Utisci sa letovanja: Prvi put na moru - Asprovalta
20/09/2018 Tekst ažuriran 24/06/2023 Iskustva 0

Pozdrav svima sa sajta. Ovo je bila prva godina da sa nasom decom idemo na letovanje (nase tri sjajne devojcice od 8, 5 i 3 godine). Bilo je to jedno veliko i sjajno iskustvo. Dilema nije postojala i jedino što je bilo poznato je da idemo u Grčku. A gde i kako pronaci smestaj je za nas bila potpuna nepoznanica.

Saveta smo dobili milion i svako je imao nesto pametno da nas posavetuje. Agencija, bez agencije, autobusom, sopstvenim prevozom, ostrvo, kopno... Glava nam je bila puna kao kosnica. Guglali smo tako po ceo dan i noć.

Termin poznat 01.08. drugacije zbog posla ne može. 10 dana. Odprilike smo odlucili neke tacke cega se drzimo. Da nije mnogo daleko od nas (do 750 - 800km), da idemo nasim autom i da sami trazimo smestaj kakav nama odgovara.

I tu onda vi stupate na scenu. Slučajno sam ''naleteo'' na vas sajt. Posebno jedan veliki pozdrav i hvala Sandri. Posaljem par upita, razmenimo par mailova i eto nas u Asprovalti. Smestaj ''Petalo room's''.
 
Krecemo 01.08. puni energije, deca ne mogu da docekaju da stignu, mi takodje. Auto pun stvari kao da se selimo.
Put je prosao odlicno, vozili smo po noci jer znamo da ce deca spavati i tako najlakše podneti put, guzva prema ocekivanju. Stigli smo na odrediste. Jedan ogroman, siroki osmeh zadovoljstva na nasim licima. Odmor je mogao da pocne.

Smestaj kakav je i opisan. Mozda i bolji nego sto smo videli na slikama. Smestaj i gazda Theodoros zaslužuju najvišu ocenu i nasa preporuka svima. 

Asprovalta?? Sve sto sam pronašao na netu tako je i bilo. Sve na dohvat ruke, setaliste, radnje, kafici, restorani, sadržaji za decu.... Bas kako smo i trazili. Plaza siroka,pesak, kamencici, mesta na njoj koliko zelis. Zadovoljni.

Vodu namerno ostavljam za kraj. Koliko smo sa svim ostalim sadržajima bili apsolutno zadovoljni toliko smo se, mogu reći, razočarali vodom (morem). Zamucena, na momente crna, stalno nesto pliva u njoj neko lisce, trava, hladna, talasi..... Na sve to smo donekle bili upozoreni na raznim forumima ali bas tako nismo ocekivali. Ne znam sta da radimo, gde da idemo. 

Nismo sami da bi mogli stalno menjati mesto za kupanje. Deca nece da se vozaju hoce da se kupaju, za to smo kazu dosli, i u pravu su. Nadamo se da ce sutra biti lepša, cistija, ali slaba vajda. Prihvatamo stanje kakvo jeste. Nije da nije moglo da se kupa ali nisu to one slike koje smo gledali i more kakvo smo ocekivali.

Saznali smo posle par dana za plazu ''Babylon''.

Bila je oko 30 - ak kilometara udaljena ali je bila pun pogodak. Za razliku od ''nase'' plaze velika je guzva ali pesak i boja vode koja opusta sve stavlja u drugi plan. Dalje nismo hteli vise traziti. Svi smo bili zadovoljni i odlucili smo da dok ne krenemo nazad se samo tu kupamo. I nismo pogresili. Ima li smo prilike i da obidjemo Stavros, Vrasnu, Olimpiadu. Vece je ipak bilo rezervisano za nase setaliste. Restorani puni, setaliste puno, prelepa slika.
 
Mozda bi se moglo jos sta dodati, opisati jer je bilo dosta toga lepog ali ovo su u najkraćem neki glavni utisci sa naseg odmora.
 
Ako bi mogli nekako da ostavimo po strani razočarenje sa vodom (morem) u Asprovalti mozemo slobodno reci da je za prvu godinu naseg zajedničkog porodičnog odmora sve proslo sjajno, prelepo. Utisci su jos tu, svaki dan nesto spomenemo a eto proslo je vec vise od mesec dana kako smo se vratili.

Sledeca godina naravno opet Grčka, opet sa vama i uz vašu pomoć i preporuku, samo mislim da ce biti neko od ostrva.
A Asprovalta, mozda nekad ako nas put donese, bar na pice i podsecanje na nase prvo letovanje.
 
Sve najlepše za GrckaInfo, puno pozdrava pa se cujemo sledece godine.


Sinisa, Sladjana, Marina, Marijana i Sara

 

Pridružite nam se i pratite važne i korisne info iz Grčke!

Grčka Info na Instagramu - uživajte u lepotama Grčke

Facebook grupa "Grčka Info" - pitajte druge turiste i diskutujte o Grčkoj

Viber grupa "Grčka Info" - budite informisani

Viber grupa "Grčka Info smeštaj" - pratite najbolje ponude smeštaja

 

Napiši komentar

Najčitaniji tekstovi na našem sajtu