Kathisma: najurbanija plaža Lefkade
18/03/2017 Tekst ažuriran 13/03/2023 Iskustva 0

Kathisma je definitivno plaža koja se može svrstati u grupu najlepših plaža na Lefkadi. Smeštena je naravno na zapadnom delu ostrva, a nalazi se na oko 15 kilometara udaljenosti od grada Lefkade i u neposrednoj blizini mesta Agios Nikitas (oko 2 km).


Lepo je organizovana, duga i prostrana, prekrivena je sitnim šljunkom, peskom i kamenčićima, a ulaz u vodu je postepen. Na plaži Kathisma se nalazi nekoliko kafića i taverni u okviru kojih možete da iznajmite ležaljke i suncobrane, a postoje i tuševi, toaleti i kabine za presvlačenje. U njenom centralnom delu nalazi se taverna u okviru koje postoji bazen, čije korišćenje se ne naplaćuje gostima restorana.


Ipak, budite pažljivi, jer i ona ovoj, kao i na mnogim plažama na zapadnom delu ostrva, ponekad znaju da budu i prilično veliki talasi.


Kathisma je najkompletnija plaža zapadne obale ostrva što se tiče usluga i sadržaja koje nudi, i jedna je od retkih na Lefkadi koja ima tuševe. Lako je dostupna autom, a parking se nalazi odmah pored plaže: postoji besplatan deo kao i deo parkinga koji se naplaćuje.
 



Kathisma je takođe jedna od retkih plaža na Lefkadi koja je potpuno urbana, ali istovremeno i dovoljno velika da primi sve posetioce. Ne treba posebno naglašavati da je more na njoj predivno. Preporučuje se za mlade, za parove sa decom, kao i za starije osobe. 


Na ovu plažu sleću paraglajderi, a ukoliko ste adrenalinski zavisnik topla preporuka je da probate skok sa 300 metara (košta oko 40 evra zajedno sa snimkom koji vam ostaje za uspomenu), i bar na 7-8 minuta posmatrate ovaj raj iz „ptičje perspektive“.

 

Pridružite nam se i pratite važne i korisne vesti iz Grčke!

 

Napiši komentar

Najčitaniji tekstovi na našem sajtu