Agios Nikitas, Lefkada slike i video
07/10/2016 Tekst ažuriran 12/11/2023 Iskustva 1

Agios Nikitas je jedino mesto na zapadnoj obali Lefkade koje ima direktan pristup plaži i moru. Nalazi se relativno blizu glavnog grada Lefkasa, na oko 13 km udaljenosti i većina naših turista, zbog blizine napopularnijih plaža Lefkade smatra Agios Nikitas za najbolje mesto za smeštaj i bazu na Lefkadi.


Prirodno okruženje Agios Nikitasa je predivno, jer su seoske tradicionalne kuće od kamena izgrađene u plodnoj dolini i okružene bujnom vegetacijom. Kada posetite ovo područje, videćete stotine starih stabala maslina, ukusnog grožđa, čempresa, borova i mirisnog cveća. Do mesta Agios Nikitas se veoma lako stiže, jer glavni put koji vodi na zapad prolazi pored njega. 


Plaže u okolini Agios Nikitasa

Agios Nikitas ima svoju malu gradsku plažu koja je puna kupača u glavnoj sezoni, što ipak mnogima ne predstavlja problem jer se najlepše plaže Lefkade nalaze u blizini. Sa jedne strane se nalazi odlična plaža Milos, a sa druge i Pefkοulia.


Plaža u Agios Nikitasu je šljunkovita sa veoma lepim tirkozno-plavim morem.
 

Plaža Pefkoulia je prirodni produžetak obale Agios Nikitasa i udaljena je manje od 4 km, dok do plaže Milos možete doći 30-minutnom šetnjom kroz šumu ili brodićima koji voze do nje.



Plaže Katisma i Kalamitsi takođe nisu daleko i lako im je prići. Porto Katsiki je udaljena od Agios Nikitasa 31 km, a plaža Egremni 25 km.


U samom Agios Nikitasu nije dozvoljena vožnja automobila tako da ljudi koji dolaze ovde kolima treba da znaju da će tokom jula i avgusta morati da se parkiraju u blizini (uglavnom na putu kod ulaza u mesto).


Agios Nikitas ima ograničen broj besplatnih parking mesta, pa parkiranje može biti prilično teško tokom visoke sezone, posebno vikendom. Možete parkirati pored magistralnog puta, a ako imate sreće, možete naći besplatan parking blizu ulaza u selo. Pročitajte iskustva i utiske turista iz Agios Nikitasa.


Korisno je znati da je glavna ulica Agios Nikitasa popločana pešačka ulica, koja je zatvorena za saobraćaj, a posetioci mogu samo da uđu u centar. Postoji i malo šetalište do mora, a većina uličica su uske i krivudave, ali i šarmantne na brdima sa slikovitim pogledom.


Inače, samo mesto je veoma prijatnο, ima crkvu, nekoliko ribljih taverni, kafeterija, giros, mini market, suvenirnicu, poslastičarnicu i pekaru. Agios Nikitas na Lefkadi takođe ima rent a car agenciju za iznajmljivanje vozila, bankomat i autobusku stanicu.


Za letovanje na Lefkadi turisti mogu iznajmiti za male privatne hotele, studija i apartmane, kao i neverovatne vile sa pogledom na plažu Milos.


Možete ako želite pogledati veliku ponudu smeštaja na Lefkadi na našem sajtu.
 

 

Pridružite nam se i pratite važne i korisne info iz Grčke!

Grčka Info na Instagramu - uživajte u lepotama Grčke

Facebook grupa "Grčka Info" - pitajte druge turiste i diskutujte o Grčkoj

Viber grupa "Grčka Info" - budite informisani

Viber grupa "Grčka Info smeštaj" - pratite najbolje ponude smeštaja

 

Napiši komentar
368 gordana pavlovic   14/12/2016
Obozavam Grcku. Bila sam na puno lepih ostrva i mesta..Ali, jedna je Lefkada. Agios Nikitas je sarmantno, malo, ljupko mesto sa izuzetnom pozicijom. Moje najlepse letovanje. Agios Nikitas je prilika za istinske ljubitelje prirode i jonsko plave boje koji nisu vozaci. Usudite se slobodno, jer Agios Nikitas je nacin da dozivite Lefkadu ako niste vozac...


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu