Sani: grčki Monte Karlo
21/12/2016 Tekst ažuriran 14/08/2018 Komentara 7

Sani (Sani beach) je najluksuznija oblast Kasandre i celog poluostrva Halkidiki. Sani su šume, zelenilo, marina sa skupim jahtama, luksuzni hoteli sa 5 zvezdica, aleje sa privatnim vilama, privatne plaže, bogatstvo i luksuz na svakom koraku.

Nekada malarična močvara u kojoj je bukvalno bilo nemoguće živeti, Sani je danas moderno letovalište sa prelepim plažama i atraktivnom marinom punom skupih jahti, oko 70km južno od Soluna. Nekoliko hotelskih kompleksa dominiraju plažom koja je duga, veoma lepa, sa mekim peskom i plitkim tirkizno plavim morem.

Od Sivirija je udaljen 20 km, a od Afitosa na suprotnoj istočnoj obali Kasandre 16 km.

Sani ima marinu punu velikih, skupih jahti koje čine da mesto izgleda i da se u njemu osećate kao u grčkom Monte Karlu. Taverne uglavnom sa skupim menijem oivičavaju kej duž marine, a za visokoplatežne goste postoje sve vrste radnji, od supermarketa do frizera, skupih butika sa markiranom garderobom, kafeterija, kao i bioskop na otvorenom sa filmovima namenjenim porodicama.

Drugim delom letovališta u dubokom šumovito - zelenom kraju dominiraju skupe i vrlo luksuzne privatne vile sa bazenima, jakuzijima i teniskim terenima, sa privatnim pristupom plaži, čiji su vlasnici uglavnom bogati stranci i Grci. Neke od vila u ovom delu Kasandre se rentiraju mesečno i za neverovatnih 40.000 EUR!

Ulaz na plažu Sani i cena karte

Tokom maja i septembra ulaz u Sani je besplatan, međutim ukoliko poželite tokom sezone da posetite ovo letovalište i da uđete u deo koji ima marinu, prodavnice, restorane, butike i hotelsku plažu, parking za automobil ćete platiti 15€. Više ne postoji mogućnost da kartu možete iskoristiti kao konzumaciju i popiti piće u toj vrednosti u nekom od kafića, kao što je bio slučaj prethodnih godina.

Kada smo posetili ovaj kompleks u avgustu 2018. godine, ležaljke na hotelskoj plaži su se plaćale posebno (nisu nimalo jeftine - cena za set od dve ležaljke + suncobran iznosi 30€) i posebno se plaća piće. Međutim kako se pravila mogu menjati tokom sezone savetujemo vam da na ulasku pitate osoblje šta tačno konzumacija podrazumeva. Kućni ljubimci su dobrodošli u kompleks.

Iako je deo sa marinom jako lep i vredan posete pa makar van sezone kada je ulaz besplatan, uživanje u lepoti ovog dela obale ne morate platiti toliko ukoliko odlučite da se okupate u levom delu letovališta, tačnije na Anemos plaži i njihovom beach bar-u. Ležaljke i suncobrani se ovde naplaćaju 3€ po setu. 

Plaža je lepa, sa belim mekim peskom i prijatnom muzikom tokom celog dana dok se uveče održavaju zabave i razne vrste žurki. Plažu možete pogledati u galeriji slika iznad teksta.
 

Napiši komentar
384 Jasna J.   22/12/2016
Bila nekoliko puta! Hotel, plaže,okolina,ne znam sta je lepse! Nemam ni jednu jedinu primedbu! Prelepo,luksuzno,mondensko letovalište! Čista 10!
385 Ivana   22/12/2016
Bila. Plaza i more uzas! Sve ostalo lepo za videti.....
386 Dragan Petkovic   22/12/2016
Prelepo !
387 Dragana Inic   22/12/2016
Bili....stvarno je najlepsa
388 Milica   22/12/2016
lepo i skupo
389 Milica Mira   22/12/2016
Ako se nevaram to je kompleks hotela i plazu mozete posetiti samo ako ste gost istih.... Inace zaista lepo.
1953 Tanja   15/08/2018
Bili smo na Anemos plazi pocetkom avgusta ovog leta. Cena jedne lezaljke u prvom redu je bila 8eu, u ostalim redovima 6 eu. Kako nas je bilo troje, platili smo 18 eu tri lezaljke taj dan. A more je toga dana bilo izuzetno prljavo


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu