Armenistis plaža i kamp na Sitoniji
29/01/2023 Tekst ažuriran 05/11/2023 Iskustva 0

Plaža Armenistis je jedna od najvećih za kampovanje u Grčkoj. Potpuno opravdano se svrstava u 5 najlepših plaža na Sitoniji, a s obzirom da je čak kilometar duga i veoma prostrana na njoj retko ima osećaja da je gužva. 


Preporučuje se porodicama sa decom. Sa svojim lepim mekanim belim peskom i plićakom savršena je za mališane. More ima neverovatnu tirkizno-plavu boju, obično je mirno i bez talasa i toplo. Zato ne iznenađuje činjenica da deca i njihovi roditelji satima ne izlaze iz vode. Na pojedinim delovima plićak nešto brže prelazi u dubinu, dok na nekim drugim delovima postoje peščani sprudovi.


Oko plaže Armenistis i u njenom zaleđu je lepa borova šuma koja se na nekim delovima skoro stapa sa savršeno čistim tirkiznim morem i naglašava njen mediteranski ambijent. Levi deo plaže zauzima Armenistis kamp unutar kog su dostupni svi mogući sadržaji: restoran, beach bar, tuševi, toaleti, medicinska asistencija, prodavnica... 


Na plaži postoji beach bar sa suncobranima i ležaljkama, spasioci, vodeni sportovi, teren za odbojku na pesku.



Tuševi, kabine za presvlačenje i toaleti se nalaze na svakih 300 metara. U delu plaže kod beach bara može biti bučno, jer se čuje muzika iz obližnjih objekata. Ako vam to smeta preporuka je da se smestite u severnom delu plaže. 


Kao i kada su ostale popularne plaže na Sitoniji u pitanju i ovde zbog velike gužve ne preporučujemo dolazak petkom, subotom i nedeljom.


Gde se nalazi i kako stići do plaže Armenistis


Plaža Armenistis se nalazi na istočnom delu Sitonije, a od nje je Sarti udaljen 15 km, Vurvuru 17 km i Nikiti 30-ak kilometara.


Na magistrali ćete videti jasno obeleženu tablu za skretanje, a oko 400 m nakon skretanja sa puta i vožnje kroz šumu, naići ćete prvo na ulaz u Armenistis kamp. Do same plaže se dolazi ili kroz sam kamp (ulaz u kamp se plaća) ili uskom stazicom oko kampa (na ovaj način nećete platiti ulaz u kamp). 


Na ulazu u kamp postoji mali parking. Ukoliko na njemu nema mesta posetioci ostavljaju svoja vozila na magistrali. To znači da ćete do plaže morati da pešačite desetak minuta.


Cene na Armenistis plaži


Značajan nedostatak ove plaže, koji posetioci često spominju, je cena posete plaži i kampu. Ističemo da se NE naplaćuje ulaz na plažu Armenistis, jer je u Grčkoj pristup svim plažama besplatan. Naplaćuje se prolaz kroz kamp i sadržaji koje biste u kampu eventualno koristili.


Ukoliko želite da izbegnete plaćanje ulaza kroz Armenistis kamp krenite obilaznicom, uskom stazicom oko kampa koju smo već spomenuli u tekstu. Staza nije preterano duga, oko 500-600 metara, a do plaže ćete stići laganom 5-minutnom šetnjom. Dovoljno je široka da mogu komotno proći i dečija kolica.

Na ovaj način stići ćete do dela plaže koji je potpuno neuređen i besplatan, a svoju opremu možete postaviti bilo gde.


Ukoliko ne želite da idete okolnim putem, na ulazu u kamp Armenistis moraćete da platite kartu. Standardna jednodnevna karta košta 7 evra (za decu 3,50 evra) dok je za korišćenje ležaljki i suncobrana u beach baru potrebna dodatna doplata - konzumacija koja iznosi 7 evra po osobi. U cenu konzumacije su uključeni kafa ili sok i ležaljka. Ukoliko na plaži ostajete manje od dva sata ne morate platiti konzumaciju. U okviru beach bara postoji taverna u kojoj možete ručati.


Mišljenja turista o plaži Armenistis


Prenosimo vam neke od komentara turista koji su je posetili.
 

"Jedna od naših omiljenih plaža. Posećujemo je svake godine na kraju sezone. Čista voda, odlična taverna na plaži i sadržaji na plaži. Nigde nisam video da bukvalno kao da hodaš po nekom kristalno čistom bazenu... nestvarno!"
 

"Idilična tirkizna voda. Velika plaža, pristup neuređenom delu je besplatan. Par stotina metara od parkinga do plaže, ali lako za hodanje."
 

"Plaža Armenistis je fantastična, okružena niskim brdima sa zelenim borovima, čini da se osećate 100 kilometara od civilizacije. Ležaljke sa suncobranom za iznajmljivanje i izbor za jelo i piće."


Ukoliko volite kampovanje u Grčkoj i želite da letujete upravo na ovoj plaži preko našeg sajta možete stupiti u kontakt sa kampom Armenistis i u direktnom kontaktu sa njima proveriti cene i aktuelne popuste.


Smeštaj u blizini plaže Armenistis možete pogledati na sledećim linkovima: Vurvuru smeštaj ili Sarti smeštaj


Ponudu ostalih letovališta na Sitoniji pogledajte na: Sitonija letovanje.


Ukoliko nemate vremena da sami razgledate ponudu na sajtu i želite da vam u izboru smeštaja pomognemo savetom ili preporukom, slobodno nam pišite na mejl. Odgovorićemo Vam u najkraćem roku i ponuditi smeštaj u skladu sa vašim potrebama i željama.


Ukoliko ste u potrazi za smeštajem i letovanjem na Sitoniji pročitajte naše savete u tekstu Smeštaj na Sitoniji - Sve što treba da znate o cenama apartmana, vila, hotela.

 

Pridružite nam se i pratite važne i korisne info iz Grčke!

Grčka Info na Instagramu - uživajte u lepotama Grčke

Facebook grupa "Grčka Info" - pitajte druge turiste i diskutujte o Grčkoj

Viber grupa "Grčka Info" - budite informisani

Viber grupa "Grčka Info smeštaj" - pratite najbolje ponude smeštaja

 

Napiši komentar

Najčitaniji tekstovi na našem sajtu