Karte za trajekt za ostrvo Krf nije moguće rezervisati ranije, a nije ni potrebno, jer su polasci česti (svakih pola sata). Čak i ukoliko se dogodi da na jednom ne bude dovoljno mesta, sledeći kreće za pola sata i na taj ćete se sigurno ukrcati.

Povratna karta se može kupiti unapred samo u top sezoni u avgustu ili za vreme velikih praznika (za Uskrs) i to samo po vašem dolasku na Krf. Tada vam preporučujemo da u luci svakako rezervišete povratnu kartu, jer se može desiti (mada vrlo retko) da svi trajekti budu zauzeti.

Cene karata za trajekt mogu da variraju zavisno od doba godine.

Igumenica - Krf

Postoje "otvoreni" i "zatvoreni", obično veći i brži trajekti.Vreme putovanja za prve je oko sat i 40 minuta, a za druge oko sat i petnaest minuta.

Cena karte zavisno od prevoznika iznosi 7-10 € po osobi, a za automobil oko 40 €. U pitanju su karte u jednom pravcu.

Igumenica - Lefkimi

Ukoliko letujete u nekom od mesta na južnom delu Krfa, kao što su Kavos, Mesongi, Moraitika, Bukari, pa čak i Benitses, brže je i jeftinije da koristite trajektnu liniju Igumenica - Lefkimi.

Na ovoj relaciji ima znatno manje polazaka (u proseku svaka tri sata) i brodovi su obično manji po veličini.
Vreme putovanja je oko 1 sat.

Cene karata su za odrasle osobe 6.5 € , a za automobile oko 26 €.

Napiši komentar
1021 Tanja Totova   17/06/2017
Cenata na kartata za traekt e za vo eden pravec ili povratna?
1075 Bojana   08/07/2017
Zdrawo interesuje me da li je owo ukupna cijena u oba smjera ili samo u jednom ?
1217 Toplica Mijatović   30/08/2017
Cene karata su u jednom pravcu mada možete odmah kupiti povratnu za koju dobijete vaucer. Za tri osobe i auto do Lefkimija povratnu kartu sam platio 63 eura sa 30% popusta.Inace išao sam od 20 do 30 avgusta polazaka je bilo svakih sat nije bilo gužve i ja sam zbog cene trajekt uzeo ovaj. Medjutim rekli su mi momci koji su bili u sobi do mene da su se pogađali sa prevoznicima i dobili za 3 osobe i auto cenu sa 120 na 75 eura do Kerkira naravno povratnu.Videvsi situaciju u luci mislim da je tako i bilo jer je previše brodova a premalo putnika , meni su dali odmah 30 popusta samo da odmah uzmem povratnu za njihovu kompaniju. Što će reći ništa nije baš onako kako su opisali u emisiji sat i mislim da strpljenjem možete doći do jeftinih karata a sve izgleda i jeste prosto samo bez nervoze. Nadam se da sam makar malo pomogao.


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu