Vurvuru (Sitonija - Halkidiki)
24/03/2016 Tekst ažuriran 25/04/2023 Iskustva 3

Vurvuru se nalazi na Sitoniji, jednom od tri prsta Halkidikija, i od Soluna je udaljen oko 120 km. Lociran na istočnoj obali poluostrva Sitonija, sa malim arhipelagom od devet ostrva, Vurvuru je specifično mesto na Sitoniji koje će vas nagraditi opuštajućim odmorom. 


Sam Vurvuru ima nekoliko malih zaliva u okolini. Duga uska plaža koja prati zaliv u samom letovalištu nije posebna u odnosu na ostale spektakularne plaže na Sitoniji, ali postoje druge plaže u blizini Vurvurua koje su veoma lepe i svaka ima svoje posebne karakteristike. 


Najpoznatija plaža u ovom području je plaža Karidi koja se smatra se jednom od najlepših plaža Sitonije. Karidi plaža ima prirodni hlad, a tu su i dve mobilne kantine ukoliko poželite neki sendvič ili piće. Plićak i peščani sprudovi do 30m od obale, sitni beli pesak na obali i na dnu, za decu savršeno i potpuno bezbedno. Ponekad zna da bude pri obali malo trave. Preskočite je i prepustite se predivnoj tirkizno-plavoj boji mora.


Predlažemo da obavezno obiđete i ostale plaže u okolini Vurvuru: Trani Ammouda, Lagonisi, Talgo, Fava, Zografou.


Vurvuru je malo i mirno mesto sa tradicionalnim grčkim šarmom. Vurvuru nema klasično šetalište duž obale kao što to imaju neka druga letovališta u Grčkoj. Na samoj obali postoji nekoliko kafića i restorana sa terasama koje su idealne za uživanje u pogledu na more i zalazak sunca. 


Ima dovoljno prodavnica koje nude osnovne namirnice, kafića i restorana koji nude ukusnu hranu po razumnim cenama, pa čak i lokal brze hrane gde možete pojesti ukusan giros. U mestu postoji pekara i poslastičarnica koje nude sveže pecivo i slatkiše.


Vurvuru smeštaj

U mestu postoji više privatnih porodičnih hotela, apartmana, studija i vila duž obale i glavne ulice. Cene smeštaja mogu biti nešto više nego u mestima poput Sartija, ali i standard je viši. 


Našu preporuku za smeštaj u Vurvuru pogledajte OVDE.

 

Više informacija i iskustva posetilaca pročitajte u tekstu Letovanje Vurvuru - utisci i iskustva, prednosti i nedostaci.

 

Napiši komentar
96 Suzana Ristic   29/10/2016
bas tako... posle voda Vurvurija sve druge su nedovoljno bistre.. nedovoljno tople.. pravi raj
1097 Stojan   12/07/2017
Ja sam upravo u Vourvourouu, sa suprugom i petoro dece. Dovukli smo na prikolici Elanovu pasaru sa vanbrodskim motorom Honda 8ks. Tu smo već osam dana. Ostaćemo još sedam. Obilazili smo razne plaže, uvale, Plavu lagunu, pravili krugove oko Diaporosa. I decu sam obučio da upravljaju motornim čamcem. Neverovatno je koliko se ovo mesto razlikuje od drugih mesta na kojima smo letovali i kolika je razlika obilaziti razna mesta sa mora, umesto kolima, iako su mnoga, zapravo, nepristupačna za dolazak kolima budući da se nalaze na moru ili na ostrvima. Ima dosta glisera, jedrilica, kajaka, ronilaca, ribarskih brodića... takoreći, velika mirna uvala, okružena malim pustim ostrvima i jednim većim, Diaporosom, koji zaista štite zaliv od vetra i talasa. Pri obilasku Diaporosa bili smo svaki put izloženi dosta nemirnom moru i veliki talasi su nas podizali po metar i više a pasara se dobro držala i Honda nas nijednog trenutka nije ostavila na cedilu. Najmanje dete mi ima 19 meseci i ostalo su mala deca, pa sve to dovoljno govori kolika je avantura ići sa tako nestabilnim čamcem. Međutim, svaki sledeći put sve više uživamo u plovidbi. Mislim da ćemo i sledeće godine u Vourvourou. Sve je tako lepo.
2459 Biljana   12/07/2019
Nemamo obicaj da letujemo u istom mestu ali prosle godine smo bili u Vurvuruu i ove godine idemo opet tako da smo napravili presedan. Plaze su stvarno lepe a voda cista i topla, toplija nego bilo gde drugde. Ovo nije mesto za one koji idu na letovanje zbog provoda, ovo je mesto za one koji na odmor idu zbor odmora.


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu