Upozorenja i saveti
24/01/2017 Tekst ažuriran 28/07/2023 Iskustva 2

Rezervacije letovanja u Grčkoj su uveliko počele: vodite računa i pažljivo se raspitajte u kom mestu ćete rezervisati svoje letovanje.

Prošle sezone su se na žalost dogodile dve nemile situacije prouzrokovane isključivo nepažnjom turista.

Jedna porodica je došla u Sivotu (Epir) misleći da je u tom mestu rezervisala apartman. Vlasnik vile ih je dočekao potpuno zbunjen, jer nije očekivao nove goste tih dana. Tek posle sat vremena pokušavanja nalaženja greške ko je i zašto zakazao - ispostavilo se da je ova porodica greškom rezervisala smeštaj u mestu Sivota na Lefkadi, dok su mislili da su rezervisali u Sivoti (Epir). Obe kuće su imale isto ime samo što je jedna u nazivu imala "villa", a druga "studios".

Sreća u nesreći je bila ta što druga Sivota nije bilo predaleko i ostrvo Lefkada im se veoma dopalo s obzirom da je i bilo u planu da ga posete, doduše naredne godine. Na kraju su se smejali svojoj grešci, do koje je došlo zato što su morali u poslednji čas da traže smeštaj, ali su svih 10 dana bili vrlo pozitivni i ta situacija im nije pokvarila odmor.

U svakom slučaju budite pažljivi, posebno kada je Sivota u pitanju, jer smo primetili da dosta turista meša jednu Sivotu - Epir sa drugom, Sivota - Lefkada


Druga porodica koja je očigledno veoma slabo razumela engleski jezik je kontaktirala mailom direktno jedan od objekata na Sitoniji. Vlasnik objekta im je odgovorio da nema slobodne apartmane u svojoj vili i ponudio im druge slobodne apartmane svog brata koji su se nalazili u istom mestu. Naša porodica to nije razumela i prihvatila je da izvrši rezervaciju misleći da rezerviše apartmane za koje su od početka bili zainteresovani.

Ponekad se dešava i potpuno je legitimno da vlasnik smeštaja u slučaju da nema slobodne termine, ponudi potencijalnim gostima drugi slobodan smeštaj u blizini (od svojih prijatelja, kolega ili rođaka) želeći na taj način da pomogne i njima da izdaju, a i gostima da sebi nađu smeštaj u mestu u kom žele da letuju. Nikada se nije dogodilo da vlasnik to ne naglasi u prepisci sa potencijalnim gostom.

Ukoliko je vaše razumevanje engleskog jezika veoma oskudno, savetujemo vam ili da angažujete nekog iz bliže porodice ili prijatelja da vam pomogne u komunikaciji sa vlasnikom smeštaja, ili ukoliko nemate takvu osobu javite se nama, pošaljite nam prepisku sa vlasnikom i biće nam zadovoljstvo da vam prevedemo, objasnimo i pomognemo.

Napiši komentar
503 Sanja   24/01/2017
Slična se situacija i meni desila sa rezervacijom na Tasosu. Ja na sajtu gledala hotel Fedra koji je na long bich -u, fotografije su bile nešto oskudnije, odem u agenciju da rezervišem, tamo pogledam slike to je to i srećna dođem kući, obavila sam za sve nas (i prijatelje koji su mi inače i prepustili izbor smeštaj). Sednem uveče da saberem račune, pogledam ćitap kad ono,... Vila Fedra...Potos... Ja brže na kartu da vidim da li je to to, Long bich kod Potosa (nismo do tada išli na Tasos), kad ono dva različita smeštaja... Onda nastaje jurnjava, šta sad, kako objasniti prijateljima, a bogami i sebi i ostavim ja to tako. Pođem sa uverenjem da sam baš to i želela. Na kraju, ne da je ispalo extra, nego fantazija, čak bi se i zeznuli da smo uplatili željeni smeštaj jer definitivno ne bi bio naš najbolji izbor. Od tada dobro proveravam koordinate smeštaja :) i nazive jer često nalazim iste nazive smeštaja samo se razlikuje te vila, studios, apartment...
504 GrckaInfo.com   25/01/2017
Sanja, verovatno mislite na Golden beach na Tasosu? Dobro ste prosli u svakom slucaju :)


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu