Argostoli, Kefalonija
23/06/2017 Tekst ažuriran 25/06/2023 Iskustva 1

Argostoli, glavni grad Kefalonije jedan je od najlepših provincijskih grčkih gradova sa sopstvenim stilom, lepim drvoredima palmi i širokim ulicama. Brojne stare atraktivne građevine, kao što su sud, biblioteka, škola filharmonije, pozorište Kefalos, arheološki muzej i dr, okružuju glavni trg Platia Vallianou

Trg je centralno mesto okupljanja, gde Grci rado odmaraju i posmatraju posetioce za stolovima brojnih taverni. Trg je isto tako dobro mesto za večernju šetnju i opuštanje na svežem noćnom vazduhu. Oko glavnog trga i obližnjih ulica, kao i uzduž pristaništa, nanizani su brojni restorani, lokali i taverne.

U blizini je i glavna pešačka trgovačka ulica Lithostroto. Nezamislivo je da posetite Argostoli, a ne prošetate ovom ulicom. Njeno ime znači Kameni put, jer je to prva popločana ulica Argostolija. Ulica je puna kafića i raznih prodavnica i butika, a u njoj meštani sede i piju kafu ili za vreme praznika oživljavaju običaje i lokalnu tradiciju.

Ulica Lithostroto počinje od trga Vallianou i proteže se do trga Kampana. U njoj ćete moći posetiti i crkvu Svetog Spiridona sa svojim lepim rezbarenim zlatom i katoličku crkvu Svetog Nikole. Na kraju ulice nalazi se "Kefalos", glavno pozorište Kefalonije.

Na šetalištu pored mora svakog jutra oko 8-9h možete hraniti kornjače Caretta-Caretta koje kao da znaju da su glavna atrakcija mesta i svakodnevno poziraju turistima pored ribarskih čamaca. 

Most Drapano je još jedna atrakcija gradića, izgradili su ga Britanci i povezuje Argostoli s drugom stranom slikovitog zaliva. Više puta dnevno možete trajektom posetiti manji, zapadni deo Kefalonije - grad Liksuri. Argostoli je od aerodroma udaljen 14 km.

 

Pridružite nam se i pratite važne i korisne info iz Grčke!
Grčka Info na Instagramu - uživajte u lepotama Grčke
Facebook grupa "Grčka Info" - pitajte druge turiste i diskutujte o Grčkoj
Viber grupa "Grčka Info" - budite informisani
Viber grupa "Grčka Info smeštaj" - pratite najbolje ponude smeštaja

 

Napiši komentar
5626 Dejan Stojanović   31/03/2024
Zamolio bih za preporuku za mali porodicni hotel ili apartman u mestu Argostoli za troclanu porodicu, dete od 13 godina. Period juli, avgust. Zanima nas obilazak pescanih plaza kolima, setaliste gradom uvece, nesto lepo videti. Nismo nikad bili na Kefaloniji.


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu