U Bugarskoj uvedene elektronske vinjete
16/01/2019 Tekst ažuriran 24/06/2019 Komentara 0

Putarina u Bugarskoj se ne plaća na naplatnim rampama već je neophodno da kupite vinjetu, a to možete uraditi u blizini graničnog prelaza na kiosku sa jasno istaknutim natpisom. 

Od 01.01.2019. za putovanje kolima preko Bugarske možete kupiti takođe i elektronsku vinjetu (e-vinjetu) online putem linka ili putem aplikacije za mobilni telefon BGTOLL.

E-vinjete se kupuju po istoj ceni kao i papirne vinjete, a prednost je to što vozači neće morati da se kao do sada zaustavljaju na ulazu u Bugarsku da bi kupili vinjetu i neće morati da je lepe na staklo.  

Cene vinjeta za put kroz Bugarsku iznose:

- važnost tokom vikenda (od petka u 12:00 do nedelje u 23:59) - 10 leva (5 €)
- važnost 7 dana - 15 leva (8 €)
- važnost mesec dana - 30 leva (16 €)
- važnost 3 meseca - 54 leva (28 €)
- važnost 12 meseci - 97 leva (50 €)

Ove cene su podložne promenama, ali one obično nisu velike. Plaćanje se vrši samo u levima. Vinjete možete da kupite i na benzinskim pumpama i tamo je moguće plaćanje u evrima, ali za to je poželjno da imate tačan iznos novčića u metalu. 
Kazna za neplaćanje putarine kupovinom vinjete iznosi 50 evra. 

Ukoliko su vaša odredišta u Grčkoj ostrvo Tasos, Asprovalta, Stavros, Nea Vrasna i ostala na potezu prema Kavali i Aleksandropolisu, ili letovališta na Halkidikuju, možete razmisliti o putu kolima za Grčku preko Bugarske.

Napiši komentar

Najčitaniji tekstovi na našem sajtu