Utisci sa letovanja: Moja preporuka za Siviri
25/01/2018 Iskustva 2

Pratim vašu FB stranicu stalno pa bih želela da podelim i ja iskustvo o mestu o kom se malo pisalo do sada. Bili smo na letovanju u mestu Siviri, najlepšem i najmanjem mestu kako ga mnogi zovu na Kasandri (Halkidiki). Nalazi se na 95 km od Soluna i novim autoputem na Kasandri se jako brzo stiže. Kod Kalitee se skrene desno. 

Prvo moram reći da je perfektno čista plaža i kristalno more. Možete uživati u ribicama koje plivaju oko vas. Na plaži sam videla svega jedan opušak od cigarete. 

Jako malo ljudi na plaži, dosta mesta sa ležaljkama. Sitan pesak i poneki sitan kamičak. Mesto je po mom mišljenju jako specifično zbog kanala koji protiče i po kom plivaju patkice, kornjače, a gde se uluva u more ima i rakova.

Što se tiče hrane dosta je skuplja u poređenju sa drugim mestima: giros 3.5 eur, porodična pica 15 eur, sladoled 2 eur. U mestu postoje dve prodavnice, a market Masutis je udaljen 10 min hoda do magistrale. 

Postoji jedan riblji restoran pored mora u kome će Vas konobari prevariti o veličini porcije, jer vam kažu gramažu željene hrane, a ono što dobijete nikako ne odgovara opisu.

U centru se nalazi mala zabava za decu, a moja zamerka je da u mestu gde letuju porodice nema nijedan park. U ponudi imate više poslastičarnica. U jednom delu mesta, desno od mostića i kanala su izgrađeni luksuzni hoteli, a u drugom delu manje vile i ribarske kućice. 

Šetaliste uz more je veliko. Dan traje do 21h, a zalazak sunca je poseban doživljaj. Iz minuta u minut sunce menja položaj. 

U mestu postoje dve prodavnice igračaka koje su iz Jumba i cene su troduplo veće.

Jako malo Srba ima, uglavno letuju Makedonci i Bugari koji su jako ljubazni. Grci po prodavnicama, pekari, mesari ne govore srpski jezik.

Ako želite mir, čisto more i plažu, što je najbitnije za porodični odmor, moja preporuka je svakako Siviri.


Aleksandra Jovanović

Napiši komentar
1747 Jelena Mitrović   23/06/2018
Moja mama se vratila iz Sivirija i kaže sve je tako kako si napisala
1957 dragan   17/08/2018
Juce dosao u Siviri i razocarao se jer nije to isto mesto o kom su pisali na forumuma. Guzva je velika na plazi i uvece na setalistu voda prljava sa mnogo trave prilikom ulaska u vodu.


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu