Paradise plaža (Paradise beach) na ostrvu Tasos
17/02/2018 Tekst ažuriran 19/10/2021 Iskustva 17

Iako je grčko ostrvo Tasos poznato po izuzetno lepim plažama, mora se priznati da se među njima izdvaja upravo čuvena Paradise ("rajska") plaža ili Paradise beach.

Smeštena je gotovo na polovini puta između dva čuvena letovališta ovog ostrva, Potosa i Skale Potamije, i samo 2 km od mesta Kinira. Oko 24 kilometara je udaljena od Limenasa, glavnog grada ostrva, a oko 30 kilometara od letovališta Potos.

U pitanju je izolovan zaliv okružen zelenilom, sa zlatno-belim peskom i čistim plitkim morem u svim nijansama tirkizno-plave i smaragdno-zelene boje.

Ranijih godina Paradise je bila zvanična nudistička plaža Tasosa, ali u poslednjih nekoliko godina nudisti zauzimaju samo jedan njen mali deo (istočni).

Turisti koji su imali priliku da je posete slažu se da je Paradise beach idealna za decu i neplivače, zato što je voda na njoj izuzetno plitka, i to na dužini od čak nekoliko desetina metara od obale. Krasi je fini, mekan pesak, a poznata je i po talasima, koji zahvaljujući maloj dubini vode obično nisu opasni. 

Zbog svega ovoga plaža Paradise se smatra jednom od najlepših plaža ostrva Tasos. Ono o čemu treba voditi računa jeste pojava nešto većih, ali ne mnogo jakih, talasa, što se najčešće dešava tokom avgusta meseca. 

Iako ovu egzotičnu plažu nije komplikovano naći, imajte na umu da put do nje nije baš najbolje uređen: silazi se prilično strmom nizbrdicom, a od skretanja sa magistrale morate voziti prilično prašnjavim, zemljanim putem, sve dok ne stignete do parkinga. 

Inače je je poznato da je Paradise plaža izuzetno dobro organizovana i prilično duga. Na njoj postoje ugostiteljski objekti, ali je poznato pravilo da se ležaljke i suncobrani jedino mogu iznajmiti, jer ovde ne važi uobičajeno pravilo da ih možete besplatno koristiti ukoliko naručite piće ili dva u kafiću. 

U toku prethodnih turističkih sezona cena je iznosila 7 evra za korišćenje suncobrana i dve ležaljke, ali se podrazumeva da na ovoj prostranoj plaži postoje i delovi na kojima turisti slobodno mogu da koriste svoju opremu. 

U sklopu kafića, koji se na njoj nalazi, postoji i tuš, a kako su nam turisti sa Tasosa javljali, njegovo korišćenje se plaćalo oko 50 centi.

Dostupne su mogućnosti i za različite sportove na vodi, a poznato je da surferi naročito vole ovu plažu, upravo zbog talasa po kojima je i čuvena. Dok budete boravili na njoj, ne zaboravite da uživate i u pogledu na omanje ostrvo, koje se nalazi baš preko puta.

S obzirom na to da je Paradise plaža vrlo prostrana, primećeno je da čak ni u sezoni nema naročito velike gužve.

Mada se radi o jednoj od najlepših plaža na ostrvu Tasos, za one željne novih avantura je preporuka da posete još jednu čuvenu plažu - Aliki, koja se nalazi u njenoj neposrednoj blizini. A tu je i poznato grčko seoce Panagia, pa boravak na ovoj rajskoj plaži Tasosa možete iskoristiti da biste obišli i njega.

Našu preporuku za smeštaj u mestu Kinira koje je najbliže Paradise plaži možete pogledati OVDE, a  Potosu koji je udaljen nepunih 30 km OVDE.

Celokupnu ponudu smeštaja na Tasosu pogledajte OVDE.

Napiši komentar
1446 Ivan Peric   06/03/2018
Plaza je odlicna,sitan pesak,najcesce ima talasa,plicak je dosta dugacak pogodan za skakanje po talasima itd.Problem je prilaz do plaze koji je jedna dugacka,neasfaltirana,prasnjava,strma nizbrdica.Moze da se spusti kolima do plaze,malo je nezgodno,ali nikome ne preporucujem da ide pesice.Takodje,to je jedna od retkih plaza na Tasosu na kojoj se placaju lezaljke,ali postoji sredisnji deo koji je slobodan za koriscenje u sopstvenoj reziji.Sve u svemu Paradise beach je jedna od najboljih plaza na Tasosu,bila bi steta da dodjete na Tasos,a da je ne obidjete.
1447 Nadja Grozdanic   06/03/2018
Top. Najlepša!
1448 Mladen Smiljanic   06/03/2018
Plaža fantazija, prilazni put katastrofa. ..Plaćaju se ležaljke kao i TUŠ.Na plaži restoran sa prodavnicom extra snabdjeven.
1449 Jelena Vladimir Stevanetic   06/03/2018
Jedna od najlepsih ,malo vise talasa,ali je plitka.
1450 Vesic Dejan   06/03/2018
Prava PARADAIZ plaza za paradaiz turiste! uzas
1451 Zorica Popović   06/03/2018
Nizbrdica do same plaže, put užas, plaža dugačka sa sitnim peskom, talasi i plitko dugo. Ima mnogo lepših na Tasosu plaža po meni.
1452 Vlado Vuković   06/03/2018
Bio sam na svim plažama na Tasosu ova je ostavila nejveći utisak na mene....ko nevoli malo avanture ima bazene u hotelima...
1453 Mina Rudi   06/03/2018
Odlicna plaza, sitan pesak, a najveci talasi na Tasosu su upravo tu. Jedino je put do plaze uzas.
1454 Jelena Raketic   06/03/2018
Jedina dobra plaza na Tasosu
1455 Бранкица Мицић   06/03/2018
Plaza je divota, dug plicak i talasi,a pesak kao brasno. Nije dzabe naziv rajska plaza. I restoran na plazi odlican.
1456 Jelena Dmitrović   06/03/2018
Zasto svima prilazni putevi do najlepsih plaza predstavljaju problem?! Ako je avantura, onda je AVANTURA! Ja kad ugledam plažu-prelepoticu svi prašnjavi, neasfaltirani, rošavi, vijugavi, strmi prilazi su joj oprošteni . Ova Paradise je raj za decu, a uživali su i mama i tata
1457 Ivan Radulovic   06/03/2018
Plaza je stvarno prelepa. Prilaz kao sto svi kazu katastrofa. Ali moja iskustva sa nje su uzasna. Pri izlasku iz vode nagazio sam na ribu zvana "Drakena". Noga mi je u sekundi bila skoro dupll veca a bol kao da vas je ujelo 8 strsljenova. Mislio sam da sam.zavraio moja putovanja. Sva sreca preziveo sam zahvaljujuci doktoru iz Potosa. Inace te ribe se mreste u junu i uglavnom zaranjaju u pesak i to bas u plicak. Tako da ko ide u junu neka se cuva i obavezno sa patikama za kupanje. Srecno i uzivajte
1458 Natasa Pavlovic   06/03/2018
Plaza je fenomenalna. Ja bih letovala na plazi, toliko mi se svidja. Cista voda, talasi i prirodna hladovina, raj. Prilaz plazi nije neki problem. Avantura na talasima u cistoj vodi je neponovljiva i za decu i za odrasle. Osecala sam se tako " zivo" na talasima .
1459 Јована Михајловић   06/03/2018
Fantastična, sa blagim talasima, taman za dobru zabavu, pesak sitan, zalazak Sunca bajkovit! Zaista, Rajska!
1460 Jelena Randjelovic-Stanojevic   06/03/2018
Osim vode,ostalo je bilo totalno razočaranje. Put mi nije problem,mada ako neko nešto predstavlja,nudi i promoviše,ne treba samo da se oslanja na to što mu je priroda velikodušno podarila,već da to unapredjuje i neguje. Cene aranžmana u Grčkoj nimalo nisu za potcenjivanje,a od tih para ne odvajaju ništa da bi bilo šta poboljšali. Niko od njih ne dira ništa dalje od svog dvorišta. Grčku i Grke obožavam,uvek bih se vratila tamo,ali moj doživljaj Tasosa iz doba kad sam ga posetila kao dete,i sada sa svojom decom je daleko od istog.
1461 Zeljko Culina   06/03/2018
Mi smo se bacali u talase ceo dan..deca je i dalje spominju..guzva i kretenski put oprosteni
1462 Dušan Mirković   06/03/2018
Fantastična. Prvi put nismo bili oduševljeni, nismo je doživeli na pravi način. Svaki sledeći boravak tamo je uticao na to da plažu zavolimo za stepen više. Pored lepote plaže, mora, mirisa, uvek se setim i koza koje se nestvarno veru po bočnim stenama bez ikakvog nagiba. Mnogo toga je čarobno na toj plaži i to se ne može doživeti jednim dolaskom


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu