne centre, kao i prelepu crkvu u samom centru Larise. 


Vozikajući se tamo-vamo, gore-dole, dođosmo i do malog mesta Kokino Nero gde smo našli povoljan apartman i uplatili za produžetak letovanja jos 5 dana :)

Kokino Nero je veoma malo mesto, kod nas još turistički neinformisano, uglavnom ima Poljaka dosta. Okruzeno je šumom, izlazom na more, ima dve prodavnice, jedna pekara i par restorana na plazi.
Mir, tišina i utisak da ste negde van civilizacije - to je Kokino Nero.

Noći su veoma hladne, a jutra sveža. Plaža baš i nije za decu - krupno kamenje, nagli ulaz u vodu. Ali na samo par km dalje, u isto tako malom mestu Koutsopia, nalazi se plaža kao ona u Nei Poriju. Tu smo se kupali i uživali narednih 5 dana.

Ćerku smo odvezli u Paraliju. Ona je još 10 dana sa školom ostala i spojila 25 dana u Grckoj. Svratili smo i do Makrygialosa - povoljne cene apartmana sam viđala za to mesto, pa smo hteli da vidimo kako izgleda. Nama se to mesto nije svidelo, ali dobro - ukusi su različiti.

I posle pravac Evzoni gde smo prošli, a da nam nisu ni pasoše tražili. Kolona se napravila, jer su neki Turci zaustavljeni pa posle 15 min čekanja samo su nam pokazali rukom da prođemo.

Za sledeću godinu ja već razmišljam mogli bi i nešto drugo da obiđemo... Ja bih volela da to bude Tasos. Toliko lepih stvari sam pročitala o ostrvu i plažama...videćemo... 


Jojkić Zorica

Napiši komentar
2445 Maja Vuckovic   09/07/2019
Ima li negde smestaj od 16.08 do 28.08 Za troje
2449 GrckaInfo.com   09/07/2019
Poštovana Majo, na vrhu početne stranice našeg sajta - u glavnom meniju Smeštaj možete pronaći apartmane, hotele i vile sortirane po oblastima (postoji preko 170 različitih destinacija) https://www.grckainfo.com/hotels/search?pre=1 Pronađite mesto koje vas interesuje i pošaljite upit sa stranice smeštaja za koji želite da znate dostupnost i cene (u slučaju da cenovnik nije istaknut). Za tip smeštaja, udaljenost od plaže, cene, sadržaje i ostale parametre možete koristiti filtere sa leve strane. Upit se šalje putem forme za upit ili rezervaciju koja se nalazi na stranici svakog smeštaja.


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu