Karte za trajekt za ostrvo Krf iz mesta Igumenica nije moguće rezervisati ranije, a nije ni potrebno, jer su polasci česti (svakih pola sata do sat). Čak i ukoliko se dogodi da na jednom ne bude dovoljno mesta, sledeći kreće za pola sata ili sat i na taj ćete se sigurno ukrcati.

Povratna karta se može kupiti unapred samo u julu i avgustu ili za vreme velikih praznika (za Uskrs) i to samo po vašem dolasku na Krf. Tada vam preporučujemo da u luci svakako rezervišete povratnu kartu, jer se može desiti (mada vrlo retko) da svi trajekti budu zauzeti.

Cene karata za trajekt mogu da variraju zavisno od doba godine. Putnici moraju biti u luci minimum pola sata pre odlaska. Kiosci na kojima se mogu kupiti karte nalaze se na svakom ulazu u luku.

Red plovidbe možete pogledati na sajtu kompanije OVDE.

Igumenica - Krf

Postoje "otvoreni" i "zatvoreni", obično veći i brži trajekti. Vreme putovanja za prve je oko sat i 40 minuta, a za druge oko sat i petnaest minuta.

Cena karte zavisno od prevoznika iznosi 7-10 € po osobi, a za automobil oko 40 €. U pitanju su karte u jednom pravcu.

Igumenica - Lefkimi

Ukoliko letujete u nekom od mesta na južnom delu Krfa, kao što su Kavos, Mesongi, Moraitika, Bukari, pa čak i Benitses, brže je i jeftinije da koristite trajektnu liniju Igumenica - Lefkimi.

Na ovoj relaciji ima znatno manje polazaka (u proseku svaka tri sata) i brodovi su obično manji po veličini.
Vreme putovanja je oko 1 sat.

Karte možete kupiti unapred preko ovog sajta.

Cene karata su za odrasle osobe 5 € , za automobile takođe 5 €, a za decu 3.5 €.

Napiši komentar
1021 Tanja Totova   17/06/2017
Cenata na kartata za traekt e za vo eden pravec ili povratna?
1075 Bojana   08/07/2017
Zdrawo interesuje me da li je owo ukupna cijena u oba smjera ili samo u jednom ?
1217 Toplica Mijatović   30/08/2017
Cene karata su u jednom pravcu mada možete odmah kupiti povratnu za koju dobijete vaucer. Za tri osobe i auto do Lefkimija povratnu kartu sam platio 63 eura sa 30% popusta.Inace išao sam od 20 do 30 avgusta polazaka je bilo svakih sat nije bilo gužve i ja sam zbog cene trajekt uzeo ovaj. Medjutim rekli su mi momci koji su bili u sobi do mene da su se pogađali sa prevoznicima i dobili za 3 osobe i auto cenu sa 120 na 75 eura do Kerkira naravno povratnu.Videvsi situaciju u luci mislim da je tako i bilo jer je previše brodova a premalo putnika , meni su dali odmah 30 popusta samo da odmah uzmem povratnu za njihovu kompaniju. Što će reći ništa nije baš onako kako su opisali u emisiji sat i mislim da strpljenjem možete doći do jeftinih karata a sve izgleda i jeste prosto samo bez nervoze. Nadam se da sam makar malo pomogao.
1549 Stefan Mihailovic   11/04/2018
Možda glupo pitanje. Plaća se trajekt za automobil + plaćanje za svaku osobu iz tog automobila?
1693 Jelena Petrovic   07/06/2018
Ja sam pokusala da kupim za Lefkimmi online, kad se dodje do strane za placanje prebaci se na grcki jezik..mozda bi i prevela ali se ne usudjujem. Da li je neko probao i uspeo da kupi online? inace ovo za 5 E nije stalno cena, sad je trenutno akcija.
1696 GrckaInfo.com   08/06/2018
Jelena, proverili smo ponovo cenu karata za trajekt iz Lefkimija na sajtu kompanije i cena od 5 evra po osobi će važiti do kraja leta, tačnije do 31.10.2018. Datume možete ukucati ovde https://www.lefkimmilines.gr/home/en/
1723 Mladen   15/06/2018
Postovani, i mene jako iznenadjuje cena od 5 evra za kola, mislio sam da ste mozda zaboravili nulu, ali i na sajtu je 5 evra. Ono sto me zanima je, da li je i ovo stalna cena trajekta za kola ili ce se menjati do kraja leta? Pozdrav i hvala na odgovoru :)
1726 GrckaInfo.com   15/06/2018
Mladene, na sajtu kompanije piše da će cena od 5 evra važiti do kraja sezone. Nadamo se da će neće biti promena.
1740 Srdjan   20/06/2018
Da li je neko uspeo da kupi online karte za trajekt po ovoj akcijskoj ceni od 5€ za vozilo. Meni nikako ne uspeva ... dodjem do trećeg koraka i onda treba uneti vehicle licence number i on neće da me prebaci na sledeći korak. Ako moze neko da pomogne , neka napiše neku reč . Unapred hvala!


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu