Ocean Aquarium Park u Protarasu na Kipru
21/11/2020 Tekst ažuriran 09/07/2022 Iskustva 0

Ocean Aquarium Park se nalazi na obodima letovališta Protaras i posetiocima svih uzrasta pruža predivan uvid u čuda reka, jezera i tamne dubine mora.
 

U akvarijumu je koncept odlično isplaniran, tako da porodice sa malom decom mogu da istražuju različite delove koji ih zanimaju bez mnogo pešačenja.
 

Ovde postoji preko 1.000 vrsta riba kojima se možete diviti, kako morskih tako i slatkovodnih. Tu su pirane, raže impresivnih veličina, više vrsta skalara veličanstvenih boja i drugi brojni manje poznati tipova riba. Pored riba, mogu se videti i prelepi koralni grebeni i vodeni svet najdubljih okeana sveta.
 

U prostranim vrtovima koji se pružaju na 12.500 m2 nalaze se jezera sa crvenouhim kornjačama, pustinjskim kornjačama i nilskim krokodilima. Izbliza se mogu videti i raznovrsne ptice, uključujući zlatne i plave makao ptice i elegentne nimfe sa njihovim zlatnim krestama i narandžastim obraščićima. 
 

Postoji i ptica koja se zove Crveni Strah, ali izgleda više zanimljivo nego strašno. Prisutne su i razne druge životinje, uključujući patke, zečeve i rakune.

 

Omiljeni deo mnogih posetilaca je Kuća pingvina gde živi nekoliko Humboltovih pingvina. Njihov dom je na Antarktiku, tako da se oni u Evropi mogu videti samo na ovom mestu. Posetioci uglavnom najviše vole da posmatraju njihovo hranjenje.

 

U parku možete videti i hraniti (hranom koja se kupuje u njihovoj prodavnici) tri mala majmuna iz porodice tkv. zelenih majmuna (Chlorocebus sabaeus).


Kada vam zatreba odmor od obilaženja parka, "baterije možete napuniti" pored fontana, uz rashlađeno piće ili sladoled.


Ocean Aquarium Park je zaista zanimljivo posetiti bilo kad i posmatrati raznovrsne životinje. 

 

Radno vreme

April-oktobar: 10:00-18:00
Novembar-mart: 09:00-16:00

Zatvoreno:

24-25. decembar
31. decembar i 1. januar
Čisti ponedeljak (prvi dan Uskršnjeg posta po pravoslavnom kalendaru)
Uskrs


U ponudi možete pogledati našu preporuku za smeštaj na Kipru.

Napiši komentar

Najčitaniji tekstovi na našem sajtu