Posetite Park kamila u Larnaki na Kipru
21/11/2020 Tekst ažuriran 03/12/2020 Iskustva 0

Prelepi Park kamila u mestu Mazotos kod Larnake, osnovan je 1998. godine i nudi brojne avanture i zabavu za celu porodicu. Njihova misija je da sa svima podele veliku ljubav prema prirodi i životinjama.

U prošlosti, kamile su se koristile za prevoz, dok se danas kiparske kamile mogu videti samo u ovom jedinstvenom parku.

Skriven u mestu Mazotos, u ljupkoj seoskoj oblasti samo 15 minuta vožnje od Larnake, Park kamila je idealan za opuštanje i uživanje. Odlično je mesto za povezivanje sa prirodom i životinjama.

Zvezde parka su, naravno, kamile, ali park je dom za više od stotinu životinja. Tu su nojevi, koze, jeleni, alpake (vrsta lame), valabiji (vrsta kengura), poniji, lemuri, kornjače, ribe, ptice i 60 kamila, od kojih svaka ima unikatno ime i karakter.

Tokom posete možete jahati kamilu ili ponija po teritoriji parka, a ukoliko želite više adrenalina, otisnite se na uzbudljiv safari po seoskim predelima. To je nezaboravno iskustvo kako za odrasle, tako i za decu. Safari vožnja traje otprilike 10 do 15 minuta.

Deci ovde neće biti dosadno, jer je ogroman izbor aktivnosti koje mogu izabrati. Osim sa šarmantnim životinjama, mogu se zabaviti na igralištu sa dvorcem za skakanje, ljuljaškama, autićima na sudaranje, mini vozovima, go-kart vožnjama, trampolinom, simulatorom leta, mini golfom, mini akvarijumom i delom za igre.

Postoji i zatvorena prostorija za igranje, sa vožnjama koje se aktiviraju novčićem. Takođe, deca mogu da isprobaju "lopte na naduvavanje" i da se zabavljaju kotrljajući se po površini bazena!

Možete i da se opustite i prošetate prelepim, senovitim vrtovima ili da posetite restoran i isprobate ukusna kiparska jela.

Tokom leta bazen je fantastično mesto za beg od vrelih temperatura. Park kamila ima mnogo klupa na kojima odrasli mogu da se odmore, dok deca uživaju igrajući se.

U parku se takođe može kupiti kamilje mleko, što je novi lek alternativne medicine. Pokazalo se da mleko od kamile unapređuje kvalitet života za one koji pate od alergija na hranu, dijabetesa, autizma i autoimunih poremećaja.

Cene ulaznica

Ulaznica za odrasle: 5€ (uključujući pristup bazenu)
Ulaznica za decu: 3€ (uključujući pristup bazenu)

Jahanje kamile za odrasle: 10€ (uključujući ulaz u park i pristup bazenu)
Jahanje kamile za decu: 8€ (uključujući ulaz u park i pristup bazenu)
Mesto za piknik po stolu: 5€

Radno vreme 

Dnevno: 09:00 - 19:00
Letnji period (april-oktobar): 09:00 - 19:00
Zimski period (novembar-mart): 09:00 - 17:00

Adresa Parka kamila: 2 Hadjikakou Street, Mazotos, Larnaka (Larnaca) 7577

Napiši komentar

Najčitaniji tekstovi na našem sajtu