Polihrono... by Semlino
05/03/2016 Tekst ažuriran 14/11/2016 Komentara 0

Ove godine za letovanje smo izabrali Kasandru zbog relativne blizine, jer je putovanje bilo autobusom. Pre polaska na internetu osim zvaničnog sajta nije bilo nikakvih informacija o hotelu Azur Polihrono. 


Pošto smo tražili hotel na plaži, sa polupansionom, s prevozom, uz neku pristojnu cenu na rate, imali smo izbor izmedju 2 hotela od kojih je jedan bio pun, a drugi je bio Azur. Hotel se nalazi izmedju Polihrona i Kriopigija, otprilike 2-3 km. udaljen i od jednog i drugog mesta. Ima 28 soba, od kojih je polovina s pogledom na more, rasporedjenih na 2 ulaza. 

Ispred hotela se nalazi recepcija koja radi od 9-17h, mada je uvek neko tu. Mi smo bili prvi gosti u hotelu početkom juna, i do našeg polaska kući, posle 10 dana, bilo je popunjeno samo 5 soba. Verovatno zbog toga (poznavajući koliko su Grci vredni) još sve u hotelu nije funkcionisalo. Od lampi za čitanje u sobi, koje su nam istog dana namestili, do kablovske tv koja je imala samo par kanala (nijedan naš), a proradila je posle 5-6 dana, do wi-fi signala koji se pojavio pretposlednji dan našeg boravka i to vrlo slabo s prekidima. 
U kupatilu je slivnik loše uradjen tako da je bara na podu bila non stop. Sobe su velike, prostrane, sa krevetima od kovanog gvoždja, samo jednim noćnim ormarićem i malim frižiderom. Terase su velike sa stolom i stolicama za sedenje. Mi smo dobili s pogledom na more. Sve u svemu odgovara svojoj kategoriji. Od hotela prema plaži prvo se prolazi pored bazena, zatim bara i restorana. 

Plaža je široka, peščano šljunkovita sa postepenim ulazom u more. Posle par metara u vodi je sitan pesak, a dubina do 1,5 m. Na plaži ima 5 redova ležaljki i suncobrana, što je početkom juna bilo i više nego dovoljno. Dešavalo se da do podne osim nas nema nikoga na plaži. Čak i vikendom kad dolaze Grci iz Soluna nije bilo gužve. Korišćenje ležaljki i suncobrana nam nisu naplaćivali ali je bio istaknut cenovnik za piće i uopšte nije jeftino, kafe 3 - 4 evra, sokovi 3,5, pivo 4 - 6, kokteli 8, sendviči 5 evra. 

Što se tiče ishrane, doručak je svaki dan bio isti, čak i ista vrsta salame. Za večeru je bilo jedno jelo tako da nije bilo mogućnosti izbora ali je bilo ukusno. Čak smo imali i dezert, kolač, ali većinom lubenice (valjda su tad bile jeftine). Hotel je porodični, bilo nas je malo, tako da smo se osećali kao da smo kod rodjaka u gostima. Na recepciji radi naša devojka iz Novog Sada koja je tamo udata i koja je jedno predivno stvorenje, uvek spremna da pomogne svakom. Ona nam je ostala u divnom sećanju i ulepšala nam letovanje. 

Osim članova porodice u restoranu rade naš čovek iz Zaječara i devojka iz Makedonije. Za održavanje plaže, travnjaka, bazena i svega ostalog zadužen je momak iz Albanije koji to perfektno obavlja. Budući da je hotel izmedju 2 mesta bez kola je malo teško otići bilo gde. U blizini hotela se nalazi autobuska stanica odakle se može do Paljurija na jednu ili Soluna na drugu stranu. 

Putovanje do Soluna traje oko 2 sata (jer se svraća u skoro sva sela usput) i to do autobuske stanice na ulazu u grad. Odatle do centra ima još pola sata gradskim autobusom. Obzirom da je nama cilj bio odmor na što bližoj plaži ovo nam nije bilo od presudne važnosti. Što se tiče mirnog odmora hotel je za preporuku. 


Semlino

Napiši komentar

Najčitaniji tekstovi na našem sajtu