Plaža Valtos se nalazi na zapadu grada Parge, iza brda gde je podignuta venecijanska tvrđava. Potrebno je 20-ak minuta hoda da se stigne do nje iz centra grada, a takođe plaža je dostupna i kolima (postoji parking), biciklom ili brodićem. 

Valtos se smatra se jednom od najboljih plaža u ovoj regiji. Imajte u vidu da je tokom leta dostupna taksi služba na vodi iz Parge do plaže Valtos, što može biti zgodno za one koji ne vole pešačenje. Povratna karta iznosi 4 EUR po osobi, a taksi brodići iz Parge polaze i vraćaju putnike na svakih pola sata.

Valtos je velika plaža sa 1 km dugom obalom i kristalno čistom plavom vodom. Dakle, bez obzira kolika je gužva uvek ima mesta za svakoga. Ima malih delova plaže sa mekim šljunkom, ima i peščanih delova i dosta zelenila u okolini. Voda je veoma čista i duboka. Što se tiče sadržaja koje nudi, ova plaža je vrlo dobro organizovana i daje šansu da se uživa u različitim sportovima na vodi, kao što je džet-skijanje, banana, pedaline i iznajmljivanje kanua.

Ako vam se ne sviđaju sportske aktivnosti, Valtos je takođe lepo mesto za plivanje, sunčanje i provod uz opuštajući dan na moru. Nekoliko taverni i kafića okružuju plažu i otvoreni su tokom celog dana, a uz plažu postoje i dva mini marketa.

Na plaži se nalazi "Yacht Club" koji ima vrlo ukusna jela i bogat meni. Takodje i taverna "Barbanassis" ima odličnu domaću hranu i jedna je od najstarijih taverni na plaži Valtos.

Ne propustite da pogledate i ostale prelepe plaže u okolini Parge koje možete posetiti tokom letovanja, a našu preporuku smeštaja u Pargi pogledajte ovde.

Napiši komentar
1144 Slobodanka   27/07/2017
Γεια σας. Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχουν κενές θέσεις από 16,08 για 2 ενήλικες ηλικίας 3 παιδιά από 3,6,10 χρόνια. και πόσο θα κόστιζε για 7 νύχτες 8 ημέρες


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu