Sani: grčki Monte Karlo
21/12/2016 Tekst ažuriran 02/01/2022 Iskustva 7

Sani (Sani beach) letovalište je najluksuznija oblast Kasandre i celog poluostrva Halkidiki

Sani su šume, zelenilo, marina sa skupim jahtama, luksuzni hoteli sa 5 zvezdica, aleje sa privatnim vilama, privatne plaže, bogatstvo i luksuz na svakom koraku.

Nekada malarična močvara u kojoj je bukvalno bilo nemoguće živeti, Sani je danas moderno letovalište sa prelepim plažama i atraktivnom marinom punom skupih jahti. 

Nalazi se oko 70km južno od Soluna. Nekoliko hotelskih kompleksa dominiraju plažom koja je duga, veoma lepa, sa mekim peskom i plitkim tirkizno plavim morem.

Sani je od Sivirija udaljen 20 km, a od Afitosa na suprotnoj istočnoj obali Kasandre 16 km.

Sani beach ima marinu punu velikih, skupih jahti koje čine da mesto izgleda i da se u njemu osećate kao u grčkom Monte Karlu.

Taverne uglavnom sa skupim menijem nižu se na keju marine, a za visokoplatežne goste postoje sve vrste radnji, od supermarketa do frizera, skupih butika sa markiranom garderobom, kafeterija, kao i bioskop na otvorenom sa filmovima namenjenim porodicama.

Drugim delom letovališta u dubokom šumovito - zelenom kraju dominiraju skupe i vrlo luksuzne privatne vile sa bazenima, jakuzijima i teniskim terenima. 

Većinom su u pitanju vile sa privatnim pristupom plaži, čiji su vlasnici uglavnom bogati stranci i Grci.

Neke od vila u ovom delu Kasandre se rentiraju mesečno i za neverovatnih 40.000 EUR!


Ulaz na plažu Sani i cena karte

Tokom maja i krajem septembra ulaz u Sani je besplatan, međutim ukoliko poželite tokom sezone da posetite ovo letovalište i da uđete u deo koji ima marinu, prodavnice, restorane, butike i hotelsku plažu, parking za automobil ćete platiti 15€.

Više ne postoji mogućnost da kartu možete iskoristiti kao konzumaciju i popiti piće u toj vrednosti u nekom od kafića, kao što je bio slučaj prethodnih godina.

Kada smo poslednji put posetili ovaj kompleks, ležaljke na hotelskoj plaži su se plaćale posebno (cena za set od dve ležaljke + suncobran iznosi 30€) i posebno se plaća piće. Sada je moguće da je ta cena viša. 

Međutim kako se pravila mogu menjati tokom sezone savetujemo vam da pre polaska proverite cenu ulaza i pitate osoblje šta tačno konzumacija podrazumeva.

Kućni ljubimci su dobrodošli u Sani resort.

Iako je deo sa marinom jako lep i vredan posete pa makar van sezone kada je ulaz besplatan, uživanje u lepoti ovog dela obale ne morate platiti toliko ukoliko odlučite da se okupate u levom delu letovališta, tačnije na Anemos plaži i njihovom beach bar-u. Ležaljke i suncobrani se ovde naplaćaju 15€ po setu (u prvom redu). 

Plaža je lepa, sa belim mekim peskom i prijatnom muzikom tokom celog dana dok se uveče održavaju zabave i razne vrste žurki. Plažu možete pogledati u galeriji slika iznad teksta.
 

Napiši komentar
384 Jasna J.   22/12/2016
Bila nekoliko puta! Hotel, plaže,okolina,ne znam sta je lepse! Nemam ni jednu jedinu primedbu! Prelepo,luksuzno,mondensko letovalište! Čista 10!
385 Ivana   22/12/2016
Bila. Plaza i more uzas! Sve ostalo lepo za videti.....
386 Dragan Petkovic   22/12/2016
Prelepo !
387 Dragana Inic   22/12/2016
Bili....stvarno je najlepsa
388 Milica   22/12/2016
lepo i skupo
389 Milica Mira   22/12/2016
Ako se nevaram to je kompleks hotela i plazu mozete posetiti samo ako ste gost istih.... Inace zaista lepo.
1953 Tanja   15/08/2018
Bili smo na Anemos plazi pocetkom avgusta ovog leta. Cena jedne lezaljke u prvom redu je bila 8eu, u ostalim redovima 6 eu. Kako nas je bilo troje, platili smo 18 eu tri lezaljke taj dan. A more je toga dana bilo izuzetno prljavo


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu