Utisci sa ostrva Egina... by Slavica
01/09/2016 Tekst ažuriran 14/09/2018 Iskustva 1

Ostrvo Egina je ostrvo koje treba videti i doživeti!

Malo informacija :-) za tako prelepo ostrvo. Iako je prilično daleko, od Beograda do Atine udaljenost je oko 1.200 km, ide se još trajektom oko 1h i 10min do ostrva, moje lično mišljenje je da se veoma brzo zaboravi na kilometražu i jednostavno se prepustite uživanju u blagodetima prelepe Egine.

Mi smo bili smešteni u Agia Marini koja je i najbolja plaža, ima plavu zaustavicu (peskovita), more je kristalno čisto, Pošto volimo aktivan odmor iznajmili smo rent-a-kar i obišli ostrvo. Prvo smo posetili crkvu Sv. Nektarija, koja je ostavila poseban duhovni utisak na mene...glavni grad - Egina. mali gradić sa prelepim malim uličicama gde su pistaći na svakom koraku kao zaštitni znak ostrva, ima autobuska linija od Agia Marine do Egine.

Suvala, Perdika, Marathon koja smo videli u prolazu, plaže nisu ostavile utisak kao naša u Agia Marini. Preporuka za plažu od strane meštana je bila u Perdici, naziv je Serpiko, mi je nismo našli. Ostrvo Moni je takođe lepo i ide se iz Perdike. Afejin hram je fenomenalan, nalazi se iznad Agia Marine na putu ka crkvi Sv. Nektarija.

Što se tiče hrane ukratko: giros pita 2 evra, lignje 7, voće im je ekstra, cene su prihvatljive, nije ništa toliko skupo, piće oko 2 evra. Mi smo zaista uživali, toliko je ostrvo pitomo, opuštajuće, kao da ste u nekom drugom vremenu...

Atina je blizu, tako da se može trajektom (trajekti su pravi brodovi) do nje, pa posle metroom do centra, trga Sintagme, Akropolj, Plaka...

Sve u svemu prelepi utisci i nadam se da ću jednog dana ponovo otići na blagodatno ostrvo Eginu.


Slavica

Napiši komentar
540 Ivana Grujic   09/02/2017
Slavice,u kom objektu ste bili smesteni?I preko koje agencije ste isli? Pozdrav


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu