Utisci sa letovanja: Poplavljeni Stavros
23/09/2018 Tekst ažuriran 24/06/2023 Iskustva 1

Prosle godine smo prvi put letovali u Stavrosu. More plitko idealno za porodicu sa malom decom. Plaze su duge i pescane. Najvise smo se kupali na gradskoj plazi, ali su ostale dosta lepse (posebno one koje se nalaze iza Marine), gde je pristaniste brodova. Dosta brodova,ljudi koji pecaju ribu. I nesto sto ostavlja jak utisak na turiste je sama pojava galebova, koji se naizmenicno utrkuju ko ce pre da ulovi sto vise ribe. 

Malo mirno mesto, odlicno za odmor sa malo decom, beg od gradske vreve, par marketa sa pristupacnim cenama.

Petkom u Stavrosu je pijacan dan. E to tek treba doziveti. Kada se svi sjate na pijacu, od prodavaca ribe preko prodavaca garderobe, cveca i nesto sto je meni privuklo paznju PREVISE NJIHOVOG ZACINA. Bas sam se nakupovala njihovih zacina, koji su odlicni za pripremu mesa.

Pijaca isto nesto sto preporucujem svim turistima koji ce letovati u Stavrosu, da posete. U centru je setaliste, ne veliko, sa nekoliko prodavnica iz kojih cete izaci sa punim rukama suvenira. Sladoledima koji su nezamenjivi i najboljim girosom. Nekoliko tavrnica, sto pored mora, a i u gradu ima dosta restorana i kafica u koje treba sesti. 

Barovi na plazi, malo je reci da su fantasticni, svaki je obezbedjen wi-fi-om za oni koji bez interneta ne mogu. Cene su takodje pristupacne i nesto sto raduje sve turiste kako sam imala prilike da vidim, lezaljke se ne naplacuju samo, naravno morate da porucite pice.

Nista manje na vas nece ostaviti utisak prodavac krofni, koji je sam po sebi jedinsven. Pusta Belu ciganku, deca ga obozavaju. Samo cu reci, MORATE DA DOZIVITE ovo sto vam pisem.

Pouceni ovako lepim iskustvom od prosle godine, odlucimo se da i ove godine letujemo isto u Stavrosu. Bas zbog malog deteta i njihovog plitkog mora. Kada smo radili rezervaciju za ovu godinu birali smo vilu pored mora, a nedaleko od centra (bas zbog deteta). Krenuli smo malo ranije nego prosle godine. Aranzman je vazio od 26. juna.

Kada smo stigli sacekala nas je kisa i pratila naredna tri dana, uhvatilo nas je ono stravicno nevreme o kom se pricalo na televiziji. Ceo Stavros je bio poplavljen. Da bude jos strasnije u toku noci dok je voda nadolazila, nestala je struja, a ujutru  i pijaca voda. Do sutradan sve je to nestalo. Voda se povukla. 

Stavros nije bio bas kakvog se ja secam od prosle godine, onaj koji me je odusevio. Plaze su bile prokopane na par mesta, lezaljke i suncobrani su zavrsili u moru ili su jednostavno bili polomljeni. Ostalih 7 dana smo se kupali, vreme se prolepsalo. Dugo posle naseg odlaska trebalo je da se urede plaze i putevi koji su bili prokopani. 

Uprkos svemu tome, Stavros ce ostati za mene najlepse mesto za letovanje. Znam da ce mnogi reci da Stavros i nije neko mesto za uzivanje. Nama je ovo bilo prvo putovanje, prvo porodicno putovanje sa novim clanom porodice, pa je mozda i po tome sam po sebi POSEBAN. 


Autor: Nevena Stevanović

 

Pridružite nam se i pratite važne i korisne info iz Grčke!

Grčka Info na Instagramu - uživajte u lepotama Grčke

Facebook grupa "Grčka Info" - pitajte druge turiste i diskutujte o Grčkoj

Viber grupa "Grčka Info" - budite informisani

Viber grupa "Grčka Info smeštaj" - pratite najbolje ponude smeštaja

 

Napiši komentar
3997 Nezadovoljni Stavrosom   30/07/2021
duva vetar svaki boziji dan i more je ne mirno svaki dan ne moze da se pliva lepo


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu