TOP 5 najlepših ostrva u Grčkoj - Kefalonija
15/12/2019 Komentara 1

1. Kefalonija

Na prvom mestu najlepših ostrva svrstali smo Kefaloniju koju smo izabrali ne samo zbog njenih prirodnih lepota već i zato što je mnogi naši turisti mogu priuštiti. 

Prvo što ćete primetiti kada budete stigli na Kefaloniju su izuzetno lepa i uredna mesta, zelene palme, održavane i uredne fasade kuća u živim bojama, i mnogo, mnogo cveća svuda: u dvorištima, ispred kuća, na terasama... Takođe i dosta krivina i veoma uskih deonica, prelazak preko brda i planina od jedne do druge plaže, ali uz to i upoznavanje ostrva i fantastični predeli i pogledi koje možda na drugi način ne biste mogli da doživite.

Želja za otkrivanjem raznolike unutrašnjosti ostrva Kefalonija odvešće vas do njenih najlepših i najneobičnijih predela. Naići ćete na skrivene crkvice, slikovite podzemne pećine, fascinirajuća jezera i mistične pojave koje ni do dana današnjeg nisu objašnjene. Impresioniraće vas zelene doline, guste senovite šume i raznovrsno cveće.

U malim, po ostrvu raštrkanim selima, susrešćete se sa starim običajima i navikama, neverovatno ljubaznim domaćinima i njihovim tradicionalnim načinom života. Ukoliko želite da probate Retzinu i slušate buzuki, shvatićete da je Kefalonija sasvim drugačija od ostatka Grčke, a ipak toliko grčka.

Ovde možete pogledati naš MINI VODIČ ZA OSTRVO KEFALONIJA.

 

 

Napiši komentar
2972 Snezana Rankovic Djeric   17/12/2019
Prvi put sam posetila Kefaloniju 2002. godine. I desila se ljubav na prvi pogled. Kada otputujem, imam osecaj kao da se vracam kuci. Nebo, more, ljudi... Na Kefaloniji imam prijatelje.. Zelja mi je da svoje trece doba prozivim na ostrvu...


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu