Letovanje na Lefkadi: Kako da pronađete najpovoljniji smeštaj
17/04/2023 Tekst ažuriran 24/06/2023 Iskustva 0

Lefkada je ostrvo u Jonskom moru, poznato po predivnim pejzažima, prelepim plažama i tirkiznoj boji mora, i privlači turiste iz celog sveta. U ovom tekstu, istražićemo sve opcije smeštaja na Lefkadi, od jeftinijih apartmana do luksuznih hotela i vila.


Lefkada apartmani i studija

Najpopularniji smeštaj na Lefkadi su studija i apartmani, koji se nalaze u tradicionalnim grčkim kućama ili modernijim vilama. Apartmani i studija mogu biti vrlo pristupačni, a većina nudi kuhinju i pristup bazenu ili terasi sa pogledom na more. Studija su manje smeštajne jedinice u kojima se spavaći deo, kuhinja i dnevna soba nalaze u istoj prostoriji.


Međutim, ako želite da uživate u luksuznijem smeštaju na Lefkadi, imate mnogo opcija za izbor. Postoji veliki broj privatnih hotela i luksuznih vila na ostrvu koji često nude predivne infinity bazene, spa centre i druge pogodnosti koje će vam učiniti boravak na Lefkadi još prijatnijim.


Smeštaj pored plaža na Lefkadi takođe je vrlo popularan i tražen. 


Bez obzira na to da li tražite pristupačan smeštaj, luksuzan hotel ili zasebnu luksuznu vilu sa bazenom i pogledom na more, na Lefkadi ćete naći mesto koje će odgovarati vašim potrebama. Od prelepih plaža, tradicionalnih sela i nekoliko manastira, Lefkada je jedno od najlepših ostrva koje možete posetiti u Grčkoj. 


Cene smeštaja na Lefkadi

Cene smeštaja na Lefkadi variraju u zavisnosti od vrste smeštaja, lokacije, sezone i drugih faktora. Visoka sezona, od jula do septembra, je najskuplja, dok je cena smeštaja niža van sezone. Zato je važno istražiti više opcija pre nego što rezervišete smeštaj.


U nastavku pogledajte orijentacione cene smeštaja za ovu sezonu:
 

Apartmani: cene se kreće od 40 do 100 evra po noćenju, u zavisnosti od broja osoba, lokacije i kvaliteta smeštaja. Ukoliko želite da prođete povoljnije, možete razmotriti opciju apartmana koji su smešteni van glavnih turističkih mesta ili možete razmotriti opciju letovanja na Lefkadi u septembru.


Studija: cene su slične kao i za apartmane, a kreću se od 30 do 100 evra po noćenju. Studija su manja od apartmana, ali su pogodna za parove ili manje grupe ljudi.


Vile: cene se kreću od 150 do 1.000 evra po noćenju. Zasebne vile mogu da prime veće grupe ljudi ili dve i više porodica koje žele da letuju zajedno. Luksuznije vile imaju dodatne pogodnosti poput privatnog bazena, vrta, teretane i drugih sadržaja.


Hoteli: cene hotela na Lefkadi se kreću od 50 do 300 evra po noćenju, u zavisnosti od kvaliteta, lokacije i vrste hotela. Veći hoteli često imaju više pogodnosti poput bazena, spa centara, restorana...


Kampovi: cene se kreću od 10 do 30 evra po noćenju, u zavisnosti od lokacije i kvaliteta kampova. Kampovanje na Lefkadi može biti odličan izbor za one koji žele da uštede novac i budu blizu prirode i predivnih plaža. Neki od kampova na Lefkadi su: Lefkada camping Desimi, Santa Maura camping, Kathisma camping, Vassiliki beach camping, Poros beach camping and bungalows.


Koje mesto na Lefkadi izabrati za letovanje?

Na Lefkadi postoji više mesta za odmor, tako da je izbor za letovanje veliki. U nastavku ćemo navesti nekoliko popularnih mesta na ostrvu.


Ako tražite živu atmosferu, grad Lefkas ili Nidri mogu biti idealna mesta za vas. Smeštaj u Nidriju je najpristupačniji.
Ako tražite malo mirniji odmor možda ćete uživati u mestima kao što su Agios Nikitas, Nikiana, Vasiliki, Kalamitsi ili Sivota


Možete pročitati iskustva naših turista o mestu Nidri u tekstu Izabrati Nidri kao bazu na Lefkadi ili ne? Ukoliko niste do sada imali priliku da letujete na Lefkadi evo nekoliko saveta od nas.


Obavezno posetite plaže Egremni Porto Katsiki, proverite vremensku prognozu i temperature mora na Lefkadi, nemojte da vas iznenade putevi na Lefkadi, pogledajte koje su cene izleta na Lefkadi.

 
Ukoliko želite da uživate istražujući neke od najlepših grčkih plaža Jonskog mora, gledajte našu ponudu smeštaja na Lefkadi direktno od vlasnika. 


Ukoliko želite da vam u izboru smeštaja pomognemo savetom ili preporukom, slobodno nam pišite na mejl. Odgovorićemo Vam u najkraćem roku i ponuditi smeštaj u skladu sa vašim potrebama i željama.
 

 

Pridružite nam se i pratite važne i korisne info iz Grčke!

Grčka Info na Instagramu - uživajte u lepotama Grčke

Facebook grupa "Grčka Info" - pitajte druge turiste i diskutujte o Grčkoj

Viber grupa "Grčka Info" - budite informisani

Viber grupa "Grčka Info smeštaj" - pratite najbolje ponude smeštaja

 

Napiši komentar

Najčitaniji tekstovi na našem sajtu