Prilaz kolima plaži Egremni biće napokon omogućen 2020. godine
06/12/2019 Tekst ažuriran 27/06/2020 Komentara 0

Put do popularne plaže Egremni na zapadnoj obali ostrva Lefkada biće otvoren za sledeću turističku sezonu 2020. godine, saopšteno je iz kabineta predsednika opštine ostrva, Charalambosa Kalosa.

"Stepenice smo već počeli da postavljamo i nema sumnje da će plaža biti dostupna turistima tokom naredne sezone", rekao je g. Kalos na sastanku gradskog veća 25. novembra.

Podsećamo da je nakon katastrofalnog zemljotresa koji je zadesio Lefkadu 17. novembra 2015. godine, kada su stepenice i put do plaže Egremni bili jako oštećeni, pristup plaži bio zvanično zatvoren.

Iako je prethodna vlast više puta pokušavala da sanira put, to nije bilo moguće usled odrona i nebezbednog terena. Turisti su nakon zemljotresa plažu Egremni posećivali isključivo brodićima putem organizovanih izleta.

Prema izvođaču radova, sada je put u potpunosti obnovljen i asfaltiran oko 95%, dok će ostatak puta zbog strmih padina biti betonski. Zaštita na putu je 100% urađena. 

Predviđeni datum za završetak radova je kraj februara 2020. godine ukoliko ne dođe do odlaganja usled vremenskih ili drugih nepredviđenih situacija.

Na pitanje od kakvog će materijala biti napravljeno stepenište, g. Kalos je odgovorio da je odlučeno da će stepenište biti izrađeno od drveta, dok će rukohvati zbog visokih temperatura biti od kanapa.

UPDATE: kako nam turisti sa Lefkade javljaju u trenutku dok ažuriramo ovaj tekst (27. juna 2020. godine) prilaz plaži Egremni još uvek nije omogućen.

Egremni i Gialos plaža na Lefkadi posle zemljotresa

Pristup plažama Egremni i Gialos na Lefkadi

Napiši komentar

Najčitaniji tekstovi na našem sajtu