Leptokarija... by Pajaja
04/03/2016 Tekst ažuriran 23/01/2017 Iskustva 7

Svake godine sa društvom idem u Leptokariju. Stvarno predivno mestašce.


Inače posetio sam svaki deo sveta, ali se vraćam uvek u Grčku... nije bitno mesto. Ni Amerika, ni Australija ni Brazil ni Dubai ni Španija. Nijedno mesto nije lepše od Grčke...

O Leptokariji: Leptokarija je malo letovalište u podnožju Olimpa, sa svega oko 5000 stanovnika. Mnogi hoteli, apartmani kao i auto kamp u Leptokariji nisu skupi. Može se naći soba za tri osobe za svaku po 7e. Cene su prilagodjene ljudima koji tu žive. More je lepo, bistro, čisto...

A šetalište dugo oko 700-1300m... Jeftino zlato. Lidl je malo dalje, ali ima i još jedna mnogo dobra prodavnica (koje se ne sećam ime). Jedino što mi se u Leptokariji ne sviđa, a to je što je u donjem delu kao i u gornjem delu Leptokarije pruga i železnička stanica. Vozovi na svakih 1h - 1h:30min.

Ali ko dođe na odmor i skoro ceo dan provodi na plaži za njega nije problem... U istočnom delu (krajnja Leptokarija do Nei Poria) tu je plaža peščano šljunkovita. A u zapadnom delu (kranja Leptokaria prema Kateriniju) tu je plaža peščana.

Mogu da kažem da imaju jako dobru medicinu, jer sam se tamo i operisao. Operacija slepog creva je trajala oko 20-ak minuta... što bi u Srbiji oko 2-3h. Jedan dečko se onesvestio i doktori hodaju, polako vade jezik napolje i polako ga nose u salu i za 10 minuta su ga vratili u kolicima. Što bi kod nas bilo deo VELIKE PANIKE. 

Ko ima priliku neka ode u Leptokariju. 

Pozz od Pajaja

Napiši komentar
219 Vane Vanee Vanebanee   29/10/2016
ako je leptokarija lepo mjesto u grckoj onda ti nisi nista video od grcku
220 Dejan Momcilovic   29/10/2016
Zaboravite Halkidikije, Leptokarije, Paralije, Nei Porije ljudi... Krenite na ostrva!!!! Za iste pare dozivecete sasvim drugu Grcku. Podjite za pocetak na Jonsko more, za pocetnike,Lefkada je otkrovenje!!! Takvu lepotu mora i prirode po gore nabrojenom, ne mozete videti na Severnom Egeju. A posle Lefkade, obidjite Kefaloniju, Zakintos za mladje i za avanturiste Elafonisos! Potrazite slike na google-u, sve ce Vam biti jasno. Nikakvi vozovi, nikakva utrkivanja mestana, nikakvi djubretari... Probajte... ne kosta mnogo vise. Jedino je jos 500 km duzi put do raja.
221 Goca Vuković   29/10/2016
a da odeš malo na Maldive pa da vidiš šta je raj :-)))
222 Dejan Momcilovic   29/10/2016
Do godine boze zdravlja.
223 Dragana Milovanovic   29/10/2016
Leptokarija je prelopo mesto za porodice bez dece i mlade koji zele zabavu. Plaze su lose u prepune. Meduze nismo videli iako smo bili dvadeset dana u avgust. Mi smo provalili jedno malo mesto nekih 5km od leptokarije zove se Skotina. Bivsa NATO baza. Ima po meni najlepsu, najduzu i najpeskovitiju plazu u Grckoj. Preidivna pLaza sa jednim kaficem i prelepim i cistim morem. Nema guzve jer u tom mestu ima svega desetine kucica i par drakstora. Idealno mesto za malu decu i ljude zeljne odmora.
224 lola   29/10/2016
ja sam bila u leptokariji pre 2 godine u periodu od 16.-30. avgusta i nijednu jedinu meduzu nisam videla. bila sam sa klincima i super smo se proveli, a poruka za pajaju: ako nisi hirurg ne lupetaj previse, jer stvarno ne znam odakle ti ideja koliko dugo traju operacije kod nas, a koliko u grckoj, a pod 2 mozda su ti izvadili i zdravo slepo crevo, a u to uopste ne mozes da budes siguran osim ako si dobio histopatoloski nalaz
1763 Slobodan Milovanovic   27/06/2018
A sta pa fali Leptokariji? Zdrava sredina.voda sa cesme,dobar vazduh.eto ja sam video Grcku.i obisao 70posto ostrva...pa...nista joj ne fali.osim malo boljih plaza.za kopneni deo grcke..sasvim Ok.


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu