Uranopolis iskustvo... by Dragana Badžić
09/03/2016 Tekst ažuriran 14/11/2016 Iskustva 2

Drago mi je da postoji ovakav sajt. Imam potrebu da prenesem moje utiske o Grčkoj.

Letovala sam sa porodicom, suprug i ja, dvoje dece od 10 i 11 godina, u drugoj polovini juna u Hotelu Akti Ouranopoli, preko agencije.

Moje poslednje letovanje u Grčkoj je bilo 1998. godine tako da je deci ovo bio prvi susret sa Grčkom. Posle Turske, Bugarske, Egipta, Tunisa i Hrvatskog primorja, Grčka nam je došla kao melem na ranu.
Prošle godine smo dosta novca potrošili na lošu uslugu i loše more u Tunisu, kad vam se kockice loše sklope pa tu pridoda i nečovek od vodiča i loša organizacija agencije, to ispadne letovanje koje želite da zaboravite.

Ove godine smo uplatili aranžman oko Nove godine i tu dobili značajan popust. Usluga je bila na bazi polupansiona, hrana odlična, smeštaj odličan, osoblje dobro organizovano i extra ljubazno, zna se vreme kad se čisti soba, uvek se dobijaju čisti peškiri u dovoljnom broju, niko ne maltretira goste sa kupovinom suvenira koje nežele, niko ne iznuđava bakšiš, ležaljke na plaži su uvek mogle da se nađu, nije bilo gužve ni na doručku i večeri, jer je vreme za obrok 2 sata tako da gosti mogu pravilno da se rasporede. 

Ono što mi je najviše prijalo je što nema rezervacije ležaljki i što uvek može da se nađe slobodna, odnosno što ne mora da se porani i zabaci peškir i rezerviše kao u mnogim all inclusive hotelima.

Plaža je odlična, nije dozvoljena prodaja hrane i đakonija na plaži, tako da nam je i to prijalo.

Jedino što bi stavila kao zamerku su loše obeleženi putevi tako da to stvara zabunu.

Moja preporuku je za sve koji letuju u Grčkoj da negde prenoće. Mi smo prenoćili na Dojranskom jezeru, apartmani Stefani, prešli tu granicu gde nije bila gužva i laganom vožnjom stigli do odredišta.

Za sledeću godinu planiramo letovanje na Tasosu i nadam se da ćemo preko vas naći neki lep i povoljan smeštaj.


Dragana Badžić

Napiši komentar
144 Nebojsa Matusijevic   29/10/2016
Ouranouplis je super mesto . Deset dana osmog meseca to jest 12-23.VIII, obisao svu okolinu i jedan dan na ostrvu Amuliani. Nezaboravno.
4770 TrifkeW   15/09/2022
Akti Uranopolis je sasvim pristojan hotel, sa uglavnom kulturnim gostima, bez preterane buke i jurnjave za hranu u restoranu i lezaljkama na plazi. Sobe su malo manje, ali redovno ih ciste i svaki dan menjaju peskire. Hrana izuzetno ukusno spremljena sa razlicitim lokalnim specijalitetima.Osobe sa posebnim rezimom ishrane , bice uvek usluzene (bez glutena, laktoze itd...). Osoblje je prijatno i usluzno. Plaza je prostrana, voda cista sa zelenkastim odsjajem. Ima dosta mesta sa iznajmljivanjem camaca i sportovima na vodi. Parking mesta sa nastresnicom ima sasvim dovoljno. Za svaku preporuku !


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu