Od marta 2018. napokon morska linija koja će povezivati Jonska ostrva
21/12/2017 Tekst ažuriran 23/01/2019 Komentara 0

Od marta 2018. nakon višegodišnje blokade povezanosti ostrva, napokon će biti uvedena morska linija koja će spajati najlepša ostrva Jonskog mora.

Premijer Grčke Alexis Tsipras početkom decembra ove godine je potvrdio ovu odluku koju je doneo grčki ministar pomorstva.

Ljubitelji specifičnog jonskog plavetnila, a posebno turisti koji putuju svojim kolima i u svom aranžmanu na letovanje u Grčku, u martu kada bude potvrđeno da su brodovi krenuli, imaju priliku da svoje letovanje isplaniraju uz boravak na dva ili više ostrva ovog arhipelaga. 

Više neće biti potrebno da se sa jednog ostrva vraćate na kopno da biste stigli na drugo ostrvo kao što je bio slučaj do sada (Lefkada - Krf na primer ili Krf - Zakintos).

Turisti bez automobila koji su do sada želeli da sa Zakintosa odu na Krf, morali su sa Zakintosa da uzmu trajekt za Kefaloniju, zatim u Kefaloniji da presednu na trajekt za Lefkadu, na Lefkadi da uđu u autobus do Preveze, u Prevezi da presednu u autobus za Igumenitsu i na kraju iz Igumenice da trajektom stignu na Krf. Prilično komplikovano...

Ukoliko se još dvoumite gde ćete provesti naredno leto, pogledajte našu ponudu za letovanje 2018. za apartmane, hotele i vile na jonskim ostrvima.

Nove linije između jonskih ostrva

Prema ovom planu ministarstva, trebalo bi da se uvedu tri linije nedeljno koje će povezati luke Krf, Paksos, Lefkas na Lefkadi, Pisaetos na ostrvu Itaka, Sami na Kefaloniji i Zakintos, čime će se uveliko pojednostaviti putovanja unutar ove regije.
  
Tender za izbor pomorske kompanije koja će obavljati prevoz putnika i motornih vozila je već uveliko u toku.

Za vreme zimskog perioda saobraćaće brodovi-trajekti sa kapacitetom od najmanje 90 putnika, dok će tokom leta saobraćati veći brodovi-trajekti koji će moći da prime 170 - 198 putnika.

Cena prevoza još uvek nije određena.

Napiši komentar

Najčitaniji tekstovi na našem sajtu