Polihrono: Počelo je skidanje tablica za neprepisno parkiranje - vodite računa!
09/06/2018 Tekst ažuriran 24/06/2023 Iskustva 2

Turisti koji trenutno letuju u Polihronu na Kasandri javili su nam da je grčka saobraćajna policija u ovom mestu večeras skinula tablice sa preko 50 nepropisno parkiranih automobila. 

Kazna za nepropisno parkiranje u Grčkoj iznosi 80 €, a više ne postoji mogućnost plaćanja umanjene kazne ukoliko se ona plati odmah.

Kako su tablice sa vozila skinute u subotu uveče, mogu se preuzeti tek u ponedeljak što može dovesti do neplaniranog produžetka letovanja i dodatnih troškova. 

Zato upozoravamo sve turiste koji su trenutno u Polihronu, Pefkohoriju, Kalitei, Haniotiju, a i sve ostale koji će letovati na ovom delu Halkidikija: nemojte parkirati automobile na mestima gde to nije dozvoljeno, jer su ovog leta ovakve akcije već najavljene da će biti češće.

Vraćanje tablica i plaćanje kazni

Turista kojem su tablice skinute napisao nam je sledeće:

"Pored toga što u dane vikenda nemate gde da uplatite kaznu i morate da produžite letovanje ukoliko su vam skinuli tablice poslednji dan, zanimljivo je da i kada uplatite kaznu NE MOŽETE dobiti tablice nazad bez agencijskog vaučera iz kog se vidi kada vam se završava letovanje.

U praksi to znači ukoliko vam odmor počinje 01.06.2018 i traje do 11.06.2018, a vama su skinute tablice na primer 03.06.2018 i pored toga što ste platili kaznu TABLICE VAM NEĆE BITI VRAĆENE pre kraja odmora, odnosno u našem primeru tablice će vam vratiti tek 11.06.2018."

Tablice se ne vraćaju po uplati kazne za nepropisno parkiranje, jer prema novom zakonu pored novčane kazne za nepropisno parkiranje vozač dobija i zabranu upravljanja vozilom na određeno vreme.

Stranim državljanima zabrana upravljanja vozilom prestaje onog dana kad napuštaju teritoriju Grčke i tada im se vraćaju tablice.


Zahvaljujemo Peđi iz Beograda na obaveštenju i slikama.

 

Pridružite nam se i pratite važne i korisne info iz Grčke!

Grčka Info na Instagramu - uživajte u lepotama Grčke

Facebook grupa "Grčka Info" - pitajte druge turiste i diskutujte o Grčkoj

Viber grupa "Grčka Info" - budite informisani

Viber grupa "Grčka Info smeštaj" - pratite najbolje ponude smeštaja

 

Napiši komentar
1705 lignjoslava   10/06/2018
Dakle, skinite sami tablice pa kad krenete kući stavite ih opet! Čudi me da se niko ovoga nije setio :)
4526 Verica   15/07/2022
Vala i treba da ih skinu gde su se parkirali svaka im cast ,mogli su kolima direktno u restoran da ne pesace.


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu