Malia, Krit: Napokon zabrana za mlade britanske turiste
06/10/2017 Tekst ažuriran 02/11/2017 Iskustva 0

U pokušaju da promeni profil turista koji posećuju mesto Malia na Kritu, inače poznatom po neprimerenom ponašanju mladih iz Velike Britanije i incidentima koje izazivaju, zamenik gradonačelnika Hersonisa, g. Eftimios Mountrakis dao je "zeleno svetlo" turoperatorima da predstave ovo mesto na sasvim drugi način.

Do jula ove godine hotelijeri iz Malije su odbili oko 10.000 rezervacija iz Velike Britanije, sa željom da privuku grupe turista iz drugih zemalja Evrope. Opština je saopštila da je ova akcija deo nove kampanje koja ima za cilj da vrati Maliju na tržište porodičnih turističkih destinacija i spreči ponudu mladim britanskim posetiocima koja uključuje piće, seks, drogu i žurke. 

Većina hotela je za leto 2018. već počela da daje prednost porodicama, uglavnom iz Nemačke, Austrije i Holandije, a 95% hotela odlučilo je da ne potpiše nov sporazum sa turističkim agencijama koje im dovode mlade Britance. Pored toga, broj policijskih patrola u mestu je značajno povećan. 

Kako navodi Protothema.gr nakon što je u julu u Maliji 18-godišnja devojka iz Velike Britanije pala u komu nakon udisanja opojnih droga, uhapšeno je 189 osoba zbog posedovanja ovih supstanci koje su inače legalne u Engleskoj. 

Procenjuje se da se u širem području Malije na godišnjem nivou obavi više od 6 miliona rezervacija, uglavnom britanskih turoperatora.

Napiši komentar

Najčitaniji tekstovi na našem sajtu