Nedavno je u medijima objavljena vest da će ovog leta autobusi turističkih agencija polaziti za Grčku sa parkinga Laste koji se nalazi na autoputu Beograd-Niš. 

Do ovog terminala trenutno postoje dve gradske linije 70 i 38, a postoje planovi i za organizaciju privremenih linija sa dve gradske lokacije.

Apropo ove vesti koristimo priliku da skrenemo pažnju turistima na nešto o čemu se nije mnogo pisalo ranije. 

Poznato je da su džeparoši uvek najaktivniji na mestima gde je frekventnost ljudi velika, a u ta mesta spadaju i ovi terminali sa kojih turistički autobusi kreću za grčka letovališta. 

U Beogradu se prethodnih godina (kada su autobusi polazili sa parkinga u bloku 42 na Novom Beogradu) dogodilo više krađa mobilnih telefona, novčanika i većih iznosa novca iz džepa, ranaca i tašni turista koji su polazili na letovanje u Grčku.

Među oštećenima je bilo dosta srednjoškolaca i mladih koji su prvi put polazili na more bez roditelja.

Kada krećemo na more uzbuđenje je veliko i često zaboravimo da obratimo pažnju na takve detalje, a neretko se pogrešno veruje da se džeparenja dešavaju samo unutar gradskih autobusa i da je manja verovatnoća da će nas neko pokrasti na većem otvorenom prostoru.

Ukoliko novac i ostale dragocenosti držite u rancu ili tašni, potrudite se da oni uvek budu ispred vas, a nikako na leđima, i pazite na svoje torbe i kofere. Takođe nemojte držati novac i dokumenta u zadnjim džepovima pantalona.

Napiši komentar

Najčitaniji tekstovi na našem sajtu